Amikor tavaly elkezdtem publikálni a Semleges Térfél oldalára, az egyik első cikkem is az akkor Carillo mester irányítása alatt álló Vidi Kövesd ellen elszenvedett kupabúcsúja után született. Visszaolvasva a dolgokat, sajnos jóformán ott tart az ember, hogy szinte semmi nem változott… Legalábbis aminek kellett volna, az biztos nem pozitív irányba. Nézzük, mi történt a tavaly májusi kupabúcsútól egészen a Honvéd elleni hazai vereségig!


Carillo év végére behozta a már mondhatni kötelező elvárásnak számító dobogóra az együttest. Tette úgy, hogy Nikolic után érkezett, és mégis egy Nikolic-csal fejezte be a szezont, egy olyan bajnokságban, ahol a Fradi az EL-es kettős terhelés ellenére tudott újfent bajnoki címet szerezni.

Nyáron elköszöntek a spanyol szakvezetőtől, és a tavasszal Zalaegerszegen szinte csodát tevő Márton Gábort nevezték ki a szakmai stáb élére. Ami az őszt illeti, mind a szurkolók mind a vezetőség sokat várhatott a volt válogatott hátvédtől. Ennek ellenére mégsem sikerült mondhatni elég igazolást összeszedni őszre. Az őszükre két dolgot lehet mondani, nem volt se stabilitás se pedig sokszor kellő akarás/küzdés.

A nemzetközi porondon viszont majdnem meglett a csoportkör. Külön kiemelendő; úgy, hogy az addigi meccsekhez képest az addigi legjobb első félidőt produkálta a csapat és szerezte meg a vezetést. Ám ilyen téren ez se írható fel Márton együttesének dicsőségtáblájára, így az odáig vezető két tizenegyes párbaj és az egy kiszenvedett győzelem marad majd meg a statisztikaként.

Bár… milyen érdekes lehetett volna a sors, ha esetleg nyer a belga csapat ellen a Fehérvár. Vajon akkor is ennyire gödörbe került volna? Vagy esetleg egy csoportkörös nagy lebőgést szült volna az egész? Erre már nem fogjuk megkapni a választ…

Téli átigazolás időszak, fehérvári igazolások: Dárdai Pál (középpályás/szélső), Tordai Árpád (kapus).  Nem vagyok székesfehérvári drukker, de számomra érthetetlen, hogy ennyi gólt kapnak pontrúgásból, a balhátvéd az egyik legstabilabb középhátvéd (már ha olyan napja van), illetve én a helyükben lehet, hogy megpróbáltam volna egy centert is keresni, ha már a nagy ígéretként érkező Zivzivadze nem nagyon váltotta be a hozzá fűzött reményeket. De, mivel nincs HA, és nem én vagyok a Fehérvár sportigazgatója, így nem történtek ilyen váltások.

A bajnokságban hiába rúgta zsákszámra a gólokat Márton együttese, ha olyan vereségek/döntetlenek csúsznak be, amik miatt a bajnokságért folytatott küzdelemben egyre távolodnak a rivális Ferencvárostól. Illetve elnézve a kisebb klubok is egyre közelebb lopódznak a tűzhöz. Továbbmegyek; a Várda-Felcsút duó már lassan nyaldossa a több sebből vérző Fehérvár sarkát.

Nemrég hallgattam Norbiék fehérvári szurkolói műsorát, és ott jutott el az agyamig egy megállapítás. Amikor Kovács Zoli a Digi reggeli műsorában azt mondta, hogy fiatalítanak, de szeretnének minél jobb eredményt elérni év végén, azzal gyakorlatilag magával szúrt ki. Hiszen ezzel nem vetítette előre továbbra se azt, hogy esetleg próbálnak fiatalítani - és ezzel hosszabb távra tervezni -, de lehet, hogy az idei szezon (is) mehet a kukába. Őszintén szólva, azt hittem, hogy az Újpest elleni vendég 0:5-ös nyitány és a zárásként hazai, Várda elleni 4:0, illetve Budafok elleni 3:1 azért már bizakodásra adhat okot, és gondolom tették ezt sokan a szurkolók közül is. Ám úgy néz ki, január végére elfogyott a varázspor, és fel kellett ébredni, hogy ez így ahogy van, semmit se ér.

Ami még inkább pofon a szarnak, az Géresi Krisztián mai produkciója. Krisztián sztorija ismert. Fehérvári nevelés ám 2,5 éve súlyos sérülést szenvedett, ami okán csak idén térhetett vissza a gyepre. A Vidinél nem várakoztak sokat, szerződést hosszabbítottak aztán elküldték a (nagy)tesó csapathoz, edződni. Hát valamit jól csináltak, mert pénteken szerződött, szombaton meg győztes gólt rúgott annak az MTK-nak, akitől a Fehérvár idegenben sima 3:1-es vereséget szenvedett. Na most akkor megint mi van? Majd visszajön, aztán lesz valahogy… Kb. így érzem ezt a szituációt is. 

Ha esetleg ennél a klubnál még valaki tényleg komolyan gondolja azt, hogy nemzetközi téren szeretnének maradandót alkotni, komolyan el kellene gondolkodni, úgy érzem… Mert ilyen felfogással, maximum egy stabil középcsapatot fognak tudni építeni. Még azt se tudom mondani, hogy úgy végzik, mint a Fradi volt a Doll érában. Itthon volt eredmény, nemzetközibe meg lebőgés.

Van véleménye a cikkről?
Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse az ST adásait, illetve a Ladislav bemutatja oldalt a fb.-on.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!