Igen, tegnap - legnagyobb meglepetésemre – volt egy élvonalbeli mérkőzés. A Kisvárda látta vendégül a Felcsút gárdáját. A két csapat nem hiszem, hogy sokakat lázba hozott, de talán nem is ez itt a lényeg. Sokkal inkább az, hogy a hazaiak sokat próbált légiós „öregjei” csak kergették a labdát, a vendégek döntő részben hazai fiataljai pedig kétséget nem hagytak, ki nyeri ezt a mérkőzést! Talán csak nem igazuk volt azoknak, akik Felcsúton a fiatalokat hiányolták?

 

Furcsa dolog, de most úgy néz ki, hogy az élet kikényszerítette azt, amit a Fejér-megyei csapat magától eleddig soha nem tett meg. A csapat ugyanis egy akadémia, aminek felnőtt csapata – értelemszerűen – arra lenne hivatva, hogy a „neveldéből” kikerülő fiatalokat bevezesse a felnőtt futballba, hogy aztán onnan magasabban jegyzett klubokhoz, vagy netán még magasabban jegyzett bajnokságokba igazolhassanak. De eddig ebből semmit nem láttunk…

Nem, itt most semmi olyan nem következik, ami politikai jellegű indíttatás írat le velem! Nem, kifejezetten szakmai és pénzügyi kérdéseket akarok feszegetni, mert engem a foci érdekel, annak élek, az ezen kívüli dolgok pedig nem a Semleges Térfél témái közé tartoznak. A lényegi kérdés számomra az, hogy erre eddig is lett volna lehetőség, vagy most jött el az idő arra, hogy a fiatalok végre szerephez jussanak? Mert ez bizony nem mindegy!

Nem mindegy, mert ha eddig is lehetett volna több fiatal a csapatban, akkor ők mára sokkal előbbre tarthatnának, így viszont lehet, hogy nem álltak még rá a megfelelő pályára. A kérdést nem tudom minden kétséget kizáróan eldönteni, de azt meg kell jegyeznem, hogy ha most hirtelen „előkerült” ennyi fiatal, akkor korábban azért – nyilván a fokozatosság elvén – lett volna lehetőség több utánpótlásból kikerült játékos beépítésére. De ez már a múlt, amin nem lehet változtatni, így ezt inkább csak megjegyzésnek szánom.

A tegnapi meccsen a kezdő tizenegyek átlag-életkora a legjobb bizonyíték arra, hogy nem kell megijedni a fiataloktól! És ez nem csak a két csapat vonatkozásában igaz! Persze nem árt, ha van egy jó utánpótlás… Nézzük: a vendéget átlag-életkora 22,8 év volt, a hazaiaké pedig 28,2… Ami pedig a légiós-kérdést illeti: ez egyik csapat kilenc (!), a másik három légióssal állt fel. Hol volt kevesebb légiós? Nos, nem a hazaiaknál… Bár ott a kilencből három játékos honosított, de nem Magyarországon nevelkedtek, így ők nem a magyar foci termékei.

De menjünk tovább! Ez csak egy meccs volt, amit viszont megelőzött egy válogatott mérkőzés! Ezen a meccsen húzóember volt Szoboszlai Dominik (19 éves), Szalai Attila (22 éves) és Sallai Roland (23 éves), a csapatban pedig mindössze egy 30 év feletti játékos szerepelt, Szalai Ádám! Azt pedig ugye nem kell mondanom, hogy Dzsudzsák Balázs egy pillanatig sem hiányzott? Nem mondom, hogy nem lenne hasznos egy jó Dzsudzsák, de ő már sajnos nem jó… A lényeg; itt az ideje végre, hogy a fiatalokat vegyük elő, mert itt vannak, és most bizony nem mondhatjuk, hogy gyengék, vagy nem hajtanak, és nem képesek győzelemre!

Egy dologra viszont nagyon ügyelni kell! Meg kell hagyni ifjonti lelkesedésüket, és foci iránti szeretetüket, úgy kell, hogy tudják, előbb a foci, aztán a pénz! És itt most mindenki gondoljon, amire csak akar….

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!