Ladislav készített interjút a délvidéki születésű labdarúgóval. 

 

 

 

 • L: Szabadkai születésű vagy, hogyan talált meg a Kozármisleny?
  T: Spartak Subotica utánpótlás csapataiban játszottam korábban, és adódott egy lehetőség így próbajátékra utaztam Kozármislenybe. Bene Ferenc volt a Kozármisleny edzője, ahol sikerült a próba és így lett az első felnőtt csapatom a Kozármisleny.

 • L:Egy sikeresnek mondható másodosztályú szezon után hazatértél, és a OFK Beograd(Belgrád) csapatához szerződtél, akik kölcsönadtak a Topolyának. Milyen volt újra visszatérni szülőhazádba?
  T: OFK Belgrád akkoriban nagyon jó csapat volt. Itt mutatkoztam be a szerb első osztályban. Nagyon nehéz volt beilleszkednem, nem beszéltem nagyon a szerb nyelvet (nagyon gyorsan meg kellett tanulnom a nyelvet, mert az öltözőben mindenki szerbül beszélt) és a konkurencia harc is nagy volt, hisz csatárposzton 7-8 játékos szerepelt, akik közül bárki beférhetett volna a kezdőbe. Nagyon sokat tanultam itt. Védekezésben és mentalitásban nagyon hasznos állomás volt, de viszont egy nagyon nehéz időszak is. Az a kis fizetésem, ami volt sokszor hónapokat csúszott és a körülmények is nagyon nehezek voltak. De mégis boldog voltam és nem adtam fel, mert el akartam érni, amit kitűztem magam elé! Először az első gólt, utána a következő célt és így tovább.

 • L: Majd újra itthon kaptál kontaktust, a Szigetszentmiklós együttesétől. Milyen tapasztalatokat tudtál visszahozni a szerb kalandból?
  Valamint, miként emlékszel vissza erre az időszakra?
  T: Nagyon szép éveket töltöttem Szigetszentmiklóson és mondhatom, hogy nagyon jó csapatunk volt. Nagyon sok mérkőzést kapásból fel tudnék sorolni, ami emlékezetes maradt valamiért. Szigetszentmiklóson, műfüvön edzettünk és a bajnoki mérkőzéseket is ilyen talajon játszottuk. Ez nem volt ismeretlen számomra, mert az OFK Belgrádban nagyon sokat edzettünk ilyen borításon, így a talajjal gyorsan megbarátkoztam. Aki focizott már füvön, és műfüvön tapasztalta biztosan, hogy közel sem egyforma.

 • L: Innen kerültél Magyarország egyik legnagyobb szurkolótáborával rendelkező csapatához a DVTK-hoz. Hogy jellemeznéd ezt a korszakot? Hiszen ebben az időszakban egy jócskán masszív együttes volt a diósgyőri gárda.
  T: . Felejthetetlen lesz ez is. Még a régebbi stadionban játszhattam, ami gyönyörű volt teltházkor és mindig hangos. Európa ligát játszottunk (Birkirkara, Litex, Krasnodar) első NB1. gól (Utolsóperces győztes gól a Kecskemét ellen),32 év után győztük le hazai pályánkon a Fradit teltház előtt. Nagyon sok teltházas, vagy közel teltházas mérkőzéseket játszottunk. Érzelem dús időszak volt.

 • L:Egy nyíregyházi megszakítás mellett 3 évet töltöttél a DVSC csapatában, ahol a szépszámú találkozó azt sugallja, hogy számoltak veled. Mégis miért távoztál?
  T: Annak örülök, hogy részese tudtam lenni valaminek a cívisvárosban. Ha az NB1-es és kupa meccseket is számoljuk , akkor 99 mérkőzésen 30 gólt és 9 gólpasszt tudtam hozzá tenni a csapat sikeréhez. Egy élmény volt játszani itt is játszani. Fantasztikus város, csapat, és szurkolótábor. A család is nagyon megszerette ezt a közeget. Sok csapat érdeklődött irántam, hosszabbításról is szó volt, de végül a sors úgy hozta, hogy Mezőkövesdre igazoltam.

