Az UEFA rengeteg dologgal foglalkozik; dübörög a marketing gépezet (mindenki boldog, nemre, vallási felekezetre való tekintet nélkül!), a nyugati bajnokságok számára biztosítja kelet kizsákmányolását, és közben persze a saját zsebeik és szépen dagadoznak. Néha van kisebb (???) botrány, de akkor elbúcsúznak egy pár kriptaszökevénytől, vagy olyantól, akinek már nem fontos a zsebe (mert degeszre tömve!). Ezek mind nagyon fontos, és sürgős feladatok, valljuk be! Persze minden a végtelenségig leszabályozott (védeni kell a hátsót!), csak egy terület van, ami kész kupleráj. Az átigazolási időszak...

Nálunk 2020. február 14.-ig adott a lehetőség az el- és leigazolásra. A klubok az utóbbi időszakban egyre aktívabbak télen is, ezért egyre fontosabb lesz ez az időszak. A rossz hír az, hogy értelmes bajnokságba már nem lehet lepasszolni játékosokat, a jó meg az, hogy kukázni még bőven lehet... Mi most igyekszünk pontos információkkal támogatni a klubokat, hogy felelős gazdálkodásuk a lehető leghatékonyabb legyen! AA sorrend előtt azonban ajánlásainkat is érdemes elolvasni:

1. Játékosoknak:

Aki most kimaradt a körből, az pontosan láthatja, hogy melyik országban építheti tovább karrierét. Ez fontos, mert még aztán az országon belül meg kell találni azt a klubot, amit majd fel kell magasztalni, és el kell tudni róla mondani, hogy "mindig is itt akartam játszani" - persze sikeres szerződés esetén.

2. Sportigazgatóknak, edzőknek:

Ha egy-egy játékos nem teszi magáévá az örök igazságot, hogy a "hosszú barátság alapja a pontos elszámolás", van lehetőség megtalálni számára azt a helyet, ahonnan majd a menedzseren keresztül érkezik az elszámolás, így nyilván rendkívül fontos, hogy hol van még nyitva az ablak.

3. Szurkolóknak:

Tök mindegy, majd a pályán kiderül, hogy mi a szitu, semmi jelentősége nincs annak, hogy ki honnan jött. Ennek két oka van; ha valami komoly előélettel rendelkező jön, az biztosan defektes, ha meg egy reményteljes svéd háromból érkező ifjú titán bukkan fel, akkor az többnyire csak töltelék, és olyan, aki szereti a "hosszú barátságot"...

A menedzsereket nem vettem bele ebbe a körbe, mert náluk nem jelent semmi komolyat ez a periódus, a játékosok, vagy a klubok, és úgy általában a foci sem. A lényeg a minél magasabb igazolási, aláírási pénzek (és persze a megcsapolható fizuk!). De ne becsüljük le őket, hiszen a modern foci egyik alappillérét ők rakták le, amit így hallunk vissza: "a profi játékos ott teljesít, ahova szerződése köti!". Az igazság azonban ott van, hogy menedzser-körökben pontosan tudják; a klubhűségen ugyanis nem lehet pénzt keresni...

Az egyes bajnokságok zárási időpontjait:

london cikkbe

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!