Ladislav interjú alanya most Tamás Márk !

 

Tavaly tavasszal több mint 100 DVTK mérkőzéssel a lábában intett búcsút hazánknak, és igazolt a Slask Wroclaw együtteséhez Tamás Márk. Eddigi pályafutásáról , és légiós tapasztalatairól kérdeztem:  

L: Egy pár éve gondoltad volna, hogy 27 évesen a lengyel élvonalban fogsz játszani? 
Márk: Terveztem már egy pár éve, de sajnos különböző okok miatt eddig nem jött össze. Örülök , hogy végül tavasszal ez létrejött. Nagyon vártam már az ilyen lehetőséget, és óriási élményként fogom fel a kihívás mellett. 

L: Hogy érzed magad kint, sikerült beilleszkedni? 
Márk: Abszolút jól érzem, úgy érzem megtaláltam a helyem . Nincs messze az otthonomtól se, 1 óra alatt hazaérek repülővel. Terem is van a fejlődésre.  

L: Sok magyar karrierje a kiigazolása utáni első időben eldől, mégpedig ott, hogy be tud-e illeszkedni . Neked mennyire volt nehéz megragadni a kezdőben? Illetve miben kell többet nyújtani, mint eddig?  
Márk: Tavasszal érdekesen alakult a helyzet, hiszen pár mecset kihagytam kiigazolás miatt. Ha egy nappal korábban érek le, azon a maradék pár meccsen is pályára léphettem volna.  Ami az idei szezont illeti, elég jól kezdtünk, így  nem volt nagyon oka a mesternek változtatni. Ám jött egy nagyobb vereség ami után helyet kaptam a kezdőben, és szerencsére azóta is számolnak velem. Nem egyszerű bekerülni , de fel kell venni a ritmust. Nekem szerencsére 1-2 hét elég volt. Megtapasztaltam , hogy mibe kell fejlődjek. Több munka, illetve kondi.  

L: Híres a kinti szurkolók fanatizmusa,  ám mondhatni  ilyen szempontból elég rosszkor igazoltál ki, hiszen tavasszal ütött be a vírus. Volt már alkalmad tapasztalni a kinti atmoszférát?  
Márk: Amikor kiigazoltam, szerencsére az első 1-2 meccsen még kb. majd félház előtt tudtunk játszani. De tény , szurkolók nélkül kevesebb öröm van a labdarúgásban. A tavasz a leállás miatt is szörnyű volt, illetve hogy párom és gyermekünk nem utazott ki az elején így ők otthon maradtak ez idő alatt.  

L: Mi a helyzet a lengyellel, mint nyelv? 
Márk: Amikor kiigazoltunk első héten szólt az edző, hogy legalább olyan szinten meg kell tanuljak ,hogy a pályán menjen a kommunikáció. Beszélni teljesen még nem tudok, de megérteni már tudok jó sok mindent szóval haladok vele. Gyönyörű nyelv. A pályán csak lengyelül lehet beszélni, pláne amikor a pálya széléről szól hozzánk.  
Családdal kirándulunk sokat ha tudunk, de felfedeztük már a környék játszótereit. A kicsi még néha nagy szemekkel néz, ha lengyelül kezdenek el hozzá beszélni a játszótéren.  

L: Mennyire vagy eddigi pályafutásoddal elégedett?  

Márk: Valamiért így kellett történnie a dolgoknak. Mindig ezt mondom, és mindennek megvan a miértje. Abszolút pozitívan értékelem a pályafutásomat, hiányérzetem azért van, mert nem vagyok a válogatott közelbe egyenlőre. De a célom, hogy felhívjam a figyelmemet és legalább a keretig jussak el.  