 • L:Jelenleg Szegeden vagy kölcsönbe. Az idei szezon nem indult valami könnyen a csapat számára. Hogy látod az eddigi szezont?

T: Egy évre érkeztem Szegedre.  Azért dolgozom , hogy maximálisan segítsem a klubbot céljaink elérésében és ezáltal én is a legjobb formámat nyújtsam. Nehezen indult az NB2 szezonunk, de igyekszünk kilábalni belőle és úgy veszem, észre jó úton vagyunk.

 • L: Mit tartasz eddigi pályafutásod legnagyobb sikerének, legjobb döntésének?
  T: Nem tudok kiemelni egy klubot vagy meghatározó dolgot, mert minden eddigi klubomnál érzek nagyon jó elért eredményeket. Ugyebár Szigetszentmiklóson akkor meg K-i és Ny-i részre volt osztva az Nb2, melyben bent tudtunk maradni a szűkített NB2ben. Diósgyőrben a fent említett Ferencváros elleni meccs, ahol győztes gólt sikerült rúgnom. Debrecenben kétszer bronzérmet ünnepelhettem a csapattal. Mezőkövesden pedig kupadöntőt játszhattunk, és a klub történetében először ünnepelhettünk 4. helyet a tabellán. Szegeden pedig a legnagyobb siker az lehetne, ha sikerülne feljutni az Nb1be.

 • L: Összességében mennyire vagy elégedett eddigi karriereddel?
  T: Erre akkor válaszolnék, ha már befejeztem a pályafutásom. Egyáltalán nem vagyok elégedetlen, de úgy érzem, még mindig van bennem több, amit megmutathatok. 29 évesen nagyon jó állapotban érzem magam, ami arra ösztökél, hogy minél többet kihozzak pályafutásomból.

 • L: Nem is olyan régóta, de apukának mondhatod magad. Mennyire befolyásolja a gyermek érkezése egy labdarúgó pályafutását? Illetve miket szeretnél még elérni aktív pályafutásod alatt? És mik a labdarúgás utáni célok?
  T: Pontosan 16 hónapja vagyok apuka, amit büszkén mondhatok életem legcsodálatosabb élményének. Szeretném, hogy a kisfiam minél többet láthasson a pályán, és bizakodom, hogy ő is ugyanolyan szeretettel lesz efelé a sport iránt, mint én. Szerencsére a feleségem leveszi a terhek nagy részét a vállamról, csodálatos anyuka! Ezáltal teljes értékűen tudok a sportra koncentrálni. Céljaim között szerepel, hogy a jövőben bárhol is játszok, a maximumot nyújtsam minél több gól keretében. Szívesen foglalkoznék sporttal az aktív pályafutásom után is, de több tervünk is van, amit szeretnénk megvalósítani.

 • L: Az elmúlt időszakban a vajdaságból származó magyarok szép számmal és nagy részt kaptak helyet a nemzeti válogatottban. Milyen érzés volt például a szerbek elleni győztes meccs után magyarnak lenni?
  T: Természetesen nyomon követek minden mérkőzést. Nagyon szurkoltam a csapatnak és Könyves Norbinak. Mindketten tudjuk milyen a Vajdaságban kezdeni focizni. Nagyon nehéz kitörni, de az akarat és kitartás mindent le tud győzni. Minden vajdasági büszkén vallja magát magyarnak és minden vajdasági focista álma, hogy az anyaországban focizhasson egyszer. Szurkolok továbbra is, hogy minél többen ki tudjanak emelkedni és magukra ölteni a címeres mezt.

 

Van véleménye a cikkről? Érdekli a magyar foci?

További tartalmakért kövesse a Semleges Térfél adásait, illetve a Ladislav bemutatja fb.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

 1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!