Érdekes meccsek jönnek ismét, bár most nem feltétlen történelmi hagyományokra visszatekintő párharcok, hanem az elsőségért bejelentkezők meccsei lesznek az igazán érdekesek. Miért? Mert igazán komoly, történelmi előzményekkel bíró csata ezúttal nem lesz. De ettől még érdekes lesz ez a forduló is! A nagy kérdés most az eleje!

 

FTC – Paks

2020.09.11, 20:00

A péntek esti zöld-fehér összecsapásnak egyértelműen a hazaiak az esélyesei. A különbség olyan nagy, hogy valójában csak a Fradin múlik az eredmény. A Paks legjobb tudása szerint, szenzációs játékkal sem feltétlen tud meglepetést okozni. Nos, éppen ez az, ami az Atomváros esélye! Ha a Fradi elhiszi, hogy semmi esélye nincs az ellenfélnek, akkor bizony Böde és társai akár komoly meglepetést is okozhatnak.

Ha igazán reális szeretnék lenni, azért ezen a ponton meg kell jegyezni, hogy a döntetlen is hihetetlen bravúr lenne a tolnaiaktól. De ez csak abban az esetben lehetséges, ha alapból a három pontért érkeznek a fővárosba! Nos, ez meg az a pont, ami viszont akár esélytelenné is teheti a Paksot… Mert bizony az a stratégia, miszerint az elsődlegescél a kapott gól elkerülése, az nem nagyon engedi meg, hogy a játékosok nagyot álmodjanak!

Tippem: 3 – 0

 

Mezőkövesd – Budafok

2020.09.12, 14:45

A budafokiak minden létező eredményt elértek már az NB1-ben. Aki nem hiszi, nézze mag a tabellát; egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség. Na ugye, hogy mindent elértek? Nem, ők nem erre gondolnak, amikor a célokat megfogalmazzák, mert a cél nem más, mint bennmaradni az élvonalban. És meg kell mondani, hogy nem is állnak rosszul; a Kisvárdát egy vízibalett-előadás keretében a 80. percben szerzett góllal megverték, az Újpest ellen egy 69. percben szerzett találattal remiztek, és még a Fehérvár ellen is képesek voltak az egyenlítésre – ezúttal az 57. percben. Utána még jött három fehérvári gól, de az biztos, hogy fizikálisan nem lesz probléma ezúttal sem!

A Kövesd sem áll sokkal jobban, és ez esetükben kisebb csalódás, mert tavaly (leszámítva a kényszerszünet utáni vergődést…) jobban teljesítettek, mint eddig a 2020/21-es bajnoki meccseken. Nagy kérdés, hogy mit sikerült a válogatott szünetben alkotni, mert még a legutóbbi Paks elleni meccsükön sem láttunk olyan jól szervezett, időnként látványos játékot tőlük, mint tavaly ősz vége felé. A nagy kérdés tehát, hogy a hazaiak mennyit tudtak közelíteni az élvonal nagymenőihez, illetve az, hogy a vendégek hogyan tudták kihasználni a szünetet arra, hogy végre felvegyék a ritmust. Most azt gondolom, hogy a vendégek jobb pozícióból álltak neki a kéthetes felkészülésnek, és keretük is erősebb, így vendég-győzelem születhet.

Tippem: 1 – 2

 

DVTK – Kispest Honvéd

2020.09.12, 17:00

Nagy a tét, különösen annak a Bódog Tamásnak, akit elég kurtán-furcsán küldtek el annak idején a vendéglátótól. És azért is, mert most már egyre sürgetőbb a helyzet; meg kell szereznie csapatának az első győzelmet! Ez nem csak a saját pozíciója, de játékosai hite miatt, és az öltözői hangulat miatt is fontos lenne, na meg arról a dicstelen utolsó helyről is el kellene mozdulni… Ha a játékosok átérzik a helyzet komolyságát, akkor nem fogják tisztelni a hazai csapatot, bármennyi szurkoló is lesz kint a stadionban!

De nagyon nem lesz egyszerű dolga a fővárosiaknak! Nem, mert a hazai gárda előbb a borsodi rangadót húzta be, majd (egy elmaradt Fradi elleni meccs után) az eleddig igen látványosan és jól játszó MTK ellen ért el döntetlent! Egyértelmű, hogy Feczkó Tamás munkája kezd beérni, de most Bódog személyében egy igen komoly feladványt kell megfejtenie a diósgyőri trénernek! A hazaiak tehát tovább csiszolgathatták hatékony játékukat, míg Kispesten akár össze is állhatott végre az a precíziós csapatmozgás, ami eddig nem működött tökéletesen. Nagyon döntetlen-szagú ez…

Tippem: 1 – 1

 

