Állandó vendégszerzők Ladislav a ZTE támadójával Koszta Márkkal készített intejút. 

 

Fiatal kora ellenére , már Marco Rossi ’16-os bajnokcsapatának tagja volt. Azóta megfordult Mezőkövesden, majd az Újpest csapatában is. Idén nyár végén tette át a székhelyét Zala megyébe. A Zalaegerszeg támadója Koszta Márk volt a beszélgetőpartnerem:

Miskolci születésű vagy, előbb Putnokon majd Kazincbarcikán játszottál utánpótlásban. Nincs benned hiányérzet, hogy nem a DVTK -ban mutatkoztál be?


Érdekes, ellenük jó pár mérkőzést játszottam már. A Honvéd akadémiája keresett meg,illetve a Felcsút, de a DVTK-tól soha se jött ilyen. Ami viszont érdekes, édesapám játszott Diósgyőrben. Nekem „csak „ gólt rúgni sikerült arra felé.


Ha már szóba hoztad, édesapád jelenleg Kazincbarcikán szakmai igazgató. Mennyire tud segíteni karriered szempontjából azóta?


Édesapám is labdarúgó volt, így azért jócskán képbe van a szakmával. Az elmúlt 2 év nemvolt nekik se egyszerű időszak, nyilván nekik se könnyű . Viszont nagy segítség , hogy mind párom mind ők mellettem állnak . Visszatérve az eredeti kérdésre. Így, hogy a szakmába dolgozik, sokat tudok tőle tanulni. Sokszor szakmázunk.


Fiatalon mutatkoztál be az élvonalba, illetve fiatalon lettél bajnok is a Kispest csapatával. Mennyire ad löketet egy fiatal játékosnak egy ekkora elismerés, avagy mennyire nyomás a karrieredre nézve? Hiszen mégis csak 20 éves voltál akkor még.


Amikor megnyertük Kambi (Djordje Kamber) azt mondta , hogy ezt majd később fogjuk átérezni. És valóban akkor fel se fogtam, sőt talán még most se teljesen. Sokan mondják, hogy a múltból nem lehet megélni. Igazuk van! Sokszor volt, hogy úgy éreztem hogy semmibe néztek minket . A fociba sűrűn változik a helyzet. Kövesden is szinte a semmiből volt egy rosszabb meccsem, majd utána már a kezdőbe se voltam. Ráadásul Matyóföldön, se én voltam egyedül bajnok, hiszen a Vadnai Dani, és Marek Strestík is ott volt.


A következő évben, ahogy említetted Mezőkövesdre szerződtél, semmiképp se akartál maradni a bajnoknál? Illetve mi vonzott Kövesdre?


Úgy éreztem az Eppel-Lanza kettős mellett nem nagyon lenne helyem/ lehetőségem se. Annak ellenére, hogy 6 gólt lőttem és kivettem a részemet a bajnoki győzelemből. (A bajnoki címet követően Rossi mester távozott helyette Erik Van Der Meer érkezett). Az új edző fiatal játékosnak gondolt a rutintalannak, volt be se állított. Az izraeli BL selejtezőn tudtam hogy nem lesz tovább, mert ott is már csak az új játékosok kaptak helyet. Beszéltem édesapámmal, és vele közösen hoztuk meg a döntést, hogy váltani kellene. Beszéltem az elnök Úrral (George F. Hemingway). Ő fiatalokat akarta játszatni, hiszen ez volt az előírás. Én akkor már annyira nem számítottam annak. Szerencsére meg tudtunk
egyezni, hogy elenged . Bár ő alapszinten kölcsönbe akart volna adni. A Kövesd meg nem akart a kölcsönért fizetni. Amikor mentem az öltözőbe elköszönni az edző úr volt talán legjobban meglepve.

Ezek után egy másik fővárosi nagymúltú csapatot az Újpest együttesét erősítetted. Itt mi volt a probléma? Hiszen odaigazolásodkor azt mondtad: „azon leszek, hogy én is letegyem itt a névjegyem” Ha jól érzem ez nem sikerült. Hogy értékeled karriered ezen időszakát?


