2020 szeptemberében szerződött a román élvonalban szereplő Poli Iasi csapatához Bősz Levente a másodosztályban szereplő Vasas csapatának korábbi kapusa. Eddigi tapasztalatairól beszélgettünk. Készítette: Ladislav (ST vendégszerző)


Honnan jött a megkeresése? 
Levente: Gosztonyi András jó barátom, rajta keresztül ismerkedtem meg Karda Attila játékosmenedzserrel. Ő volt az, aki megkeresett és felvázolta a lehetőséget. Mindenben számíthattam rá, bele is vágtunk.

Nem sok ember mondhatja el magáról, hogy egy másodosztályú együttestől kerül ki egy külföldi bajnokság élvonalába. Ám te ezen kevés emberhez tartozol. Milyen könnyen tudtál beilleszkedni? 
Levente: Az NB2 után a román élvonal mindenképp komoly előrelépés, bár a Vasast mégsem mondanám másodosztályú klubnak. Múltját, jelenét és jövőjét nem kell bemutatnom senkinek. Ami a beilleszkedést illeti, minden rendben volt, sőt kapusedzőm Benone Dohot korábban védett a DVTK színeiben és az első pillanattól kezdve magyarul próbál kommunikálni velem, ami nagyon jól esik.

Milyenek az eddigi tapasztalatok? Miben más kint a foci, mint itthon?
Levente: A színvonal hasonló, viszont az itteni foci agresszívabb. Sok az erős kerettel rendelkező, komoly játékerőt képviselő csapat.

Az előző fordulóban a második legnagyobb védésnek választották a bravúrodat, erről mesélni kicsit? 
Levente: Egy szöglet utáni fejest toltam ki bravúrral a kapufa mellől. Sikerült több védést is bemutatnom, de végül sajnos sima vereséget szenvedtünk, így ennek nem is tulajdonítok különösebb jelentőséget.

Mit vársz magadtól és csapatodtól az idei bajnoki évre? 

Levente: Play-Off helyezést tűztünk ki célul, amihez az első 6 csapat közt kell lennünk. Jól kezdtük a bajnokságot, a 3. helyen is ott voltunk, de sajnos belekerültünk egy rossz szériába, aminek köszönhetően lecsúsztunk a tabella második felére. Rengeteg mérkőzés van még hátra, dolgozunk tovább becsülettel. Ami pedig engem illet, mindig az én nevemmel kezdődjön az összeállítás!

Mi kellett ahhoz, hogy beverekedd magad a kezdőbe? Őszinte leszek, én erről sokat nem tudtam, de mint kiderült két U21-es játékost játszatni kell minden mérkőzésen. Gondolom azért így még inkább motiváló harcolni a kezdőért. Extra motivációt tud adni a nagyobb versenyhelyzet csapaton belül?
Levente: Igen, ez a szabály létezik, két U21-es román játékost kötelezően szerepeltetni kell a kluboknak minden mérkőzésen. Hatalmas segítség ez a fiataloknak. Én az alázatos kemény munkában hiszek és minden nap a 100%-ra törekszem. Előbb vagy utóbb ez mindig kifizetődő.

Milyen célok lebegnek a szemed előtt? Már ha nem csak az idei szezont nézzük. Hiszen mondhatni a legjobb korban kerültél ki külföldre..


Levente: Nyilván vannak céljaim, álmaim, amiket szeretnék megvalósítani, elérni. Ezekhez azonban több lépcsőfok vezet, most az első az, hogy a jelenlegi csapatomban a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam.

Van véleménye a cikkről?
Ossza meg velünk!

További tartalmakért kövesse a ST adásait, illetve a Ladislav bemutatja fb. oldalt!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!