Az NB2 aktuális fordulója olyan eredményeket hozott, ami már előrevetít egyet, s mást, még akkor is, ha a vége még igencsak messze van. Kirívó a Csákvár produkciója, igencsak lefelé lógnak ki, de tőlük épp csak egy hajszállal jobb a tavaly még élvonalbeli Kaposvár teljesítménye. Utóbbi a nagyobb meglepetés, hiszen a Csákvár soha nem tartozott a másodosztály magymenői közé, de nekem nagy csalódás az ETO is... Nézzük tehát a meccseket!

 

Vasas - DVSC: 1 - 1

Egy erősen felejthető meccsen döntetlennel végeztek a csapatok. A Vasas most sem volt jobb, mint eddig, de az egy pont mégis megvan, méghozzá azzal a Lokival szemben, aki ezzel az egy ponttal is az élen áll. Figyelem, azt ne felejtsük el, hogy a Vasas gólját Zöldesi Illés öngóljának könyvelték el, így a góllövés bizony még mindig nem megy Angyalföldön! Míg a debreceniek - minden döccenő ellenére is - úgy kezdtek, mint egy feljutásra pályázó csapat, hiszen folyamatosan az elsők között vannak, addig a Vasas eddigi helyezései alapján egy középcsapat, akik az ötödik és a tizenharmadik hely között ingázott eddig. A csapat felfalta edzőjét, a jövő kérdéses, egyelőre a kispadra csak Kuttor Attila neve merült fel, de az érintett cáfolta a pletykákat.

 

Soroksár - Csákvár: 4 - 3

A Sori megköszönheti ezt a győzelmet Lovrencsics Balázsnak, hiszen a becsülettel küzdő vendégek minden törekvése ellenére is neki köszönhető leginkább, hogy otthon tartották a három pontot. azt hittem, hogy első gólja lezárja a meccset, hiszen már 3:1-re vezetett csapata, de a Csákvár - csakúgy mint 1:1-nél - 3:3-nál ismét visszajött a meccsbe. Ekkor már kevesebb, mint tíz perc volt hátra a rendes játékidőből, és a győzelmet végül csak a hosszabbításban sikerült megszerezni, amikor ismét Lovrencsics Balázs villant. A Csákvár bosszankodhat, hiszen mindent megtettek tényleg, ugyanakkor Soroksáron is érdemes lesz majd elgondolkodni azon, hogy 3:1-es vezetés után miért kell mindent mozgósítva küzdeni a végén! Pedig a Csákvár - mint említettem - nem éppen a legacélosabb a mezőnyben... Vereségével maradt az utolsó helyen, a Sori pedig 16.-ról egyenesen a 12. helyre ugrott, így kikerült a közvetlen veszélyzónából.

 

Gyirmót - Szolnok: 1 - 1

Két fordulóval ezelőtt a Gyirmót a második helyen állt, de az előző fordulóban a Siófoktól több, mint meglepő vereséget szenvedett. A vendégek viszont a most megszerzett egy ponttal most kerültek fel a dobogó második fokára, hiszen az Ajka vereségével kiesett az élbolyból. Nekem most meglepetés, hogy a Szolnok ilyen jól szerepel, de nyilván nem érdemtelenül állnak a dobogó második fokán. Azt is látni kell, hogy az elsők közé eleddig meg nem érkező Vasas helyett itt most nagy tömörülés van, ugyanis a 9. helyezett Pécs is csak mindössze két pontra van a listavezető Lokitól!

 

Dorog - Békéscsaba: 0 - 2

A Dorog a kezdés után egészen a hatodik helyig tört előre, de most mintha kicsit megtorpantak volna... A Barcika elleni idegenbeli döntetlen még belefér az eddigi eredmények sorába, de ez a hazai vereség visszavetette a csapatot a középmezőnybe. Persze, nincsenek nagy különbségek, de nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy a most megszerzett pontok éppen ugyanannyit érnek, mint a bajnokság vége felé begyűjtöttek, így nem szabad akkor sem lazázni, ha még messze a véghajrá. A Csaba pedig ezzel a győzelemmel csatlakozott a élen állók üldözőtáborához, egyetlen pont hátránnyal a listavezetőhöz mérten! Nekem most az az érzésem, hogy a két csapatnál ez egy vízválasztó eredmény volt.

 

DEAC - ETO: 3 - 2

Az ETO úgy vesztette el 0:2-ről ezt a meccset, ahogy azt csak ő tudja... Nem értem, hogy mi történik Győrben, de az elég látványos, hogy a mérkőzés harmadik harmadában mintha teljesen elfogytak volna. Nem is vagyok benne biztos, hogy fizikálisan, mint inkább fejben zuhantak össze és így nem csoda, hogy a 71. percig égig vezető csapat vereséget szenvedett a DEAC-tól. És igen, ez a győzelem nagyon kellett Debrecenben, mert most már pontelőnnyel előzik a kieső helyen állókat. Ez még mindig nem egy életbiztosítás, de a fordítás azt mutatja, hogy a játékosok küzdeni-akarásával nincs gond! Ezzel az eredménnyel a DEAC beelőzte az ETO-t, ha úgy tetszik, ez egy hatpontos meccs volt, ami most nagyon fontos volt, és sikerült is a hazaiaknak! A folytatásban én mindkét csapatnál el tudok képzelni egy fordulatot, de hogy az ETO-nál mi kell ehhez, azt sajnos csak találgatni tudom.

