Győrben mutatkozott be az élvonalba. Játszott Dunaújvárosba, majd a Vasassal jutott fel újra az NB1-be. Itt Bronzérmet, és kupadöntőt játszott, majd Paks után vette végül az irányt Görögország felé. 2020 január óta a Lárisza együttesében védi a hálót a góloktól Nagy Gergely.

Készítette: Ladislav( ST vendégszerző)

 

-              Honnan jött a megkeresés? Miért pont Görögország?

N.G.: Tomislav Sivič érkezésével világossá tette, hogy nem számol velem és kapust akart igazolni. Ezen tények tudatában szerződést akartam bontani, de a klubvezetés nem akart ingyen elengedni. Ezt egészen augusztusig húzták. Mivel előzőleg hol jobban, hol rosszabbul védtem, nem voltam teljesen megelégedve a dolgokkal. Eldöntöttem, hogy télig nem írok alá semmit. Hagyok időt magamnak, hátha jön egy jó ajánlat.

Ha akkor nem jön semmi akkor maradok otthon, és nincs külföldi karrier. Hiszen pénzért NB1-ből 25 éves kapust nem nagyon vesznek. Kivétel lehet persze a nemzetközi szereplés, de én attól messze álltam.  Szezon közben többször is megkerestek, sérülés okán merült fel a nevem pár helyen. Majd hirtelen jött több külföldi ajánlat, de egy hazai megegyezésem is volt, ha nem jött volna össze más. Végül úgy alakult, hogy januárban görög, norvég, belga csapat is le akart volna igazolni. Ám végül - mondhatni - nagyon jókor voltam jó helyen.

-              Milyenek az eddigi tapasztalataid?

N.G.: Meleg van, ezt szokni kellett. Ezen kívül több Seria A-ban, Spanyolországban játszott játékos van a bajnokságban. Ám mégis nehéz idekerülni, mert nagy a játékos-körforgás.

-              Milyen volt a bemutatkozás?

N.G.: Első meccsem egy 3:0-s vereség, alsóházi rájátszás volt. Kiesni már nem eshettünk ki, így szinte tartalékok, illetve azok játszhattak, akiknek előszerződésük volt. Ám öröm az ürömben, hogy öt találkozóval a vége előtt szóltak, hogy én védek végig. Ám itt jött a probléma, ugyanis az ötből az első meccs után eltört az ujjam, ezért ki kellett hagynom.  Ám meggyőző volt előtte a játékom, így az edzőm megnyugtatott, hogy ne izguljak, nem lesz gond a bizalommal.

-              Hogy állsz a göröggel?

N.G.: Egy év után meccs közben már tudok kommunikálni. Mivel sok a külföldi a csapatban, inkább az angolt beszéljük, de meccs közben irányítani - ami alapszinten a helyezkedés - akkor azok már mennek. Megyeri Balázzsal beszéltem tavaly, ő perfekt, hiszen több évet volt kint.

-              Az eddigi összes találkozón védhettél eddig, hogy érzed sikerült teljesen stabilizálni a kezdőben a helyed?

N.G.: Amikor idekerültem, az akkori edző és a kapusedző szabadkezet kapott igazolások tekintetében, ebbe a profilba én beleillettem. Az is hozzátartozik, hogy úgy hívtak fel januárban, hogy nyárig van kapusuk, és nyártól számítanának rám elsőszámúként, persze csak ha meg vannak velem elégedve. Szerencsére már a nyári szünet előtt megkaptam a bizalmat.

Most az a probléma, hogy nemrég volt edzőváltás, ugyanis korábbi edzőnk lemondott. Az új edzőnél viszont nyilván mindenki tiszta lappal indul. Újra meg kell győznie őt mindenkinek, hogy jó döntés tud lenni. Annak örülök, hogy leszögezte, alapszinten továbbra is velem számol. Ezek után külön örülök a hétvégi gól nélküli döntetlennek.  Most viszont decemberben heti két meccs lesz, szóval lesz még alkalmunk szép eredményeket elérni.

-              Mennyire lelkis játékos?

H.G.: Nagyon sok mindenben megváltoztam az elmúlt egy évben az eddigiekhez képest. Itt teljesen máshogy kezelik a dolgokat, mint otthon. Hiába vagy te valaki, ha van egy rosszabb szériád, lehet jövő héten már „nem kell gyere”. Nekem, ami igazán kihívás volt, hogy 1 év után védhettem újra tétmeccsen, úgy, hogy előtte lévő években zsinórban értem el kb. a 100 meccset. Ha nem vagy meccsre kész, hoznak helyetted mást.  A hazai se egyszerű, ám itt még ahhoz képest is jócskán nagyobb a teljesítménykényszer, és kevesebb a hibázási lehetőség. Gyorsan változnak a dolgok.

