A koronavírus miatt létrehozott válságstáb mai gyűlése után újabb, még szigorúbb intézkedések várhatók október 1-től, melyek veszélybe sodorják a profi sportot és a futballt az Felvidéken.

 

Erről számol be a sportolunk.sk cikkében. A zöld jelzésű járásokban a kültéri eseményeken maximálisan 200, a beltéri eseményeken pedig 100 résztvevő lehet jelen, kötelező maszkviselés mellett. A narancs és piros jelzésű járásokban még szigorúbb intézkedések várhatók, kültéren 100, beltérben 50 személy lehet jelen.
A jelenlegi helyzetben szeptember 1-től a kültéri rendezvényeken legfeljebb 1000, beltérben 500 személy lehet jelen, ez minden eseményre vonatkozik, a sportrendezvényekre is.

„Ha ezek a szigorítások lépnek életbe október 1-től, akkor küszöbén vagyunk annak, hogy a Fortuna liga idénye folytatódjon-e. A piros jelzésű járásokban legfeljebb 100 személy lehet jelen, ami egy televíziós közvetítésnél lehetetlen. Annak ellenére, hogy próbálunk argumentálni és egyeztetni, ez a profi futball számára egy újabb ütés. A környező országokban az intézkedések ellenkezően történnek, folyamatosan enyhítenek a meglévő intézkedések mellett. A Fortuna liga klubjai a vírus kezdetétől fogva felelősségteljesen viselkednek, ezért reméljük, az állam átértékeli az intézkedéseit a sporttal szemben.“ – nyilatkozta a Ligás Klubok Uniójának elnöke, Ivan Kozák.

„A futball a vírus terjedése után a helyzet élén áll. Lejátszották a 2019/2020-as évadot, a játékosoknak folytatódtak a munkavállalói szerződéseik még a bevételek elmaradásának ellenére is. A futball egyetlen sportágként fogadta el a törvény szerint a játékosok munkavállalói beosztását, de ennek ellenére nem kapott semmilyen támogatást az államtól. Ha a felvázolt megszorítások valósággá válnak, a veszélybe kerül a futball, a profi klubok alkalmazottai. Reméljük, a következő hetekben lesz lehetőség a tárgyalásra.“ – zárta Ivan Kozák.

forrás: sportolunk.sk

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!