 

PMFC - Szentlőrinc: 2 - 0

A déli szomszédvárak összecsapása kicsit talán túl színesre sikerült, ugyanis kilenc sárgalap mellett még három pirosat is kiosztott a játékvezető... A PMFC a 63. perctől emberhátrányban játszott, de szerencséjükre akkor már vezettek egy góllal, az ellenfél pedig nem tudott betalálni amíg tartott emberelőnye. Történt ugyanis, hogy 88. percben egyenlő lett a létszám - és azonnal jött is a második gól... Majd pedig mindezt megfejelve, a gól után is kiállítottak egy szentlőrinci játékost. Szépen keretbe foglalták a pécsiek második találatát... A Pécs ezzel zárkózott, és bár csak a kilencedik helyen áll, de két pontra a listavezetőtől, a Szentlőrinc pedig 14. a tabellán, ami az előzetes céloknak ugyan megfelel (bennmaradás), de az a pozíció már igen veszélyes, így nem árt majd kicsit több pontot gyűjteni.

 

Kaposvár - Szombathely: 0 - 0

A Kaposvár csak kínlódik az élvonalbeli kiesés óta, sajnos eléggé megviselte a klubot anyagilag a dolog, és a csapat egy része is szétszéledt. Ezzel együtt azért többet várok tőlük, de ezen a meccsen sem jött el a várva várt fordulat. A Hali ezzel szemben az előző fordulóban azt az Ajkát verte meg, aki eddig nagy meglepetést okozott eredményeivel. Most nem sikerült elvinni a három pontot, inkább csak nagy birkózás volt, foci talán kicsit kevesebb, mint azt az NB2-ben megszoktuk. A Kaposvár kieső helyen maradt, a Hali pedig az ötödik helyről leesett a hetedikre, de az ezen a tájon igen sűrű mezőny okán akár még magasabbra is juthat. Ezzel kapcsolatban vannak kétségeim, de azért jó látni, hogy a tavalyi szenvedés után most talán jobb idők következnek Szombathelyen.

 

Ajka - Budaörs: 1 - 5

A mérkőzés elején volt egy gyors gólváltás, majd az első félidőben sokkal több nem is történt. Ekkor még nem nagyon gondoltam volna, hogy egy nagy zakót kap az Ajka, de aztán a második félidőben gázolt a Budaörs! Nagyjából tízpercenként jöttek a gólok, a vége pedig elég csúfosra sikerült... Az Ajka egy meglehetősen fiatal társaság, és nem volt jelentős változás a pályára lépőket illetően, így csakis arra tudom fogni az eredményt, hogy sok játékosnak még nincs igazán komoly tapasztalata a felnőtt labdarúgásban. Így sem rossz a helyzet, az Ajka a hatodik helyen áll, és akár még a bajnoki aranyra is esélyes lehet - persze, ha erre van akarat a klubnál. Én nem hiszem, hogy a végén ott lesznek a feljutók között, mert ha ilyen, és az ezt megelőző meccshez hasonló kisiklások lesznek, akkor végig nem fog kitartani ez a viszonylag jó helyezés.

 

Szeged - Siófok: 2 - 1

Az első félidőben egy kósza sárgalapon kívül nem nagyon történt semmi, ami focira emlékeztetett, de aztán a második félidőre felpezsdült a mérkőzés! A Siófok szerzett vezetést, de a hazaiak nem adták fel a meccset, és 6 perc múlva egyenlítettek, majd újabb tíz perc múlva megszerezték a győzelmet jelentő góljukat is. A Szeged még ezzel a győzelemmel is kieső helyen áll, ami annak fényében elég elszomorító, hogy tavaly igen nagy ambícióval indultak neki a bajnokságnak, mikor az új stadion átadásra került. A Siófok sem áll éppen jól, hiszen csak két ponttal gyűjtött többet, mint a szegediek.

 

Ez a forduló is érdekes volt tehát, minden volt, ami csak megtörténhet focipályán, és - az előzetes várakozásokkal szemben - látványosan senki nem emelkedik ki a mezőnyből. Sőt, az elején és a végén is annyira besűrűsödött a mezőny, hogy még totálisan nyitott maradt mind a feljutás, mind a kiesés kérdése. Az viszont szinte már biztos, hogy az első 10-11 csapat közé a mezőny második feléből egyre kisebb az esély feljutni, így nem csodálnám, ha a továbbiakban úgy működne a másodosztály, mintha alsó és felső házra tagolták volna az új bajnokságra...

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!