„Szerencsére” azok megfelelően szétszóródtak ahhoz, hogy ne jelentsenek veszélyt, de azt hiszem, ezt nem fogják megköszönni egy bizonyos grúz fazonnak, aki hathatós „segítséget” nyújtott ehhez… De minket most nem a történelem érdekel, hanem az, hogy mire számíthatunk az oroszok elleni Nemzetek ligája meccsen! Nézzük tehát, hogy i a helyzet most! Nem készülök komoly szakmai elemzéssel, azt éppen elég, ha Rossi mester megteszi, én csak a szurkoló gondolatait osztom meg.

 

Hornyák Zsoltot idézem elsőként (úgy tűnik, ma ez egy ilyen Felcsút-nap…): „Hülyeség lenne megbontani a csapatot”. Ezt persze a sajátjára értette, de én a válogatottra is érvényesnek gondolom. Miért? Mert nem nagyon tudok olyan játékost mondani, aki kilógott volna a csapatból, a kicsit talán gyengébbnek ható Sigér pedig minden bizonnyal kipiheni magát holnapra.

Sztanyiszlav Csercsaszov így nyilatkozott: „Gyönyörű a stadion, nagyon emlékeztet minket a Luzsnyiki Stadionra, úgyhogy szinte otthon érezzük magunkat.” Jó is a szíveslátás, meg nem is baj, ha a komfort-zónájukon belül maradnak, csak nyugodtan élvezzék az életet Budapesten… Aztán majd a meccsen meglátjuk! Hogy egyújabb idézettel folytassam, nekem a komáromi várkapitányszavai jutottak eszembe. Történt, hogy a török basa rác tolmács által közvetített, várfeladásra biztató levelére így válaszolt: „Eredj vissza a basádhoz, s mondd meg neki, hogy én sem törökül, sem rácul nem értek alkudni, hanem verekedni majd magyarul fogok.” Igen, csak udvariasan uraim!

A lényeg az tehát, hogy ugyan az oroszok magasabban jegyzett gárda, de én azt hiszem, hogy azért most nincsenek olyan nagy sztárjaik, mint korábban. Persze Dzyba a kétméteres erőember okozhat zűröket, és a többiek sem éppen most kezdték az ipart, sőt! A szerbek elleni 3:1 alkalmával, tegnap előtt olyan csapattal álltak ki, melynek átlagéletkora nem kevesebb, mint 29,7 év volt! Ez egy kifutóban lévő társaság, és ha nem állunk le statikus birkózásra, akkor akár még újabb meglepetést is okozhatunk.

Lehet, hogy sokaknak meglepetés, de az éltes orosz csapat értéke majdnem a fele a törökökének. De ez ne tévesszen meg senkit! Attól, hogy 30 körül már csökken az ára egy játékosnak, még ereje teljeében lehet, az ár csökkenése pedig nem jelent mást, mint hogy hosszabban már nem lehet vele tervezni! Jól el is verték a majd háromszoros értékkel bíró szerbeket…

Nem véletlenül említettem a statikus birkózás, a fizikai kontaktusok kerülését! Nekem a törökök ellen éppen az tetszett, hogy a klasszikus magyar stílusra jellemző módon úgy játszottunk, hogy nem kellett belemenni komolyabb kontaktokba. Figyelem, ezt nem azt jelenti, hogy kerüljük az ilyen helyzeteket, hanem azt, hogy a játék úgy van megszervezve, hogy ne kelljen ilyen helyzetekbe kerülni. Ez nagyon nem mindegy ám!

Mielőtt azonban még nagyon elkapna a gépszíj és történelmi győzelmet vizionálnék, azt is figyelembe kell venni, hogy az orosz bajnokság elindult, és a válogatott kerettagok egy-két kivételtől eltekintve mind otthon játszanak. Valahol a hatodik forduló környékén csapatnak, így aztán lendületben lehetnek – már amennyire ez 30 felett lehetséges… 😊

A végére marad az, hogy mire számítok; elsősorban az a lényeg, hogy hasonlóan szervezett, ötletes, tudatos, kisjátékokon alapuló játékot lássak, mint a törökök ellen, mert ha ez jól működik, akkor az majd meghozza a győzelmet is akár! Ne feledjük, egy halálcsoportot két győzelemmel kezdeni, az maga lenne a csoda!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!