L: Székesfehérvári vagy, de a Videotonban csak ligakupa meccsen kaptál szerepet és az akkor még fiókcsapatban a Felcsútban mutatkoztál be az élvonalban. Mennyire van hiányérzeted ilyen téren? Illetve láthatnának még fehérváriak Vidi mezben, vagy csak Miskolcért dobog a szíved? 
Márk: A DVTK nagyon közel áll a szívemhez a mai napig. A Vidi viszont mégiscsak első csapatom. Van hiányérzetem, de mikor én ott voltam, akkor épp EL-ben játszottak Sousa csapatában már annak is örültem, hogy Ligakupa mérkőzésen is pályára léphettem. Remélem a Vidi szurkolók egyszer majd(nem most ) , de láthatnak majd piros-kékben. 

L: Miket szeretnél még a közeljövőben elérni?  
Márk: Jól kezdtük a szezont , idén reális esélyünk lenne a top3-ban szerepelni. Egyenlőre az lenne a cél. Tény, nagyon jó ugródeszka tud lenni a lengyel bajnokság. Leginkább az iram, és a kiszámíthatatlanság miatt. Sokkalta több a hasonló képességű csapat így az esély szinte mindig adott a győzelemre. Célom, magamból a maximumot kihozni, és egyszer egy top bajnokságban játszani .  

L: Milyen érzés volt  általában csapatkapitányként búcsúzni a DVTK-tól? Illetve hogy emlékszel vissza azokra az évekre? 
Márk: Nem volt egyszerű. Életem nagyrészét ott töltöttem . Szépszámú mérkőzést játszhattam ott. Egyik szemem sírt , a másik örült amikor kiigazoltam. Csapatkapitányként, próbáltam átérezni mit jelent a DVTK vezére lenni. A mai napig követem őket, nagyon örülnék ha végre újra átfordulni most már stabilan a teljesítményük pozitív irányban . A keret alkalmas lenne rá, a szurkolók részéről lenne rá igény, és megérdemelnék .  

L: Ti , hogy élitek meg ezt a vírushelyzetet?  
Márk: Az már pozitívum, hogy nem vagyunk annyira bezárva mint tavasszal. Az jó, hogy vannak meccsek , de nézők nélkül nem az igazi. Hála az égnek(lekopogom) a mi csapatunkon már a hullám elején átment a vírus, de szerencsére akkor se mindenkin. Megnyugtató, hogy  nagyon figyelnek a kluboknál is . Egyedül talán a Pogon csapatánál volt komolyabb probléma ,hiszen  szinte az egész csapat kidőlt. A többiek megúszták, de nem kívánom senkinek se hogy ilyen helyzetbe kerüljön. Nagyon figyelnek ránk, a folyamatos tesztek mellett, akinek már pici hőemelkedése vagy bármi baja van, az maradjon otthon.  

L: Nemrég igazolt ki Kocsis Gergő is akivel a DVTK -ban játszottatok együtt. Még nem találkoztatok kint, milyen érzés lesz?  
Márk: Pont jövő héten lesz mérkőzésünk. Nemrég beszéltünk pont erről. Szóltam, hogy készüljön mezcserére. Régről ismerjük egymást, jó lesz. Vida Krisztoferrel találkoztam már, de mindig jó ismerős arcokat látni.  

L: A hétvégi Szerbia elleni mérkőzésen jól muzsikált a védelem, de azért újfent felmerült, hogy túl sok középsővédője nincs a nemzeti együttesnek. Mit gondolsz mi kell hozzá, hogy meghívót kaphass a nemzeti 11-be? Légiós vagy, játszol, mi kell még? 

Márk: Nagyon várom, hogy a postás meghozza. Ellenben mindennek oka van, mint mondtam már. Rossi mestert igazolták eddig a döntései, valószínűleg nálam is így van. A feladatom adott, minden nap jól kell teljesítsek erőn felül, és be kell bizonyítsam, hogy nem véletlenül vagyok ott -ahol és hogy a legjobbak közé tartozom. Az hogy sikerült kijutni az együttesnek, még inkább motiváló lehet mindenki számára, hogy valahogy odaérjen az EB keretbe.   

Ladislav- ST vendégszerző 

Van véleménye a cikkről?   

Ossza meg velünk!  

További tartalmakért kövesse a ST adásait, illetve látogasson el a Ladislav bemutatja fb. oldalra. 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!