Érdekes cikk jelent meg a 24.hu oldalon Kálnoki Kis Attila "tollából". Muszbek Mihály sportközgazdász gondolatait juttatja el hozzánk a cikk.  Sok olyan állítás is elhangzik amit mi az ST adásaiban számtalanszor elmondtunk sokkal keményebben mint a sportközgazdász szakember - pl a Felcsúttal kapcsolatban - és azokra szokás szerint csak legyintettek azok akiknek oda kellet volna figyelniük. Mondjuk ezek az emberek most a nyugdíjba vonuló Muszbek szavaira is csak legyintenek .Tényekkel vitatkozni nem lehet és a szakterületén biztos nem fogjuk kritizálni Muszbeket mert nem vagyunk egy tudásszinten. Elhangzanak olyan állítások amivel azért vitatkoznánk de mindenképp szeretnénk ha elolvasnátok.

Az állami pénz propaganda-eszköztárrá silányítja a sportot. A stadion létjogosultságát csak az bizonyítja, ha tele van. A Puskás Akadémia NB I-es részvétele a magyar labdarúgó-bajnokság tragédiája. Ilyen és ehhez hasonlóan erős kijelentések hangzanak el a Muszbek Mihállyal készített nagyinterjúnkban, amelyből kiderül az is, a sportközgazdász szerint miért ég és föld a különbség a húsz évvel ezelőtt érdeklődő Orbán Viktor és a ma cselekvő Orbán Viktor között.

A rendszerváltás előtti időktől követi közelről a magyar sportot. A honi futballt 2000-2005 között, a leghányattatottabb korszakában előbb sportvezetőként, majd klubtulajdonosként is szolgálta, később szakmai tanulmányokban mélyrehatóan elemezte a folyamatokat. Az egyik legismertebb és legelismertebb sportközgazdász. A számok embereként hogyan került kapcsolatba a sporttal?

A nyolcvanas években minden nagyvállalatra leosztott társadalmi gondoskodási feladatokat szabtak.

A régmúlt és a jelen között e tekintetben szemernyi különbség sincs.

1983-tól a Skála-Coop áruházlánc gazdasági vezérigazgató-helyetteseként dolgoztam, a tisztségemnek köszönhetően így lehettem előbb az MTK teniszszakosztályának az elnöke, majd 1985-től a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. Így 1986-ban a Mocsai Lajos által vezetett férfi-kézilabdaválogatottat kísérhettem ki a világbajnoki induláshoz, majd miután hazatértek minden idők legjobb teljesítményével, az ezüstéremmel, óriási pánikban én is fogadtam őket. Azért is éreztem testhezállónak ezt a feladatot, mert gyermekkoromtól kézilabdáztam, az egyetem után rövid ideig első osztályú szinten a Fradiban, majd a Kév-Metróban.

Ekkora sikert követően mi okozta a fejfájást?

A szövetséget Dr. Varga József elnökölte. A magas rangú belügyes tiszt olyan szereplője volt annak a világnak, aki cseppet sem lógott ki a többi sportszövetség elnöke közül. Lehet, pont ezért csinált politikai kérdést az eredményességből.  Pedig a vb előtti években a férfiválogatott nem szállított optimizmusra jogosító eredményeket, mégis úgy döntött, valami nagyot kell dobjon, hogy sikerüljön a pártvezetők felé tett vállalása. Rajtam, mint gazdasági alelnökön keresztül kihirdette, ha nyer a csapat, tízmillió forint üti a markukat, ha másodikok nyolc, és így tovább a hatodik helyig, ami kétmilliót ért. Persze a kassza üresen tátongott, mindenfajta fedezet nélkül ígérgetett. Mocsai, aki két évvel idősebb nálam, és gyerekkorom óta ismerjük egymást, elájult ettől a nagylelkű pénzügyi ígérettől. Hitt bennem. A svájci indulásnál egyedül kísértem ki az esélytelennek vélt csapatot, amikor hazajöttek az ezüstéremmel, százak fogadták a küldöttséget, és mindenki veregette a vállukat. Amikor kiderült, hogy üres a kassza, a srácok csalatkoztak, én meg, aki kihirdette a prémiumot, szégyelltem magam.

A TELJES CIKKET EZEN A LINKEN LEHET ELOLVASNI

eredeti cikk forrása : 24.hu 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!