Balázs Benjáminnal készített interjút Ladislav. Ismét köszönjük!

 

5 évig a Kaposvár majd újabb 5 évig az Újpest együttesét erősítette. Viszont közben megfordult Portugáliában és Csehországban is, mielőtt idén az MTK csapatához igazolt. A mikrofon túloldalán Balázs Benjámin: 

L: 2009-ben kezdődött profi felnőtt karrierje, hogy értékeli az elmúlt 11 évet Somogy megye bikája? 
Benjámin: Prukner László irányítása alatt játszottam először az első osztályban! A Szombathely ellen, 3-0 ra sikerült nyerni. Molnár Balázst kellett fognom, aki Spanyolországban is focizott! Az elmúlt 11 év ,mindig többet, jobbat akarok, de nem vagyok elégedetlen! Olyan célokat szoktam kitűzni, amit nehéz elérni! 

L: Ha jól sejtem se a portugál sem pedig a cseh kaland nem sikerült olyan jól mint tervezted. Milyen szájízzel gondolsz vissza ezekre, illetve mi volt a probléma? 
Benjámin: Portugália nagy dolog volt, hogy kieső csapatból ,egy első osztályú portugál csapat leigazolt. Keveset játszottam, de nagyszerű edzőkkel és játékosokkal edzettem nap mint nap! Kevés játék miatt Csehországba mentem. Ott jól éreztem magam, fél év alatt játszottam 11 meccset 2 gól 1 gólpassz. Nehezen engedtek el, de az Újpest fizetett értem a Teplicének. Így váltottam, amit utólag lehet elkapkodtam! Probléma nem volt, az edzők mást preferáltak, általában a hazai játékosokat. 

L: Milyen tapasztalatokat tudtál gyűjteni/ miket tanultál a légiós lét alatt?  
Benjámin: Hogy külföldiként, kétszer annyit kell mutatnod, mint egy hazai játékosnak. Nyelvet kell tanulni. A karakteremet alakította, sokat fejlődtem mentálisan. 

L: A Kaposvár egyértelmű, de ha jól sejtem az Újpesten  lejátszott 114 mérkőzés után a lila-fehérek is fontos szerepet töltöttek a karrieredben. Mikor döntötted el hogy váltásra van szükség? Illetve miként jött képbe és miért az MTK?  
Benjámin: 114 Bajnoki meccs , de összesen 143 tétmeccsen játszottam Újpestben. 5 évig voltam ott. Kupagyőzelem, bajnoki 3. Hely és a Sevillai Európa-liga meccs örök élmény. A váltás 2020. januárjában dőlt el , váltani szerettem volna. Új közeg, új kihívásra volt szükségem. MTK-án éreztem , hogy igazán akarnak. 

L: Mondhatom, az idei szezon egyik meglepetés együttese vagytok. Mi miatt megy ilyen jól a szekér? Hogy tudja Boris mester ilyen jól összerázni a fiatalokat és az idősebbeket? 
Benjámin: Amikor idekerültem az első héten láttam, hogy a fiatalok komoly szintet képviselnek. MTK-nál az idősebb játékosnak kell levenni a mezt a fiatalról. Nagyon fiatal csapatunk van. Az edző jól megtalálja az összhangot, sokat dolgozunk. Edzői stáb rengeteget elemez, hogy hol, min lehetne javítani. Több formációban is tudunk játszani, ezért kiszámíthatatlanok vagyunk! 

L: Milyen érzés volt vendégként visszatérni a Megyeri úti gyepre?  
Benjámin: Őszintén az első félidőben rengetegen szidtak, ami fura volt mert 5 évet ott játszottam és 2018-as év nagyon sikeres volt! De maga a stadionba jó volt visszatérni! Vannak kivételek is , akik írtak bocsánatot kértek mások miatt! 

L: Hogy élitek meg családdal/ személy szerint/csapattal ezt a vírussal túltűzdelt 2020-as évet? Mennyire nehéz ebbe a szituációban focistának lenni? Lehet élvezni ? 
Benjámin: Nehéz, sok a teszt ! Minden héten valami új szabály van. De próbáljuk élvezni. Nézők nélkül kicsit olyan edzőmeccs feelingje van . Családdal nem megyünk zárt helyekre! Betartunk minden előírást! 

L:Milyen célokat szeretnél még elérni aktív labdarúgói pályafutásodban? 
Benjámin: Még sok célom van, ám ezekről nem nagyon szeretnék még beszélni! Elsődleges 45 pontot minél hamarabb elérni a MTK csapatával . 

L: Láthatnak még a Rákóczi drukkerek zöld-fehérbe? 
Benjámin: Előfordul , hogy látni fognak. De az élet kifürkészhetetlen! 

L:Nemrég töltötted a 30-at elkezdtél már gondolkozni az aktív évek utáni időszakon , vagy még odébb van? 
Benjámin: Igen szoktam gondolkodni rajta. Több opció is van a fejemben! Ám egyenlőre még a jelenre koncentrálok 

L: Mennyiben másabb gondolkodása és mennyiben nőtt vezérré Balázs Benjámin ? 
Benjámin: Tapasztaltabb vagyok . Beszélj kevesebbet a tetteid legyenek hangosak. Sok csapattársam volt eddigi pályafutásom alatt. Vezéregyéniség még nem vagyok az MTK-ban, de az a cél hogy az legyek! 

L: Mit üzennél a labdarúgást szerelemeseivé vágyni akaró kaposvári fiataloknak?  
Benjámin: Ha focisták akarnak lenni. Sok edzés, gyakorlás, lemondással jár. Szerencse is kell hozzá, de annak lesz szerencséje , aki felkészülve várja a lehetőséget. És soha ne adják fel. Az egyik legjobb dolog Focistának lenni! 

Van véleménye a cikkről?  
Ossza meg velünk! 

További tartalmakért kövesse a ST adásait, illetve látogasson el a Ladislav bemutatja fb. oldalra. 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!