2012/13-as szezonban mutatkozott be az élvonalba, azóta több mint 200 találkozó van már a lábában. A Felcsút ellen rúgott mesternégyese óta vezeti a góllövőlistát, az NSO-tól pedig ezen találkozón nyújtott teljesítményére 10-es osztályzatot kapott. Hahn Jánossal beszélgettem!
Készítette: Ladislav (ST vendégszerző)

 

- Mit jelent számodra a Paks FC? 
H.J.: Gyerekkorom óta itt élek. Egy csonka évet leszámítva - amikor Felcsúton voltam - végig itt töltöttem pályafutásomat. Magával a várossal karöltve nekem ez az életet jelenti. Nekem különösen családias mert itt a családom, de az öltöző is szinte család, egy nagyon összetartó csapat. A „csak magyar” koncepció is sokat segít ezen. Mindenki ismeri a helyi szokásokat, tudja mit várnak el a szurkolók.

-Sokszor mondják, hogy minden rosszban van valami jó. Neked mire volt jó a felcsúti kaland?
H.J.: Felcsúton rájöttem, hogy nem lesz ez olyan könnyű dió! Akkor úgy éreztem, hogy nagyon kevés vagyok még az NB1-hez, illetve nálam erősebb utánpótlás játékosok vannak. Nem volt túl sikeres időszak, de tanultam belőle. Jól döntöttem, hogy hazatértem.

- Hogy érzed, létezik a modern futballban még klubhűség?  Magadról el tudnád képzelni ezt?
H.J.: Létezik, de már kihaló félben van. Hiszen az extra teljesítmény után a játékosok szeretnének magasabb szintre lépni. Itt a klubnál is sokat foglalkoznak ezzel a témával, és ezért hálás is vagyok. Itthon sok hasonló csapat van, ezért szerintem csak azért váltani, hogy valamennyivel többet keress, nem éri meg. Egyedül csak a szakmai előrelépés miatt érné meg! Itthon ilyenből meg két kiemelkedő csapat van a Fradi és a Vidi. Ha előrelépés lenne, vagy külföldön is megmérettethetném magam, akkor szívesen belevágnék. Pályafutásom végén nem szeretném azt, hogy „mi lett volna, ha”. Különben, ha el is igazolok, mindenképp itt szeretném befejezni a pályafutásomat.

- Az elmúlt pár évben rendre a stabil bennmaradás volt a cél. Idén ebben a szinte kiegyenlített bajnoki évben, mit lehet kitűzni?
H.J.: Az idei évben az volt a cél, hogy stabil középcsapattá váljunk és ne egy kapufán múljon a kiesés elkerülése. Ahhoz, hogy előre lépjünk, egyszer ezt kell állandósítani.

- Mesélj az idei szezonotokról, hiszen eddig szinte mesébe illő feltámadást produkáltok.
H.J.: Nyilván az új edző (Bognár György, a szerk.) új színt hoz a csapatba. Egy tapasztalt szakemberről beszélünk, szinte mindenkivel hamar megtalálta a közös hangot. Új stílus, új rendszer, ezt próbáljuk betartani. Ha valaki hibázik, akkor az javításra kerül. Azt vallja, hogy legyen mindenkinek egy dolog a fejében.

- Hogy éltétek meg eddig az első /második hullámot?
H.J.: Sajnos a találkozóknak nagyon edzőmérkőzés hangulata van. Ezért nagyobb hangsúlyt kap a mentális hozzáállás kérdése. Ez leginkább a Kövesd, illetve az Újpest elleni meccsen volt érezhető. Nem volt egyszerű, de nekünk ez a foglalkozásunk, így dolgoznunk kell tovább. Remélem a helyzet minél hamarabb rendeződik, és a nézők visszatérhetnek a lelátóra.

-  Mi az oka, az idei jó egyéni szereplésednek?
H.J.: Kevesebb feladatunk van a pályán, nem kell hátra menni a védekezésre és élvezem a centerpozíciót.

-  Shane Tusup tanítványai közé álltál. Hogy kerültél kapcsolatban a sikeredzővel, illetve milyen a közös munka vele?
H.J.: A tavaly tavasszal karantén alatt vettem fel a kapcsolatot vele. Eléggé le voltam törve, nem éreztem magamban erőt, nem ment a játék, nem is kaptam sok lehetőséget. Nagyon sokat segít pályán kívül. Regeneráció, étrend, prevenció, kondíció mellett az amerikai stílusú pozitív, önbizalomdús mentalitásával sokat tudott. De nyilván az öltöző is az edző érkezésével egy új pezsgést kap.

- 25 éves vagy, több mint 200 Paksi Élvonalbeli meccs van a lábadban. Hova tovább?
H.J.: Nagyon szeretnék én is eljutni a válogatottba. Mondjuk tény, ilyen helyzetben ki nem? Szeretnék tovább fejlődni, nemzetközi szinten is, ha van lehetőségem majd egyszer megmérettetném magam, akár a Paks csapatával, ha van rá lehetőség.

-  Mivel kapcsolódsz ki, ha éppen nem a focipályán vagy? Illetve vannak-e már célok a foci utáni életre?
H.J.: Családommal, feleségemmel közösen csináljuk programokat. Filmezünk, társasozunk. Ha barátok hazajönnek a fővárosból velük töltünk időt, illetve kutyázunk. Az időt sok mindennel el lehet ütni, de nem ez volt a legfőbb a pandémia alatt. Sok minden érdekel, mind a foci keretein belül mind azon kívül. Folyamatosan gondolkodok, de majd idővel elválik.
Tudom, hogy közhely, de nagyon sok áldozatot kell hozni a sikerért. Rengeteg a lemondás, elég csak a baráti társaságra gondolni. Kitartás és őszinteség kell szerintem. Őszintén szeretned kell a játékot. Persze, ha van tehetséged, csak akkor.

Van véleménye a cikkről?

Ossza meg velünk!

További tartalmakért kövesse a ST adásait, illetve a Ladislav bemutatja fb. oldalt!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!