A Vasasnál elfogyott a türelem. Lehet, hogy sokan ezt így élték meg, amikor Bene Ferenc távozását bejelentették, és ha azt nézzük, hogy nem nagy a lemaradás, illetve azt, hogy még az elején vagyunk a bajnoki évnek, korainak tűnt a szakítás. Ha viszont a játékot… Nos, a klub, amelyik rendkívül sokat áldozott az élvonalból igazolt játékosokra, láthatta, a csapat és edzője között végérvényesen elromlott valami… Az utód Schindler Szabolcs!

 

Nem tudni, hogy miért csúszott ki az irányítás Bene kezéből, de feltehetően azt történt. A miért elsősorban a szakmai felkészültségében kiemelkedő edző számára érdekes, hiszen a továbbiakra nézve ezt a tapasztalatot felhasználva talán változtat majd vezetői módszerein. Tudjuk, Bene Ferenc kiváló elméleti szakember, de az edzőség ettől azért kicsit többet követel meg, olyan képességek is kellenek sokszor, amiket nem feltétlen lehet megtanulni futball szakkönyvekből. Sajnos ez a helyzet és a nagy kérdés, hogy utóda miként birkózik meg majd a feladattal.

A címbéli idézet Schindler Szabolcstól származik, és egy igen fontos kritérium teljesítését jelenti. Azt, hogy egy Vasas szintű klubnál bizony a folytonosság, a klub iránti elkötelezettség. A legendás elődöktől tanulhatott, így gyerekkorában beleívódott az, ami a Vasast jelenti, amitől az angyalföldi klub semmi mással össze nem téveszhető, ami egyedi. Lehet, hogy ezt nem is tudná megfogalmazni az, aki belenőtt egy ilyen közegbe, de talán nem is kell. Vagy mégis?

Igen, azt hiszem, nagy szükség lesz arra, hogy a játékosokkal is megértesse, beléjük oltsa ezt az érzést, mert bizony azt látni kell, hogy itt lehet a probléma egyik gyökere. A jelentős anyagi áldoztok árán leigazolt játékosok között bizony bőven akadnak, akik nem feltétlen érzik annak valódi értékét az NB2-ben, amit a Vasas név jelent! Nem mondom, hogy lelketlen zsoldosok, de azt igen, hogy mintha hiányozna az a lelki plusz, ami tényleg magasan a többiek fölé emelheti az egyébként keretét tekintve magasan kiemelkedő gárdát!

Nekem úgy tűnik, hogy Angyalföldön jó irányt választottak – legalábbis, ami a kezdeti lépéseket illeti. Mert a fokmérő mégiscsak a tétmeccs, ahol nem csak a győzelmek elvárhatók ettől a játékerőtől, hanem az is, hogy élvezetes, szép futballt játszanak. Szurkolok a Vasasnak? Igenis, mindenképpen szükség van rájuk az élvonalban, mert mind múltjukat, mind jelenüket tekintve oda tartoznak! Sokkal inkább, mint egyes olyan csapatok, akik mostanában alakulgattak…

Nem sok szó esett Schindler Szabolcs edzői kvalitásairól, mert most, az első időkben talán nem is ez a legfontosabb! Ahogy fent is igyekeztem kifejteni, véleményem szerint most irányítóra, vezérre van szüksége a srácoknak, egy olyan erős egyéniségre, aki a keretet igazi csapattá formálja végre!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!