A Fradi az előző BL-selejtező körben kiverte a nála magasabban jegyzett Celtic-et (ejtsd: Keltik!!! 😊), fáradozásai jutalmául pedig egy még nehezebb ellenfelet kapott. Igen, van egy ilyen olvasata is a történetnek, de egy hazai meccs még nézők nélkül is előny, másrészt pedig nem is olyan biztos, hogy a horvát gárda focija nehezebb feladat a Rebrov-legények számára, mint amit a skótok adtak elő. Persze ezt nem tudhatjuk, de van pár érv, ami a hazai csapat mellett szól!

 

Kezdem azzal, hogy a kiesés EL-folytatást jelent, így alapvetően nincs mitől tartania a stábnak és a játékosoknak, mert a tavalyi eredmény elérése, vagy akár meghaladása továbbra is valós opció marad. De Isten ments, hogy ezzel menjenek ki a pályára, mert ebben az esetben előre kódolt a vereség! Úgy kell kimenni, hogy nincs rendkívüli teher, vagy ha van, az ellenfélnél van! A koncentráció mindennél fontosabb, és az, hogy nincs extra nyomás, felszabadulttá kell, hogy tegye a játékosokat, nem pedig figyelmetlenné!

Ezt azért tartottam fontosnak, mert a játék képétől, vagy akár a végeredménytől függetlenül ez mindenképpen megjelenik a pályán, márpedig az alól nincs mentség, ha egy csapat nem tesz meg mindent a győzelemért! Ráadásul azért meg kell jegyezni, hogy a Dinamo (papíron…) semmivel nem erősebb, mint a skót ellenfél! A legutóbbi BL-selejtezőjükön a skótok ~43 milliót küldtek a pályára, míg a Dinamo esetében ez a szám 46 millió volt.

Fontos kiemelni azért, hogy a hasonló összeget jelentő játékosokból rendkívül sokféle játék előállhat, mert az egyéni képességek összetételében minden bizonnyal, a játékszervezésben pedig biztosan vannak akár jelentős különbségek is. A Fradi jobban ismerheti a keleti játékrendet, ugyanakkor komoly kérdés, hogy a hazai bajnokikon vajon egy védekezz-kontrázz, vagy egy sok passzra épülő kombinatív játékkal találják szembe magukat! Sajnos nincs jó hírem, mert inkább az elsőt tudják itthon gyakorolni, miután a régi idők szemet gyönyörködtető magyar focija már a múlté…

Mindent összevetve azonban mégis azt gondolom, hogy a horvát csapaton nagyobb lesz a nyomás, hiszen, ha a skótoknak is nagyon fájt a kieséssel járó pénzügyi veszteség, akkor a Dinamo esetében ez még komolyabb problémákat okozhat! Ezért nem zárnám ki, hogy – akaratuk ellenére… - a vezetők túlságosan is nagy nyomást helyeznek majd a vendégekre, akik – ne feledjük! – egy olyan csapattal szemben sikerült csak tizenegyesekkel tovább menni, ahol a kezdő értéke jó 30%-kal kisebb volt, mint a Fadinál mérhető összeg!

Persze ez még nem jelent semmit, mert a két előző meccs eredménye nincs különösebb hatással a mostani találkozóra, de azért mégis azt mondom, hogy az esélylatolgatásnál nem árt figyelembe venni ezeket sem! Tudom, hogy bármennyit is gondolkodom rajta, nem lesz megbízhatóbb tippem, mintha csak a hasamra ütnék, de azt mondom, hogy ha az első harminc percben nem kap gól a magyar bajnok, akkor jó eséllyel továbbjutó lehet! De! Ezt a gól nélküli minimum fél órát nem ám a kapu elé betolt busszal képezelem el! Ha ezt tennék, hibáznának! Lehet védekező a csapat, de annak a védekezésnek nem csak a gól elkerüléséért kell masszívnak lennie, hanem a labdaszerzés okán is! De ezt pontosan tudja szerintem Rebrov mester is!

Az pedig, hogy ez mire lesz elég, holnap 19:00-tól kiderül!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!