Az előző részben két olyan játékost mutattam be, akiknek nem volt semmilyen rokoni kapcsolatuk Magyarországon, de mégis itt teljesedett ki karrierjük, és itt lettek válogatottak is. Most két olyan játékos következik, akiknek egyik szülője magyar volt, de kettejük élete, és pályafutása mégis rendkívüli módon eltérő pályát írt le eddig. Közös pont a magyar válogatott, ahol nem játszottak együtt, pedig 2-3 éve még azt gondoltam, hogy ők lesznek majd az a védőpáros, akik évekre megoldják védelem közepét.

 

Kenneth Otigba (Kaduna 1992.08.28)

Élete első éveit szülőhazájában, Nigériában töltötte. Akkor magyar édesanyjával Magyarországra költöztek, Gyulára. Ott kezdett focizni, majd innen került aztán Békéscsabára. Itt hamar felfigyeltek tehetségére, 17 évesen máris a holland Heerenveen akadémián találta magát. Itt aztán alapos képzést kapott, így nem csoda, hogy 2012-től négy éven át alapembernek számított a felnőttek között is. Sajnos ekkor sérülések jöttek közbe, így klubja kölcsönadta a Kasimpasa-nak, majd pedig egy év török vendégszereplés után, 2017 nyarán eladta játékjogát a Fradinak.

2018 tavaszán már a válogatottban szerepelt, de mindössze két barátságos meccsig jutott. Azóta is sorra jönnek a sérülések, és a Fradiban sem igen kapott szerepet, így most éppen klub nélkül áll, hiszen nem állapodott meg egyelőre senkivel a folytatásról Nagyon remélem, hogy lesz folytatás, mert amikor egészséges, olyankor kiváló produkcióra képes, csak hát a sok korábbi sérülés, a műtétek, a rehabilitációs időszakok nem tűnnek el nyom nélkül sem fizikai, sem mentális szinten.

28 évesen még nagyon korai lenne arról beszélni, hogy esetleg befejezi pályafutását, így remélem, hogy mielőbb megegyezik egy jobb klubbal! Sok szerencsét és sikereket kívánok!

 

Willi Orban (Kaiserslautern 1992.11.03)

A válogatott alapemberének számító játékos Kaiserslautern-ben született, magyar szót pedig édesapjától hallhatott, aki azt tervezte, hogy Magyarországra költözik a család. Ez végül nem történt meg, sőt azóta a szülők már különváltan élnek, az édesapa pedig hazaköltözött Magyarországra. Sajnos náluk is voltak családi problémák tehát, de szerencsére ez nem akadályozta meg Willit abban, hogy a K'lautern felnőtt csapatánál töltött 4 év után a Bundesliga mára egyik meghatározójává előlépett Leipzig csapatának kapitánya legyen!

Gulácsival együtt igencsak jól irányítják a védelmet, amit jól mutat, hogy az utóbbi években rendre a legkevesebb gólt kapó gárdák közé tartozik a Leipzig. Bár már öt éve alkalmazza jelenlegi klubja, szerződése 2022-ig szól, és semmi jele nincs annak, hogy ezt ne töltse ki az egyébként hűséges játékos. És persze azt kell, hogy mondjam, a legjobb helyen van, hiszen heti szinten olyan támadókkal kell játszania, amilyenek a válogatottban is szembejöhetnek! Márpedig rá igen komoly szüksége van a magyar válogatottnak!

Most egy komolyabb sérülés után mér teljesen rendbejött, és nagyon kíváncsian várom a szeptember 18-án kezdődő pontvadászatot, mert fontos, hogy játékban legyen, hiszen meccshiány azért még jócskán van. Addig is jó egészséget és sikereket kívánok!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!