Fehérvár – Felcsút

2020.09.12, 19:30

A vendégekkel kezdem, mert ők komoly meglepetést okoztak azzal, hogy kényszerűségből megfiatalított keretük eddig mindkét meccsen három góllal jelenkezet, ráadásul míg az Újpest ellen kaptak is kettőt, addig a Kisvárdának egyet sem engedélyeztek! Most a két gárda vezeti a bajnokságot, de mint tudjuk a hazaiakról; „mint fatörzsből gyönge ága”, úgy nőtt ki a hazai csapatból, így a meccsen vagy dögunalom lesz, vagy pedig parázs jelenetek, mint amikor például Scepovic küldte le Benczés Miklóst, a Felcsút akkori edzőjét egy elegáns dobással…

És mire számíthatunk a másik oldalon? A magam részéről arra, hogy végre megértik fehérvári játékosok, hogy mit vár el edzőjük, és azt, hogy edzőjük képes lesz felnőni ahhoz a feladathoz, amit Nikolic játéka jelent. Miért olyan nagy probléma a válogatottban is gólt szerző csatár játéka? Mert nem feltétlen illeszkedik abba a sémába, amit a Márton-féle játék jelent, ugyanakkor nagy pazarlás lenne egy ilyen kvalitást a kispadra ültetni. Óriási dilemma, nem kérdés, de véleményem szerint nem feloldhatatlan a helyzet! Ezen okból azt mondom, hogy hazai győzelem születik.

Tippem: 3 – 1

 

Újpest – Kisvárda

2020.09.13, 15:00

A Kisvárda eddig olyan hektikus, hogy egyszerűen képtelenség kideríteni, most éppen milyen napjuk lesz. Helyesebben; nagy hiba lenne, ha azt gondolnák a szabolcsiak, hogy az ő teljesítményük hektikus, és nem azt, hogy az ellenfelek érkeztek meg nagyon más állapotban az ellenük vívott meccsekre! A Budafok egy elég méretes felkészülés után állt ki, és nyert, majd a Kispest – ahol még egyszerűen nem állt jól össze a keret! – vesztett, de a fiatal, és tapasztalatlan Felcsút durván legyalulta őket. Mert olyan fiatalok játszottak, akik bizonyítani akartak!

Nem kerülgetem; a Várda kieső-jelölt, így az Újpest számára ez egy olyan kötelező jellegű gyakorlat, ahol nem is az eredmény, hanem a mutatott játék, és a gólkülönbség ad választ a minőségi kérdésekre, nem csupán a győzelem! De azért ne menjünk el a tények mellett, az Újpest kerete most nem olyan erős, hogy bárki ellen is biztosra menjen. Nos, ha ezt sikerül megértetni a játékosokkal, és tényleg csataként és nem lötyögésként gondolnak a mérkőzésre, akkor nagy gólarányú győzelmet is arathatnak akár. Azt hiszem, hogy tudni fogják, nem lazíthatnak, de a képességek, ugye… A nagy gólarány elmarad, de magabiztos hazai győzelem lesz a vége.

Megjegyzés: emlékeim szerint még Újpesten is van világítás a stadionban, nem nagyon értem a vasárnapi délutáni ejtőzésre időzített kezdést…

Tippem: 3 -0

 

MTK – ZTE

2020.09.13, 17:30

A Zete első győzelmére hajt, az MTK pedig arra, hogy bizonyítsa, a Diósgyőr elleni iksz kisiklás volt, és nem a lejtő első állomása! Igen, ez a Hungária körúton fontos lehet, mert volt már nem egyszer, hogy jó sorozatok után olyan időszak következett, ami egyenesen kieséshez vezetett… Most Boris mester keze alatt nem hiszem, hogy ilyen megtörténhet, hiszen attól sokkal tudatosabb a játék, mintsem, hogy pusztán lélektani tényezők döntsék el egy-egy mérkőzés végkimenetelét!

A vendégek mellett szól viszont, hogy játékukban ott van a lehetőség, és ez azt jelenti, hogy ha kijön a lépés, bárkivel felveszik a versenyt! Küzdésben, hajtásban, és támadás-építésben kiválóak, de most szerintem beletörik a bicskájuk a német precizitással megtervezett játék ellen. Ettől még nem történik semmi visszavonhatatlan, de jó esetben azért egy döntetlen benne lehet. De csakis egy esetben; ha az MTK nem tud gólt szerezni! Amennyiben gól, gólok születnek, az MTK a nyerő.

Tippem: 2 - 1

 

Nem köntörfalaztam, eredményekkel jöttem, de mint tudjuk, nem én találom ki a forgatókönyvet, csak lehetséges megfejtésekről írok. Kíváncsan várom a meccseket!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!