Valószínűleg sokan nem gondolták volna 2017.06.09. előtt, hogy aznap este egy szinte megbocsáthatatlan vereségbe szalad bele a válogatottunk. Az a csapat, amely 1 éve az EB-n brillírozott. Tudom, tudom. Az a keret, már nem az volt, mint az Európa-bajnokságon, DE…
Lehetett ez a mentség? A szurkolók szerint egyáltalán nem(teszem azt hozzá jogosan)
Na de nézzük kicsit meg jobban az oda vezető utat, és az azóta eltelt időszakot.


A 2016-os eufória után mind a szurkolók mind a stáb részéről megvolt az elvárás, hogy megpróbálják kvalifikálni magukat a következő nagy eseményre a 2018-as vb-re . Ami a változásokat illeti, az Európa-bajnokság után leköszönt Király Gábor, Juhász Roland kettős a válogatottól , ezzel két oszlopát elveszítve indult neki a selejtezőnek az együttes. A játékosok kihasználva az nemzetközi szerepléssel járó „felkapottságot” más bajnokságokba szerződtek, ez illetve Gera maradása adott némi okot a bizakodásra. Egyedül talán Dzsudzsák Balázs igazolásában maradtak kételyek az emberben, akit állítólag hiába hívott a Hertha , végül az arab világban lelt új munkahelyre.

A vb szereplés kivívását Portugália, Svájc, Feröer, Lettország, illetve Andorra ellen kellett (volna) kivívni. Előzetes várakozásokat tekintve számunkra a másodikhely elérése lett/lehetett volna célkitűzés.

Az első kört egy Feröer elleni 0:0-val végződő találkozóval kezdtük. Itt még úgymond lehetett volna fogni a „szezon eleji formára” , ám a Svájc ellen elbukott 3 pont már jócskán fájóbb, hiszen meg lett volna nem egyszer az esélyünk, hogy 1 pontot legalább szerezzünk. Ezután egy megnyugtató Lettország elleni 2:0-s győzelemmel megszereztük első 3 pontunk a sorozatban. Aztán jött az első úgy mondd nagyobb jel. Egy szenvedős mérkőzésen végül Gera indította be a gólgépet Andorra ellen, és járult hozzá, hogy az együttes 4:0-ra üsse ki az ellenfelet. Ám nem sokan örültek az eredményen kívül másnak. Majd jött a második nagy pofon. Sokan revans vágyat éreztek a portugálok elleni 3:3 után. Nos a portugál 3 gól Lisszabonban is megszületett, ellenben mi egyet se rúgtunk.  

Bernd Storck mester úgy látta, hogy szükség van egy kis lélekrázó felkészülésre, ezért az orosz válogatottal játszottunk barátságos felkészülési mérkőzést. Az eredményt sikerült lemásolni az előző meccshez képest, és jóformán nagyon kevés momentummal égtünk itthon 0:3-ra Eppel öngóljával megfűszerezve.

Ezek után érkeztünk el június 9. napjához. A 21.században akadtak fájó vereségek, megbocsáthatlan tettek amikkel sikerült szembe köpni a magyar szurkolókat . Ám ezt sikerült tovább tetézni. Egy eléggé felforgatott, és leginkább fiatalokból álló tartalékos csapattal álltunk fel.

Bízva a fiatalok motivációjában, és a jó szakvezetésben. Hát .. úgy néz ki egyikbe se kellett volna…
Hiába játszott végig mezőnyfölényben a válogatott egy ellentámadás után Rebes fejes gólja hullott a kapuba.  Ezzel kialakítva az 1:0 végeredményt.

A szurkolók ezek után egyértelműen válaszokat akartak. Ám a szövetség kitartott a mester mellett, a selejtezők végéig.
Végül sikerült még Lettországot , illetve nagy nehezen Feröert itthon legyőzni. Viszont beárnyékolja a sikert, hogy kikaptunk itthon 0:1-re a portugáloktól emberhátrányban. Illetve idegenben 5:2-re Svájctól, ezzel végleg megpecsételve, hogy a válogatott újfent nem lesz ott a világeseményen.
2018 as vb selejtező b csoport

(kép forrása: wikipédia )

A selejtező után menesztették a német mestert, helyette George Leekens lett kinevezve. Bár ne lett volna… akinek pár edzőmeccs adatott meg, amiken nem sikerült meggyőző teljesítményt nyújtania.
Majd előhúzták Rossit abból a bizonyos kalapból.
Onnantól  a történet ismerős. Eb, illetve NL sikeres szereplés. Illetve ritka pillanat , hogy ’18-tól ’25-ig történő szerződéshosszabbítás. Teszem hozzá mindenki nagy örömére, teljesen megérdemelten.

Ami a csapatot illeti, az akkori keretből Lang, Nagy, Kleinheisler, és Kalmár maradtak hírvivőnek. Érdekesség, hogy azon a meccsen a kispadon kapott helyet Szoboszlai Domonik is.
Most nem a legfiatalabb kerettel, de szerintem annál masszívabb és elszántabb társasággal megyünk neki Andorrának.
válogatott összeállítás

Az Andorra elleni kezdőnk. Többen azóta a válogatott tüzének közelébe se kerültek. 


Remélhetőleg a média nyomása nem fog kiütközni a csapaton, és sikerül egy sima győzelmet aratni a „mumus „ ellen. Mivel ez a csapat megérdemli.
Hosszú, és nehéz utat járt be a csapat . Ez a győzelem pedig véleményem szerint megerősítés lenne, hogy nem csak jó úton vagyunk, de jó úton is haladunk!

Este zúgjon, (még ha csak otthonról is, de) a Hajrá Magyarok!

Van véleménye a cikkről? 
Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse a ST adásait Youtube-on, illetve a Ladislav bemutatja oldalt fb.-on!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!