A bolgárok elleni mérkőzéssel kapcsolatban unos-untalan folyamatosan a szerencsét hallom, mint olyat, ami a győzelem legfontosabb eleme. Még maga Rossi is felemlegette, de ő azért hozzátette legalább, hogy persze rengeteget dolgoztak. Én meg azt mondom, hogy végre láttam egy tényleg elég rossz meccsen, és elég rosszul játszó magyar csapatot, amelyik azzal együtt, hogy nem volt különösebben jobb, mint ellenfele, mégis győzött! De hogy jön ehhez a videóbíró? Olvass tovább!

Nos, egy jó csapat erénye (többek között), hogy amikor nem nyújt látványos, szép játékot, amikor nem egyértelmű a fölénye, akkor is be tudja húzni a győzelmet. Most a Nemzeti Válogatott ilyen volt, és véleményem szerint ez nem is olyan biztos, hogy szerencse kérdése volt! Miért? Mert az, hogy Gula bravúrt mutat be, az nem azért van, mert mákja van, és beleakadt a labda, hanem azért, mert hétről hétre kerül hasonló helyzetekbe bajnoki mérkőzéseken és csapata edzésén is.

Az, hogy Orban testtel besodorja a bénázó bolgárok között a labdát (tipikus csúnya gól, ha nem magyar csapat szerzi…), szintén nem a véletlen műve. Vegyük észre, hogy azt, amit most ők mutattak, azt nem a legyek hordták össze! Ahogy azt a tudást sem, ami Rossinál van, ami valahogy úgy működik, mint maga az olasz foci; vannak csodálatos meccseik, meg vannak olyanok, amiket semleges nézőként biztosan otthagyok az első fél óra után, de a végén azért valahogy nagyrészt ezeket a meccseket is behúzzák!

Na de mi van a videóbíróval? Semmi különös, hacsak nem annyi, hogy amikor az elmúlt sok évben azt éreztük, ellenünk fúj a bíró, akkor bizony rengeteg olyan meccs lehetett, amikor nem az elfogultságunk, hanem bizony a teljesen reális helyzetértékelésünk mondatta velünk az ilyenkor adekvát „u-a-a-á!” rigmust! Nem, egyáltalán nem gondolom azt, hogy a sors sújtja szegény magyarokat, azt viszont igen, hogy sportdiplomáciában rettenetesen gyengék vagyunk… És akkor most nagyon finom voltam. De ugye emlékszik még mindenki arra, hogy a Honvéddal és szurkolóikkal milyen aljas módon bántak el???

Szóval; igencsak kíváncsi lennék rá, hogy vajon mit mutatna a FIFA-rangsor, vagy a nemzetközi versenyeken való részvételek száma, ha korábban is van videóbíró! Sokan azt gondolhatják, hogy nem lett volna nagy különbség. Én meg azt mondom, hogy ha rendszeres a nemzetközi szereplés (de legalábbis nem telnek el évtizedek Európában nélkülünk…), akkor nem csak a pénz motiválná a nebulókat, mert mondjuk része lennénk a KÉTIRÁNYÚ nemzetközi vérkeringésnek. Ez pedig (kell mondani?) olyan multiplikátor-hatást eredményezhetett volna, ami már igenis komoly különbséget okoz.

És ha most azt gondolja bárki, hogy mindennek az oka az ellenséges játékvezetés, akkor komolyan téved! A probléma nem ebben van, hanem abban, hogy a magyar fociban nincs meg az az érdekérvényesítő képesség, ami pedig még egy ilyen összetöpörödött országot is megilletne a nemzetközi mezőnyben! Mert bizony ez verseny a tárgyalóasztal mellett is… Vegyük észre végre, hogy az eredmények nem csak a pályán dőlnek el! Bizony ám!

És akkor hol tartunk már megint? Igen, az MLSZ… Most lehet anyázni, hogy egy ilyen nagy lépés küszöbén most persze jön a negatívkodás, meg a nyünnyögés… Igen, aki úgy gondolja, anyázzon egy kiadósat, én meg csak halkan megkérdezem; hol késik itthon a VAR? Ha még a nagy hangzavarban meghallja valaki, azt és megkérdezem; miért késik, ha egyszer már eldöntötték a bevezetését? És még egy; kinek az érdekeit sérti a VAR?

Nos, így a végére elmondom hát, hogy mi a szerencse és a VAR között az összefüggés; a szerencse az, hogy van VAR!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!