Gondolom sokatok olvasta változások lesznek mert az MLSZ most szembesült pár anomáliával. Ez az egész annyira álszent a honi labdarúgást vezetni akaró szervezettől. Tényleg csak most jutott az a tudomásukra, hogy néhány klubnak több a kiadása mint a bevétele? Most tudták csak meg, hogy nincs tisztességes  versenyhelyzet? Most lett szükség videó bíróra?

Álszent lenne tőlünk is ha mindezt így írnánk le. A kérdés  az miért csak most gondolták azt, hogy változtatni kell? Könnyű lenne azt írni azért mert az MLSZ felső döntéshozó vezetésében konkrétan nincs sportvégzettségű szakember. Csupa pénzügyi szakértő Csányi úr másik cégétől, aztán tanácsadók, politologusok, kertészek, meg a miniszterelnök úr állítólagos barátja aki meg nem bolgárkertész. Ja bocsánat az egy szem Nyilasi Tibor aki sokunk példaképe is ott van. Persze a rendszer őt is maga alá gyűrte. Legutóbb például azzal, hogy neki kellett átadnia az életműdíjjat annak aki Mexicóba nem engedte elutazni, tette mindezt úgy hogy a reptérre induló buszról zavarta le Nyilasit. Mindegy az élet mindent megszépít még a 0 : 6 on is tudnak nevetni Irapuatoról adomázva....Nekem valahogy azóta sem megy ez.

Térjünk vissza a cikk témájához. Bevezetik mégiscsak a VAR-t amivel talán tisztább lenne a focink, és nem jön be Emődi kolléga jóslata, hogy azok fognak dönteni videós bíráskodással akik eddig a pályán rontották el az amúgy is gyenge futballélményt. Reméljük nem így lesz és megszűnnek a hangefektekkel kisért műesések.

Fizetési sapka? Kíváncsi leszek hogyan oldják meg, mert vannak olyan idegenlégiósok és hazatért "sztármagyar" focisták akiknek a bérét szemérmesen elhallgatják a klubok, meg üzleti titokként kezelik. Állítások szerint nem ritka a 40.000 Eurós fizetés sem...igen jól olvastátok és havonta. Itt ezt hogyan oldják meg? Leveszik a polcról az előre kinyomtatott de rég nem használt arculatáviteli szerződéseket?

Sok minden kérdéses...ott van még az akadémiák helyzete, a Magyar Kupa elértéktelenedése, stb. Talán azzal kellet volna kezdeni, hogy egy igazi futballszakmai koncepciót állítanak össze mert , hogy az nincs. Illetve van csak senki nem látta, de az MLSZ kis PR filmet forgatott róla még tavaly. Csak az az érdekesség, hogy nemrég a Pest Megyei MLSZ konferenciáján a felszólalók nem tudtak ilyenről és még az UP vezető Róth Antal sem. akkor vajon kik tudják a tartalmát? Talán eltévesztették a címzést és Csányi úr másik cégénél landolt a szakmai terv?

Innen üzenném mert személyesen nem tudok találkozni Csányi úrral, hogy az általa vezetett MLSZ Pest Megyei elnöke szerint soha nem volt ilyen mélységekben a futballunk utánpótlás szinten...szívesen elküldöm a felvételt ahol ezt állította. Belinkelni sajnos nem tudom mert  az elnök úr közvetve megfenyegetett bennünket ha bármi is kimegy a konferenciáról videós anyagban beperel bennünket. De ha igényt tart rá az Csányi elnök úr elküldöm és akkor gondolom rögtön le is törlik azt a videót amit elővigyázatlanul kiraktak...tudja azt ahol bejelentik milyen jól megy minden.

Persze a pikirt irritáló stílus nehezen emészthető ahogy írok. Ezt kérem tudja be annak, ön is és minden döntéshozó hogy , nem értem önöket és baromira elegem van az álszent , megtévesztő közléseikből. Minden szurkoló változást szeretne immár több évtizede, tennénk is érte ha kommunikálnának velünk és lehetőleg nem csendőrpertu stílusban. Vegyék már észre mielőtt magukra borul az egész toldozott foldozott rendszerük, hogy ez így nem mehet. Kérem arról is szokjanak le, hogy azt mondják a szurkolók nem értenek hozzá, mert amíg bankárok kertészek politológusok döntenek a Magyar Labdarúgás jelenéről jövőjéről, jogosan mondhatjuk mi szurkolók, hogy dilettánsok vezetik az MLSZ -t.

 

alant az idézett cikk:

A Magyar Labdarúgó Szövetség mai ülésén döntött többek közt arról, hogy maximalizálják a labdarúgók NBI-es csapatonkénti létszámát, és korlátozzák a játékosok összesített bértömegét.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén 25 főben maximálta az élvonalbeli csapatok keretet a 2020-2021-es idénytől - írta az MLSZ honlapjára hivatkozva az MTI. Az elnökség ezzel azt szeretné elérni, hogy az OTP Bank Ligában csökkenjen a csapatoknál alkalmazásban lévő, de keveset szereplő labdarúgók száma. A 25-ös keret kizárólag U19-es vagy fiatalabb korú játékosokkal növelhető.

A korábbi stratégiai törekvések jegyében növekszik a hazai és a fiatal játékosok ösztönzése, illetve az új szabályozás a kluboknál korlátozza a játékosok összesített bértömegét - áll az szövetség honlapján.

Az MLSZ szerint elfogadhatatlan, hogy az NB I-ben a hazai fiatalok szerepeltetésének aránya csökkent az elmúlt évekhez képest. Éppen ezért, illetve a bérek és kiadások csökkentése érdekében Csányi Sándor bejelentette, a szövetség a jövőben maximalizálni fogja az egy keretbe nevezhető játékosok számát; valamint azon csapatokat, amelyek nem felelnek meg a pénzügyi követelményeknek, a jövőben a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően, az UEFA financial fair play tapasztalatait felhasználva szankcionálják, akár az átigazolásból is kizárhatják - olvasható az MLSZ honlapján.

Változik a Magyar Kupa

Az MTI szerint döntés született arról is, hogy a következő szezontól minden fordulóban egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról a Magyar Kupában, ahol minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat lesz a pályaválasztó, újrajátszás pedig továbbra sincs: döntetlen esetén hosszabbítás és büntetőpárbaj zárhatja le a továbbjutás kérdését.

A professzionális csapatok az MK 6. fordulójában (szeptember 19-én), a legjobb 128 között csatlakoznak a mezőnyhöz, és kiemeltként egymással nem találkozhatnak. A döntőt a Puskás Arénában rendezik, 2021. május 19-én, a kupagyőztes pedig csatlakozik a nemzetközi kupák mezőnyéhez.

Arról is határoztak, hogy a következő bajnoki szezon augusztus 1-én kezdődik, alig két héttel a nyári Európa-bajnokság londoni döntője után. Az őszi idény december 12-én ér véget.

A másodosztályú pontvadászat rendje lényegében változatlan marad: a húsz csapatos NB II-ben a csapatoknak a mérkőzéseiken legalább egy U20-as játékost kell szerepeltetniük.

 

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!