A szerbeknél nagy sajtóvisszhangja volt az ellenünk elvesztett belgrádi meccsnek, és többen említették, hogy a sas leszállt, meg hogy a magyarok földhöz vágták. Így is volt, az a sas olyan szárnyszegett volt, mint egy rozzant állatkerti példány. De ne legyünk kishitűek! A szerb lapok mindenféle kifogással jöttek, de az igazság az, hogy egy góllal jobbak voltunk… És akkor most mi lesz a medve ellen?

Ha már egy ilyen állatkerti túra adatott, akkor jegyezzük meg, hogy az oroszok bizony nem azonos kategóriát jelentenek, sokkal magasabban jegyzett a csapatuk, de… De azt nem mondanám, hogy a szerbeknél – legalábbis egyéni szinten – jobbak lennének! Persze egy csapat nem annyit ér, mint a játékosai! Ezt éppen a magyar válogatott bizonyította: manapság a szereplők helyett egyre fontosabbá válik az interakció, azaz, hogy miképpen működik egy csapat. Mint tudjuk, egy Zetor nem éppen kifinomult eszköz, valószínű, hogy egy Maybach-hal sokkal kényelmesebb elutazni A-ból B-be, de a traktorral sem lehetetlen!

Mit akarok ezzel kifejezni? Csak annyit, hogy – mint az oroszok említették - nincs kiemelkedő játékosunk, de én meg azt mondom, hogy ez nem is biztos, hogy nagy baj! Mert nem elég ma már odarúgni a vaknak a félvak felé a labdát, hanem igazítani kell a szemellenzőn, és bizony egyénileg is meg kell felelni bizonyos elvárásoknak! Az egyén és a csapat pedig itt ér össze: nem az a jó a mai magyar válogatottban, aki a fülén táncoltatja a zsugát, hanem az, aki képes pontosan beilleszkedni a gépezetbe! Nézzük; a traktor főtengelye valószínűleg sokkal erősebb, mint a luxusautóé, ugyanakkor ez utóbbi biztosan nem üt akkorát, hogy egy sebességváltásnál majd’ kiesik az ember a kabinból! Magyarul; mindent a megfelelő helyére tettek a mérnökök, hiszen a munkagépnél és a luxus-járgánynál mások az elvárások.

Amit ma Rossi tud (és ez nem semmi!) az, hogy megtalálja a megfelelő alkatrészt. Figyelem, vannak ám csili-vili kis kütyük is a szerszámosládában, de lehet, hogy egy adott helyre éppen a legkoszlottabb valami felel meg! Nos, ebben komolyat alkot Rossi, és ha minden igaz, ez nem is annyira véletlen! Azt hiszem, hosszú idő óta az első olyan szakember, aki képes önálló munkavégzésre, mert saját, jól kialakult gondolatrendszert épített fel, tudja mit akar, és ezt egyre jobban meg is tudja mutatni a csapatával a pályán. Ja, hogy nem szép a játék? Lehet csúnya az, hogy győzünk ott, ahol utoljára 50 éve???

De kicsit komolyabban; be kell látni, hogy ha eredményt akarunk, akkor most nincs lehetőség színezni! Helyesebben van egy döntés; van színezzük, és azt várjuk, hogy majd az eredményes lesz egyszer (ezt csináljuk vagy 40 éve…), vagy pedig igenis leszállunk az elődök trónusáról (ahova érdemtelenül másztak fel sokan…), és elkezdjük a munkát! Tehát, amikor Rossi a jó és rossz szurkolóról beszél, akkor nekem az a gyanúm, hogy nem ám a nézőtérről beszél, hanem a súgókról, a „jóakarókról”, na meg azokról, akik még mindig ott lebzselnek az Aranycsapat képzeletbeli szobortalapzata tetején! Akik most majd jól megmondják, hogy Rossi beszólt nekünk, szurkolóknak…

Nekik most kellene lelépni, de nem ám a szobor tövébe, hanem jó messze, valami tisztes polgári állásba. Pizzafutár? Állítólag sokat lehet keresni! Jó lesz? Igaz, esik, fúj, meg süt a nap, meg ilyenek, de ugye emlékszünk, hogy Puskásék nyakig sárban is nyerték a meccseket? Na, rajta srácok, tipli!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!