Ha a menü olyan, hogy egyszerre tálalják, de két helyen, nem biztos, hogy mindenki fog enni a fogásokból… De ne szaladjunk ennyire előre! Van egy észrevételem ugyanis; ha vannak kooperációs szerződések, akkor kinek jó az, hogy az NB1 és az NB2 meccsek zömét azonos napon rendezik? Üdvözlendő, hogy egyre több meccset láthatunk normális tévé-adásban, de mi lesz így a kooperációs rendszerrel? OK, eddig az akadékoskodás, most nézzük, milyen meccsek várnak ránk az élvonalban!

 

Az a helyzet, hogy megint az kell mondanom, érdekes meccsek jönnek. Igazság szerint nem kedvelem a 12-csapatos lebonyolítást, de tény, hogy nincs olyan meccs, ami ne lenne döntő hatással a többiekre, vagy az egyes csapatok későbbi teljesítményére. Minden meccs döntő? Azt azért nem, de igaz, hogy itt most nincs lazázás!

 

Budafok – Fehérvár, 17:45

A szimpatikus kiscsapat (vállaltan!) és Góliát, aki mintha kicsit megszédült volna – immár lassan egy éve… Nem is tudom, hogy kinek szorítsak! A kisebb csapatnak, mert tényleg tetszik, amit és ahogy csinálnak, vagy a bajnokságra törő együttesnek, hogy végre álljon már össze a játék, na meg a nemzetközi kupaszereplés, és úgy általában az elköltött pénz okán?

Azt hiszem, hogy lefő a kávé Márton Gábornak, ha nincs siker, és azt kell mondjam, lehet, hogy még ez sem elég, hanem sokkal inkább azt kell látnia a csapat tulajdonosának, vezetőinek, hogy végre van JÁTÉK! Persze, az is lehet, hogy nem így van, de ez az eshetőség számomra azt mutatja, hogy komolyabb dolgok vannak a háttérben, mint az, hogy a csapat és edzője között nincs meg a kémia…

A másik oldalon én azt várom, hogy tisztességgel, magukból mindent kiadva küzdenek a játékosok, és az meg majd kiderül, hogy ez mire lesz elég. A tippem erre a meccsre vendég-győzelem, méghozzá nagyarányú, mert nem hiszem el, hogy nem tud legalább egyszer a kerethez, és edzőjéhez méltó teljesítményt leadni a Fehérvár!

 

Zete – Fradi (17:45)

Barátságos meccs – gondolhatják sokan. Szerintem pedig most egyik csapat sincs abban a helyzetben, hogy egy bemutató jellegű döntetlennel, nagy összeborulás közepette ünnepeljék egymást! Miért nem? Miért gondolom ezt a bajnokság elején? Azért, mert a Fradi most olyan pozícióban van, hogy a közvetlen rivális így az elején távol tudhatják tartani, a Zete pedig nem lehet biztos abban, hogy egész évben jól megy majd. Na meg; utóbb csapatnak még nincs győzelme ebben a sorozatban, bár tény, hogy a két döntetlen alkalmával jó focit mutattak be.

Nos, a papírforma nem hagy kétséget az eredmény felől, és nekem most nincs kétségem, hogy ki nyer ma. Nekem most úgy tűnik, hogy a vendégek – minden tisztelet mellett – elhozzák a három pontot. Ami számomra igazán fontos, az, hogy a Zete nemes küzdelemben engedje el a győzelmet, annak gondolata nélkül, hogy nyerni akar! Meglátjuk, én nagy várakozásokkal nézek a meccs elé.

 

Felcsút – Újpest (20:00)

A meccs nagy kérdése nem is az eredmény, hanem az, hogy a Felcsút milyen csapattal, és milyen felállással jelentkezik. Előre megmondom, hogy ha egy legerősebb tizeneggyel lépnek pályára, akkor lesznek összeesküvés elméleteim, ha pedig mégsem így lesz, akkor tiszta szívemből sajnálni fogom őket, pedig nem tartoznak a kedvenceim közé.

Akkor most mit lehet írni erről a meccsről? Szerintem itt most nem feltétlen csak sportszakmai kérdések mentén dől majd el a három pont sorsa, így nem is nagyon gondolom, hogy van létjogosultsága a tippelésnek, de ha a múltbéli eredményekből indulunk ki, akkor az Újpestnek ez egy kötelező jellegű győzelem. Ilyen alapon én a 3:1-es vendég-győzelmet jósolok, de figyelembe kell venni azokat a faktorokat, amiket említettem, így ez egy elég gyenge kis megérzés csupán.

 

Kispest – Kisvárda (20:00)

A Várda egyetlen esélye az, hogy a Honvéd fáradt lesz, de én erre nem bazíroznék a helyükben, mert az lehet, hogy nem volt totál fitt a csapat a nemzetközi kupameccsen, de az Bódog Tamásnál nem fordulhat elő, hogy fizikálisan elfogy a csapata… Ha mégis így lenne, Várdán csodát műveltek az elmúlt napokban!

Tudom, hogy most nem éppen elégedett a kispesti szurkolótábor a csapat teljesítményével, mert eléggé keservesre sikeredett a nemzetközi mérkőzés, de én azt mondom, hogy bízniuk kell, mert a stáb, a keret olyan, hogy van benne potenciál. Hallani ugyan hangokat arról, hogy az öltözőben nem feltétlen felhőtlen a hangulat, de ezt most el kell felejteni; ha komolyan gondoljuk, hogy Bódog egy kimagaslóan jó edző, ezt (is) meg kell oldania! Nagy teher lehet, de tőle éppen azt várom, hogy a legnehezebb helyzeteket is megoldja!

Tippem a végén: hazai győzelem lesz, ahol nekem elsősorban a gólkülönbség lesz az érdekes, mert nekem az a meglátásom, hogy alapesetben gólok vannak a két csapat között. Kíváncsi vagyok, hogy ezen a meccsen ez kijön, vagy sem!

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!