A mai napon három EL-meccset is játszanak csapataink, és persze nem szabad megfeledkezni a Topolya moldovai, valamint a Dunaszerdahely izlandi vendégszerepléséről sem. Az estét 18:30-tól a Fehérvár nyitja itthon (m4 Sport), 19:00-tól kezd a Felcsút a Hammarby ellen idegenben (Duna World), 19:15-től kezd a DAC, 20:00-tól pedig a Topolya, majd 21:00-tól a Kispest kezd utolsóként, a finn Turku elleni meccsel, itthon (m4 Sport). A DAC és a Topolya meccséről igyekszünk elérni és megosztani stream-et facebook oldalunkon. Milyen esélyekkel indulnak a csapatok?

 

Fehérvár - Bohemians

Az ír csapat (fél)amatőr alakulat, a transfermarkt szerint a keret 28 tagú, a keret 125.000 EUR értékét pedig mindössze két játékos adja, a 29 éves, pályafutása során kizárólag Írországban focizó, bal oldali középpályás Keith Ward (50.000 EUR), és Andre Wright, a 23 éves középcsatár adja (75.000 EUR). Utóbbi alacsonyabb osztályú és korosztályos angol csapatokban is megfordult, csapatában kiugró tehetségnek számít.

A Fehérvár keret-értéke 16,7 mEUR, ami bizony olyan brutális különbség, hogy nem is nagyon lehet másról szó, mint a továbbjutásról. Normál esetben csak a gólkülönbség lenne a kérdés, de most inkább csak a győzelemben vagyok biztos, mert a Vidi játéka még mindig nem állt össze. Persze egyáltalán nem kizárt, hogy éppen most állnak össze a darabok, és a széteső játék most áll össze végre egy egésszé! Ha nem így lenne, akkor is nyer a Fehérvár, ezért ezen a meccsen azt fogom figyelni, hogy milyen a Vidi játéka, az eredmény csak másodlagos (azzal a kitétellel, hogy nyerni kell!).

 

Hammarby - Felcsút

Sajnos a vendég-csapat erősen tartalékosan érkezik erre a meccsre, hiszen a koronavírus felütötte fejét a csapatban, így most - szigorú orvosi ellenőrzés mellett! - csak azok állhatnak rendelkezésre, akikről 100% biztonsággal megállapítható, hogy teljesen egészségesek. Komoly bajban van tehát a magyar csapat, hiszen játékos-értéke jó 30%-kal eleve elmarad a Hammarby-é mögött, de a most hiányzók miatt sajnos a különbség még nagyobb lehet a kezdő-csapatokat tekintve.

Ezen a meccsen sajnos nincs sok esély, de mégis érdemes lehet megnézni, mert olyan fiatalok is szerepet kaphatnak, akiket még nem nagyon láthattunk a pályán. Remélem, hogy kellemes meglepetést okoznak majd, de a győzelmet nem tartom reálisnak. Persze mindig a magyar csapat továbbjutásáért szurkolok, de van amikor szembe jön a realitás...

 

Hafnarfjordur - Dunaszerdahely

Erről a mérkőzésről ITT írtunk!

 

Petrocub - Topolya

Komoly meglepetés volt, hogy a Topolya a feljutása után azonnal a negyedik helyen végzett, és ezzel megszerezte a jogot az EL-indulásra. Most a továbbjutás akkor is nagy siker lenne, ha az egyébként jóval kisebb keret-értékkel bíró Petrocub (4,5 mEUR) sem tekint vissza sokkal nagyobb múltra egy színvonalában nyilván gyengébb bajnokságban. A Topolya keretének értéke 10,7 mEUR, tehát látható, hogy az utóbbi időben jelentős befektetéseket hajtottak végre, a szerb bajnokságban ebben a mutatóban ötödikek. Persze látni kell, hogy a két belgrádi csapat messze megelőzi őket 40, illetve 54 mEUR értékkel. De a pénz nem minden, hiszen Szabó Zoltán rendkívül jó munkát végez edzőként, csapata kifejezetten látványos, élvezhető focival éri el sikereit.

És miért lesz a továbbjutás mégis nagy siker? Mert a klub történetében még nem volt ilyen lehetőség, és mert az azért nem mindennapi, hogy az alig több, mint egy éve még a másodosztályban focizó együttes most a nemzetközi porondon is győzelemmel zárja mérkőzését.

 

Kispest - Turku

A finn majdnem pontosan két éve megtréfált minket (rossz vicc volt, nem nevettünk, amikor Pukki 7. percben szerzett góljával vereséget szenvedtünk Tampere-ben...), de ezúttal nem hiszem, hogy képesek lesznek a továbbjutásra. Nem lesz persze egyszerű meccs, és tudni kell, hogy Benjamin Källman, a csapat legértékesebb játékosa, a 22 éves középcsatár veszélyes támadó, de bízhatunk benne, hogy ha a Bódog-féle focit hozza a Kispest, akkor az hatékony lesz a finnek északi stílusa ellen. Igen ám, de nem véletlen a mondatban az a "ha"! Mert bizony kicsit döcög az a gépezet, és véleményem szerint vannak játékosok, akik messze képességeik alatt szerepelnek. Ezzel együtt is azt gondolom, hogy egy ilyen meccsen nem megengedhető a lazulás, vagy akár a legkisebb fegyelmezetlenség! Ha pedig egyéni szinten nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy egy Moutari, vagy Zsótér, és egy jó Ugrai is képes lehet a méretes finn védőket megforgatni, az említett Källman-t pedig biztosan képes kordában tartani Baráth, Hidi, Batik, Kamber, vagy éppen Lovric - attól függően, hogy éppen kire számít ezen a meccsen Bódog Tamás.

Véleményem szerint egy bukta elég nagy égés lenne, és szerintem most Bódognak is mindennél fontosabb lesz a győzelem!

 

Azt kell mondanom, hogy csak a Felcsút mérkőzése kérdőjeles, a többin elvárható lenne a győzelem. Persze ez csak a papírforma, nem más. Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a produkció, és nem csak arra gondolok, hogy "mit?", hanem arra is, hogy "hogyan?" érik el eredményeiket a csapatok!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!