Aligha... De várjunk csak ezzel! A két csapat története során volt már számos meglepetés, bár ezek inkább számunkra voltak kellemetlenek, semmint csütörtöki ellenfelünk számára. Utolsó győzelmünket 2012. október 16-án arattuk a török válogatott ellen, míg legutolsó idegenbeli győzelmünkhöz egyenesen 36 évet kell visszamenni... Akkor, '84-ben azért alapos munkát végeztek a srácok, hiszen befigyelt egy hatos a hazai hálóba! De hát hol van már mindez? Sajnos nem tegnap volt, Esterházy Marci (akkor még így; Marci), Mészáros Ferenc, Bodonyi Béla, vagy éppen Kardos már régen abbahagyták az aktív futballt. Akkor ők szerezték a gólokat (előbbi kettő dupla találatot ért el), most pedig egy olyan válogatottal fogunk kiállni, ami sok új srácnak ad lehetőséget arra, hogy bizonyítson. Ez rossz előjel? Nem is tudom... kiszámíthatatlanok leszünk, az egyszer biztos!

 

Persze még az is lehet, hogy magunkat lepjük meg a leginkább, az ellenfél pedig sima győzelmet arat, de ezt így előre szerintem még ők sem mernék biztosan kijelenteni. Már csak azért sem, mert a legutóbbi, 2014-es, Şükrü Saracoğlu Stadium-ban lejátszott mérkőzésen döntetlent értünk el ellenük! Igaz, abból a csapatból mára mindössze Szalai Ádám maradt, és Egervári Sándor helyett ma Marco Rossi ül a kispadon. Az a Rossi, aki kijelentette, hogy egy másfajta focival fogunk jelentkezni, így most a törökök még a korábbi Rossi-féle meccsekhez sem feltétlen tudnak visszanyúlni, hiszen nem csak a keret, hanem a mutatott játék is teljesen eltérő lehet.

Az ellenfél ereje elég nehezen detektálható, mert ha a FIFA ranglistáját nézzük, akkor csak 29. helyen vannak (mi az 52. helyen állunk), ami nem tűnik áthidalhatatlan különbségnek, ugyanakkor meghatározó játékosaik top-bajnokságok top-csapataiban szerepelnek, egyéni képességeiket tekintve tehát jobbak, mint azt a válogatott helyezése mutatja. És ne feledjük el, hogy nálunk vannak kényszerű cserék, és vannak olyanok, akik formájuk, és egyéb egyéni okok miatt nem kerülhettek be a keretbe sem! Persze ilyen az ellenfélnél is bőven előfordulhat, így ezen a téren nem csak nálunk van jelentős bizonytalanság.

Azt nem tudom, hogy Rossi mester milyen hosszabb távú terveket szövöget, de én most az ő helyében biztosan inkább a csapatépítésre koncentrálnék, hiszen most egész sok olyan fiatal tehetség van, akiket be lehet építeni a csapatba (sőt, kényszerűség okán be KELL!). Ez rövid távon nem biztos, hogy jót tesz az eredményességnek, de a hátrányból előnyt lehet faragni, és a változást, ami most beállt, szerintem nem tragédiaként, hanem lehetőségként érdemes megfogni. Arról ugyanis nem a mester tehet, hogy Dzsudzsák most inkább utolsó zsíros szerződésére vár ahelyett, hogy végre már elkezdene focizni, ahogy a vírusfertőzések miatt kimaradók (nem feltétlen fertőzöttek!) esetében sem lehet a szövetségi kapitány felelősségéről beszélni. Ilyen módon tehát most mindenekelőtt az lesz a fontos, hogy kik és milyen felállásban, milyen felfogásban lépnek a pályára, és azok, akik most lehetőséget kapnak hogyan küzdenek, miképpen felelnek majd meg a címeres mez által rájuk rótt elvárásoknak!

Nekem sajnos úgy áll össze a dolog, hogy sok esély az nincs, de ezúttal nem is egy elvárt eredmény képzetével ülök le a tévé elé, hanem egy olyan ideával, ami a látványra, a csapatmozgásra, az együttműködésre, a harcosságra van kihegyezve, ezeken a területeken vannak most igen komoly (!) elvárásaim. Persze, ha egy jól muzsikáló csapat nyeri a meccset, attól nincs nagyobb öröm, de most erre kevés esélyt látok, inkább arra számítok, hogy olyan elemek jelennek majd meg, amiket eddig nem nagyon láttunk, vagy egyenesen hiányoltunk. Annak ugyanis nincs sok értelme, hogy rámenjünk egy minél kisebb zakóra törekvő játékra, mert az eleve csak kudarc lehet, és a magyar válogatottól most, ebben a helyzetben nem ezt várom!

Végül visszaemlékezésként egy pár jó csata csütörtöki ellenfelünkkel szemben:

Törökország - Magyarország: 3 - 1 (1956.02.19):

 

Törökország - Magyarország: 0 - 6 (1984.04.04):

 

Magyarország - Törökország: 3:1 (2012.10.17 - teljes mérkőzés!):

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!