-              Hogy jellemeznéd a görög bajnokságot?

N.G.: Sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak a támadások és a befejezések. Rutinos csatárok vannak, több akció van a kapu előtt. Mivel a bajnokság nagyrésze összesűrűsödött, nyílt focit játszanak gólra törően. Ez pedig óriási koncentrációt igényel. A hazaihoz képest úgy gondolom tehát, hogy a támadás tekintetében (a görög) erősebb, mint hazai.

nagyG1

 

-              Milyen célokat tűztél ki a csapat, illetve saját magad számára? 

N.G.: Reális célt tűztünk ki, az első hatba kerülni. Az Olimpiakos, PAOK, AEK hármas kivételével mindenki szinte azonos szinten van, ezért mindenki egyenlő eséllyel indul. Egyéni szinten szeretnék végig védeni végre egy teljes szezont pályafutásom során, mert ez azt jelenti, hogy jól végeztem a dolgomat.

-              Hogy élted meg a vírus első időszakát?

N.G.: Nagyban eltér itt a hazai focitól, hogy teljesen elkülönített életet élnek a focisták. Ha már 2-3 pozitív eset van, akkor már a meccset elhalasztják. A mozgásterünk így csak a sportpálya és a szállás között van. Nem jöhetnek be, de például a hazai meccseket nem nagyon bírják ki, és bizony eljönnek a helyszínre szurkolni.

-              Eddigi pályafutásodra hogyan tekintesz vissza? Elégedett vagy?

N.G.: Vegyes érzésekkel tekintek vissza. Nyilván akkor nem veszed észre a dolgokat, csak később. Fiatalon kerültem be a kapuba, sokat köszönhetek Dobos Barnának, illetve Szanyó Károlynak. Viszont ebből többet is ki lehetett volna hozni. Úgy értem, hogy sokkal többet tudtam volna előre lépni. 19 -20 évesen még nyilván nem tőled várják feltétlenül el a stabilitást, de a hiányérzet ott van, hogy később nem tudtam stabil teljesítményt nyújtani. Többet vártak el tőlem, ebben az időszakban, és többet is kellett volna hozzak. 25 éves koromig stagnált a fejlődésem. A magam részéről amióta kikerültem, és játszok újra úgy érzem, hogy képes vagyok stabilan hozni egy jó szintet. Mondjuk a mostani fejemmel úgy érzem, hogy képes lettem volna másképp dönteni régebben. Szokták mondani; ha mondják, hogy elesek, akkor előtte leülök. De hát nyilván utólag okosabb az ember. Csalódott végülis teljesen nem vagyok, hiszen az amit végig csínáltam, az végig a segítségemre lesz.  Azt, hogy megkaptam a bizalmat, és meg lett volna a lehetőségem a fejlődésre, de mégsem minden így alakult, végső soron csak magamnak köszönhetem. Nem érzem azt, hogy el lennék késve bármivel is. Itt a kapusok is máshogy vannak mérve korosztály tekintetében, itt egy kapus 24-25 éves kapus kezdő. Ezáltal én is „fiatalabbnak” érzem magam.  Ellenben a mai napig sokat segít, és erőt tudok meríteni belőle.

-              Mentálisan érettebbé tett a kint lét?

N.G.: Amióta kint vagyok sokat változtam. Otthon nagyon sok támogatást kaptam, ide meg egyedül jöttem ki. Itt, ha hibázol, rosszul játszol, fel kell fogni, hogy nincs másik esély a szituk nagy részében. Kitesznek és mehetsz haza. A felelősségtudat nagyon sokat változott, és hogy csak önmagamra számíthatok. Kapusedzőnk az első meccsen mondta: „Nem a lottón nyerted, hogy védhetsz, ez adjon erőt a továbbiakra!”

-              Mit szeretnél még elérni? Hiszen most vagy a legjobb korban, 2022-ig köt szerződés jelenlegi klubodhoz. Jöhet a válogatott?

N.G.: Az elmúlt időben amennyi minden történt velem, így egyértelműen az elsődleges cél, hogy tudjak magam mögött 1-2 teljes évet stabilan. Ha ezek után is jól teljesítek, akkor már esetleg felmerülhet a fejemben ilyen gondolat.

-              Illetve mik a foci utáni terveid?

N.G.: Még kimondottan nem gondolkoztam el azon mi lesz. Tény úgy érzem még van időm, de majd harminc körül már szeretnék egy letisztult képet látni. Az biztos, hogy mint edző nem szeretnék tevékenykedni, sokkal több olyan ember van, aki jobban ért és el tud magyarázni dolgokat nálam.

Van véleménye a cikkről?

Ossza meg velünk!

További tartalmakért kövesse a ST adásait, illetve a Ladislav bemutatja fb. oldalt!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!