Minisorozatunkban ezúttal két olyan játékost mutatunk be, akik Brazíliában születtek, és mégis hazánkban csináltak igazi labdarúgó karriert, és még a válogatottba is bekerültek. Sokan nem szeretik azt, hogy honosított játékosok kerülnek be a válogatottba, de azt meg kell jegyezni, hogy a külföldön született játékosok részéről a magyar válogatottság bizony megsüvegelendő! Mert ez nem kifejezett anyagi érdek, hanem bizony legtöbbjük - ha nincs is magyar felmenőjük - magyarrá váltak ittlétük során. Ez pedig dicséretes dolognak tartom. Nézzük tehát Leandro, és Vinicius pályafutását!

 

Leandro de Almeida (Cornélio Procópio 1982.03.19)

Alig 17 évesen került Magyarországra, miután egy edzőmeccsen meglátták benne a lehetőséget. Az MTK akkori edzője Henk ten Cate ennek ellenére csak két élvonalbeli meccset adott Leandro-nak, mégis úgy értékelte, hogy ez fontos időszak volt, mert az MTK-ban tanulta meg az Európai foci alapjait. Ez nagy váltás volt számára, de - mint kiderült - sikeresen vette az akadályt! 2000-ben a Büki TK-hoz igazolt, mert egy sérülés utáni lábadozásra jónak gondolta egy alacsonyabb osztályú együttesnél való szereplést. Itt elég spártai körülmények között lakott, de végül külön edzésekkel sikerült fizikálisan megerősödnie, így már a következő évben le is szerződtette a Haladás. de a Hali még csak az ugródeszka volt - és nem is akármilyen!

2002-ben került a Fradihoz Leandro, ahol - az első etapban - 4 évet húzott le. Következő állomáshelye a Loki volt, ahol 3 évet töltött el. Ezután egy külföldi kitérő következett, hiszen az Omonia Nicosia 2010-ben leigazolta. Öt év után visszatért Magyarországra, méghozzá egyenesen a Fradiba, ahol mostanság is számítanak rá, mint olyan kiegészítő emberre, aki szükség esetén mindig rendelkezésre áll, ha be kell ugrani valaki helyére a védelembe, vagy a középpályára.

Leandro 16-szoros magyar válogatott, de legnagyobb sikereit, a Lokival, és a Fradival érte el, de van egy kupa aranyérme az MTK-s időszakból is. Összességében 7-szeres magyar bajnok, hatszoros MK-győztes, emellett pedig egyszeres ciprusi kupagyőztes és bajnok. Manapság már inkább levezet, hiszen idén töltötte be 38. életévét, de még mindig megbízható, és továbbra is lehet rá számítani klub-csapatában.

 

Paulo Vinícius  (São Paulo 1990.02.21)

Vini a São Paulo FC csapatában kezdett focizni, majd a River Plate szerződtette, ahol két évet töltött el, és elmondása szerint itt tanulta meg, hogy keményen kell játszani, mert ott sokkal durvább volt a játék, mint Braziliában, és a pályák minősége sem volt éppen ideális akkoriban. Az, hogy belső védő lett, már otthon eldőlt, de igazából csak a véletlen műve, mert először csak kényszerből került oda csapattársa sérülése okán. Nagyon szeretett volna Európába jönni, mert úgy gondolta, hogy itt jobban szem előtt lesz, de azt nem gondolta, hogy kilenc évig marad, felveszi az állampolgárságot, sőt még magyar válogatott is lesz! Bár a nemzetiszín szerelésben csak 7 alkalommal szerepelt, klubjában, Fehérváron évekig alapembernek számított. Nem is csoda, hogy 279 mérkőzést jegyeznek a neve mellett piros-kékben!

Bár a válogatottban nem sikerült tartósan megkapaszkodnia, Fehérváron mindenki szeretettel emlékszik rá, hiszen sok csatát nyert vele a csapat ittléte alatt. Így történt, hogy két bajnoki címet és egy kupaelsőséget is szerzett, mielőtt az uruguay-i Club Nacional-hoz szerződött idén nyáron. Kíváncsi leszek a folytatásra, hiszen meggyőződésem, hogy van még benne pár év, amit a csúcson tud majd végig focizni. Azt nem tudom, hogy Fehérváron miért nem tartottak rá igényt, ahogy azt sem tudhatom, lesz-e még magyar válogatott. Minden esetre sok sikert kívánok az újabb feladathoz!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!