A második Kövesdi évem nem úgy sikerült ahogy lehetett volna, én úgy érzem leépítettek. Valószínűleg ebben én is hibás voltam. Az önbizalmam is jócskán megcsappant. Volt egy kisvárdai lehetőség is , de mivel nem először hívott az Újpest, illetve cserébe mentem Danival(Nagy Dániel érkezett Koszta helyett Mezőkövesdre) úgy éreztem el kell fogadjam. Tettem mind ezt annak ellenére, hogy sajnos sok rosszat hallottam mind a szurkoló- vezetőség viszonyáról, mind az edzőről.Csalódásként éltem meg, hiszen nem tartom magam csatárnak, ám a lila-fehéreknél azt várták volna el. Ám az esélyt még így se kaptam meg tétmeccseken. Az edzőmérkőzéseken lőttem a gólokat, a nyitómeccsen kikaptunk Felcsút ellen majd én le is sérültem. Fecze (Feczesin Róbert) érkezésével még inkább parkolópályára kerültem. Majd ez Robi távozása és Soma(Novothny Soma) érkezése után ugyanígy volt. Próbáltam meghálálni a bizalmat, ha kaptam. Gólt, gólpasszt jegyezni. Az fájt, hogy hiába szenvedett a csapat, nem nagyon szeretett változtatni az összeállításon. Az ilyennek a legnagyobb elszenvedője mindenképp úgyis a szurkoló.


Sok minden történt azóta, de számodra milyen volt a „karanténbajnokság”?


Nagyon furcsa volt. A foci a szurkolókért van , így azért nehezebb volt pályára lépni. Jóformán utánpótlás játékosnak éreztük magunkat, akik „edzésre” mennek majd utána haza. Az előző hétvégén megszerezted első találataidat ZTE mezben.

Ezekhez gratulálok! Milyen céllal indultatok neki a kupának?


A vezetőség részéről megkaptuk, hogy szeretnének minél tovább jutni. Tavaly is elég sokáig menetelt a csapat. Az 1 meccses párharcok szerintem még előnyükké is válhatnak. A hétvégi találkozóról elmondható, hogy akik pályára léptek bebizonyították, hogy velük is lehet komolyan számolni. Tökmindegy ki az ellenfél 100-120 % kell felmutatni. 


A kupáról volt szó, de idén mi az Egerszeg célja a bajnokságban? Tavaly a bennmaradás volt, a fő cél. Idén lehet már magasabbra tenni a lécet?


Mivel a csapat nagyrésze újfent kicserélődött, így az őszünk szerintem rámegy arra, hogy összeérjen a keret. A vezetőség részéről újfent az attraktív foci és a bennmaradás az alap. Szeretnék gólokkal/gólpasszokkal részt venni a csapat sikereiben.( Első találatát éppen születésnapján 09.26-án a DVTK ellen szerezte.)

 

3 évre kötelezted magad a nyáron a zalai együtteshez. Ezek szerint hosszú távra tervezel maradni?


A legfőbb célom, hogy felépítsem újra magam, és megmutassam , hogy mit is tudok valójában. Ez lesz az 5. évem az élvonalban, az első kettőre büszke vagyok, ám azóta nem nagyon vagyok megelégedve a többivel. A statisztika szerelmese vagyok, ami a legjobban hiányzik (mint a focistának) az a játékperc. Sallói úr-ék is mondták, hogy türelmesnek kell lennem .

Még mindig nagyon fiatal vagy, ám sok helyen megfordultál . Mennyire lehet ezt mentálisan bírni? hiszen azért egy játékos fejlődésében nyilván az állandósság is fontos szerepet játszik. 


Az éremnek mint sok helyen két oldala van. Azzal is lehet ügyesen sáfárkodni ha több helyen megfordulsz tapasztalatokat szerzel a játékpercek mellett, de az egy helyben történő fejlődésnek is bőven megvan a maga előnye. Az viszont biztos, hogy esetemben nagyon sokat jelentene, az állandósság. Legfőképp azért, hogy önbizalmam visszatérjen. Ezek után remélhetőleg a vezetőség is bátrabban merne hozzám nyúlni.


Van véleménye a cikkről? Érdekli a magyar foci?
További tartalmakért kövesse a Semleges Térfél adásait, illetve a Ladislav bemutatja fb.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!