A német Kicker magazin információi szerint kérdésessé vált a szeptember 24-én esedékes európai Szuperkupa-mérkőzés megrendezése. A BL-győztes Bayern München és az El-t megnyerő Sevilla méri össze erejét a budapesti Puskás Arénában, ám az eredeti forgatókönyvet felülírhatják a legújabb járványügyi intézkedések.

 

Mint ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki kormányinfón bejelentette, hogy szeptember elsejétől Magyarország lezárja a határait. A vasárnap megjelent Magyar Közlönyben a sporteseményekre vonatkozó szabályok is kiderültek, ezek értelmében válogatott és nemzetközi kupameccsekre érkezhetnek külföldről is, ha az Európai Labdarúgó-szövetség vonatkozó protokolljára is figyelemmel – a sporteseményt, illetve sportrendezvényt megelőző három napon belül egy alkalommal elvégzett, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-Cov2 PCR teszt – eredményét tartalmazó, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja”, hogy nem volt kimutatható a szervezetében a koronavírus.

Ezek kizárólag a csapatok szűk delegációjára vonatkoznak, a szurkolókra nem. „A Kormány kiemelt sportrendezvények kapcsán követendő járványügyi előírások vonatkozásában külön rendeletet dolgozhat ki” – derült ki szintén a Magyar Közlönyből.

A Kicker magazin szerint az Európai Labdarúgó-szövetség bízik a budapesti helyszín és időpont megtartásában, és folyamatos kapcsolatban van a magyar szövetséggel (MLSZ). 

„Az UEFA szorosan együttműködik az MLSZ-szel és Magyarország kormányával, hogy meghozza a megfelelő intézkedéseket a mérkőzésre kilátogatók és a résztvevők egészsége érdekében. A Magyarországra történő belépési szabályzat a különböző csoportok (játékosok, tisztviselők, partnerek, munkatársak, média, szurkolók) számára szintén az egyeztetések egyik fő eleme” – írja közleményében az UEFA.

A 67 ezer néző befogadására alkalmas Puskás Aréna 30 százalékát töltenék meg szurkolókkal a Szuperkupa-meccsre, azaz mintegy 20 ezer drukker válthatna jegyet. A mérkőzést eredetileg Portóban rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt Budapestre költöztették.

mti

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!