Valaha I. Miklós cár mondta az Oszmán Birodalomra célozva, hogy Európa beteg embere, nekem meg most van egy olyan érzésem, hogy ez Oroszországra vonatkozik inkább… Igen, de ezzel még nem megyünk sokra, gondoljunk csak az itthoni meccsünkre, amikor úgy igazán csak 0:3 után engedtek némi levegőt – igaz akkor aztán belehúztunk rendesen! De most mégsem értem, hogy miért veszi mindenki tuti buktának a ma esti meccset! Ez az orosz csapat ugyanis nem Az az orosz csapat…

Nézzük, mit mutat a FIFA-ranglistája! Kétségtelen tény, hogy az oroszok feljövőben vannak, de azért nem árt tudni, hogy a 2017-es történelmi mélység (64. hely) még mindig csak a 32. helyen állnak, és ez nem is olyan veszélyes! A lengyelek vagy az osztrákok bőven feljebb vannak (19. illetve 27. hely), és szomszédai holtversenyben éppen a törökök, és egy hellyel előbb a szerbek. Akkor miért is gondoljuk, hogy nem sikerülhet az, ami például pár napja Belgrádban?

Nem hiszem, hogy érdemes lenne különösebb következtetést levonni az itthoni meccsből, mert most minden bizonnyal sok változás lesz, de aminek különösen örülök, az, hogy az orosz öregek ott lesznek. Értem én, hogy kitűnő állapotban vannak, és a rutin meg az évek sokat jelent, de én nem vagyok benne biztos, hogy mindig működik a gépezet!

Persze ez nem lehet garancia a sikerre, hiszen a mi 52. helyünk azért nem ad okot túlzott önbizalomra… Ugyanakkor az oroszok eddig kiválóan hozták a pontokat, és ha nekik sem annyira fontos ez a meccs, akkor mégis lehet keresnivalónk. Abban ugyanis biztos vagyok, hogy mi úgy fogunk küzdeni, mintha nem lenne holnap! Ezt éppen Rossi mester szavaiból következtetem, aki elég komolyan felháborodott azon a kérdésen, ami azt firtatta, hogy akkor ez most egy felkészülési meccs lesz az izlandi előtt, vagy „éles”. Eleve rossz a kérdés, de ha már felmerül, ne mehetünk el szó nélkül amellett, hogy igenis van jelentősége a Nemzetek Ligájának!

Csak halkan jegyzem meg, hogy az Élő-pontszámítás alapján (melyre csak részben, és csak az utóbbi időben támaszkodik a FIFA) kicsit más a helyzet; az oroszok a 21., a törökök a 26., míg a szerbek a 32. helyet foglalják el, mi pedig a 41. helyet mondhatjuk magunkénak. Véleményem szerint egyébként ez a rangsor sokkal közelebb áll a valós erőviszonyokhoz, de – gondolom én – a nagyhírű italgyártó pénze hiányozna a FIFA-nak, ha nem saját, más metódus alapján számoló ranglistája lenne…

A helyzet annyiban azonban nem mutat különbséget, hogy a távolság azonos, de a többiek szórtabb elhelyezkedése sokkal jobban tükrözi az eddigi meccseken látottakat! Szerintem így plasztikusabb a kép, és ez már sokkal inkább óvatosságra int! És akkor most jön a végén a várakozás; a győzelemért szurkolok, de reálisabb a döntetlen, ugyanakkor nekem a vereség csak egy esetben természetes (szabadon, Rossitól), akkor, ha minden egyes játékos a végsőkig, és még azon is túl kihajtotta magát.

A vége az, hogy egy jó 1:1 lesz ma este! A ranglista meg... Majd javítják!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!