Tavaly a karantén első időszaka alatt már beszéltünk a Bayern München csapatáról Máté barátom személyén keresztül. Idén viszont arra kértem, hogy az eddigi szezont összegezze.

Meglepetések/csalódások

 • Személy szerint 3 meglepetés volt. Ebből 1 pozitív meglepetés, míg 2 negatív csalódás volt
 • A negatív meglepetés egyértelműen a Dortmund csapatának nyújtott teljesítménye. Az elmúlt évekhez képest jócskán várakozásokon alul teljesítettek, annak ellenére, hogy a többi csapat is kifejezetten jó őszt produkált, az ember elvárná tőlük, hogy legalább a 3. esetleg 4. helyen álljanak. Sancho, Witsel, Brandt, Hazard se volt sokáig formában, ellenben Haaland nem tudta végig a hátán vinni a csapatot, pláne a sérülése miatt is
 • A Schalke teljesítménye még nagyobb csalódás, az elmúlt években stabil középcsapatként voltak jelen. De ez már lassan botrány, hogy egy ilyen nagymúltú csapat ilyen szinten áll. Jelen állás szerint, már az osztályozó elérése is óriási csoda lenne. Tény legutóbb már adtak egy kis életjelet magukról, de a Köln visszalökte a csapatot a savanyú valóságba. Így még szerintem az osztályozóért is meg kellene küzdeni
 • A pozitív meglepetés egyértelműen a Wolfsburg top 4-ben történő szereplése, ez már kellett.

bund1

Tény! Sűrű a tabella, sok minden történhet. A harmadik és 9. hely között 5 pont különbség elég kevés, de úgy érzem a Mönchen Gladbachnak idén is van esélye a BL-re.

 • Ha csak az őszt nézzük, Berlinben egyértelműen fordult a staféta. Ezek után külön érthető volt, a vezetőség váltása, de azért elég ironikus hogy sportigazgatóval együtt váltottak, és most mégis jó lett Pali… Majd az első pár meccs eldönti, hogy Dárdai mit fog majd tudni kezdeni a régi-új csapatával, de úgy érzem akár csak a BVB javítani fognak évvégig.
 • Ha a bajnoki címért menő harcot nézzük, 7 pont a Bayern előnye a Lipcsével szemben. Újfent elfogytak Guláék’, sok a hullámvölgy, nem biztos, hogy sokra fognak menni. Az a kevés, ami az elmúlt években hiányzott, úgy néz ki még idén se áll össze egyelőre hiába Jött Nagelsmann.

 

Játékosok

Lewandowski ott folytatta, ahol abba hagyta, mondhatni már a tőle megszokott futószalagon érkeznek a gólok. 24 gól 20 meccs alatt. Történelem, illetve sokk egyben... Majdnem a csapat góljainak felét a lengyel klasszis rúgta. Mögötte 14 góllal állt Haland sokáig, de az új évben Andre Silva belehúzott és 17 góllal próbál „közeledni” az éllovashoz.  Alapszinten a 17, és a 14 gól se lenne rossz, de mégis az ember úgy érzi, hogy nagyon kevés.
Ha már Frankfurt, Jovic visszatérése érdekes helyzet. Úgy tűnik neki egyértelműen jobban fekszik a német bajnokság. Ám egyelőre idő kell neki, hiszen nem volt folyamatos játékban, míg Silva bizonyítja helyét a csapatban.
Gondolom pár éve nem gondolták volna, hogy Weghorst immáron harmadik itt töltött szezonjában is elérte a 10 gólt, és még hol a szezon vége…

bund2

A bajnokság

Nyilván egy bajnokságnak soha se tesz rosszat, ha megnyerik a legrangosabb nemzetközi kupát. Sokkalta inkább vérszemet tud kapni a többi csapat, és az esetleges hibákra is könnyebben csapnak le.

Ami az idei szezont illeti, az mindenképp kiemelendő, hogy a BL-ben szereplő együttesek mind szépen helyt álltak, annak ellenére, hogy egytől egyig erős csoportokba kerültek. A Bayern, és a Dortmund ennek ellenére megnyerte a csoportját, míg a Lipcse, és a Gladbach is 2. helyen jutott tovább, ami azért tényleg érezteti, hogy a német vonal elég erőssé vált

A BL kiszámíthatatlan, de úgy érzem egy Bayern címvédésre van esély.

 

Magyarok

 • Gulácsi szinte már kirobbanthatatlan figurája , és már az egyik legmeghatározóbb tagja a csapatnak. Nagyon kár érte, hogy ennyi időt „pazarolt” pályafutásából, de nagyon nagyra méltó hogy ilyen magasságokba emelkedett. Európa legjobb formában lévő kapusai között van a helye, megérdemelten.
 • Ami Orban-t illeti, sérülés, új edző. Nem volt könnyű dolga, de a vége felé már érezhető volt, hogy Nagelsmann bízik benne.
 • Szoboszlaitól nyilván sokat vár az ember, de azért ne felejtsük, hogy 20 éves, és egy osztrák ligából sérülés után németbe váltani nem lesz könnyű meló. Ám szinte biztos vagyok benne, hogy Dominik meg fogja tudni állni a helyét, a fejlődése szempontjából nagyon jó helyen van Juliann szívesen nyúl a fiatalokhoz.
 • Ami talán a legnagyobb meglepetés volt az idei szezonban, az egyértelműen Sallai Roland nagyszerű formája. Eddig 5 gól 1 assziszt a mérlege, és még csak félszezonnál vagyunk. Az elmúlt évekhez képest, talán most érezhető a 23 éves fiatalemberen, hogy sikerült felvennie a bajnokság ritmusát. Ami kicsit nehezítheti a helyzetet, hogy utolsó gólját megelőzően megsérült, kérdéses, hogy milyen állapotba tér majd vissza.
 • Szalai helyzete talán a legnehezebb, egy kiesőcsapatban kell küzdeni. A csapat tavaly is már mondhatni pengeélen táncolt, de idén abszolút az osztályozóba kapaszkodhatnak úgy tűnik. Ádám őszét beárnyékolta, a vezetőség és közte történő feszültség generálódása. Amiből bár ő jött ki „győztesen”, de ennek ellenére nem sok játékpercet kapott a tavalyi évben. Idén az új edző érkezésével már egyre több lehetőséget kap, legutóbb a Lipcse ellen már a 65.percben beküldte a vezetőedzője (igaz ekkor már 3:2-re vezetett a csapata) ami azért bizakodásra akad okot a nemzeti tornára való tekintettel. De jó lenne, ha kezdőként is láthatnánk pályára futni. Erre legutóbb már volt példa, de a vezető elmondása szerint csak mert az új játékos még nem harcra kész.


Valószínűleg mind a 4 játékos teljesítményére a nyári EB motiváltsága is rá fogja tenni a kellő motivációt, és bizonyítási vágyat a tavaszra való tekintettel.

 

A szezon eddigi legnagyobb meglepetése: Bayern kupabúcsú egy III. ligás csapat ellen

Részben örül egy szurkoló, és részben nem. Tripla sajnos már nem lesz, de talán más frontra jobban tudnak majd erőket összpontosítani. Ami kiemelendő, hogy talán most érződik egyfajta fásultság a játékosokon azzal, hogy amit lehetett, és amennyit lehetett megnyertek kategóriában nem biztos, hogy kellően tudták magukat motiválni a kupamérkőzésre.

bund3

Van véleménye a cikkről?
Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse a ST adásait, illetve a Ladislav bemutatja oldalt a fb.-on!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

 1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!