Volentér Balázs álma, hogy Le Man-ban versenyezhessen a nagyokkal.

A budapesti születésű Volentér Balázs álma, hogy tovább írja a már nevével fémjelzett sporttörténelmet. Ám, hogy mégis kicsoda ő, és mit csinál? Arról ő maga mesélt.

-Még mindig szemtelenül fiatal vagy. Belegondoltál már abba, hogy mégis mekkora sikereket tudtál elérni?

Balázs: A fiatal kor relatív minden sportban. Hiszen, például az én koromban, van aki már F1-es autóval rója a köröket. A hazai viszonyt, és az Endurance világbajnokságot tekintve viszont jól állok. Nagyon örülök, hogy ilyen sikereket el tudtam érni(számos bajnoki cím- a szerk.) Illetve én lettem az első magyar, aki LMP( Le Mans Prototype)  vezethetett , majd versenyez is vele. Óriási megtiszteltetésként fogom fel, nagyon büszke vagyok, hogy el tudtam érni.

131384460 3481165891979881 4419317998125747694 n 1

Végigjárva a hazai ranglistát, már fiatalon többször próbálkozott nemzetközi kategóriákban,a még mindig csak 23 éves fiú.

-Súly, vagy édes teher a te különleges helyzeted?
Balázs: Egyenlőre élvezem, nem érzem tehernek. Nyilván, ha itt is idővel nőnek majd az elvárások , és jönne a picivel nagyobb médiaismertség . Akkor, valószínűleg már a nyomás is fokozódna. Addig viszont minden egyes pillanatát szeretném maximálisan kiélvezni.

-Honnan jött számodra a hosszútávú versenyzés iránti szenvedély? Ha jól tudom nálatok ez már családi „hagyomány”.

Balázs: Gokarton kezdtem pályafutásomat, és jött utána a forma autózás. Eddig stimmelt édesapám által végig járt úttal, hiszen ő is Forma Autózott.  Majd eljött az a pont, hogy lépni kellett valamerre. Két opció volt, hogy egy erősebb autóval kilépni nemzetközi szintérre, vagy pedig egy teljes kategóriaváltás. Végül az utóbbi valósult ugye meg , amit nem bántam . Hiszen világéletemben vonzottak a LMP-s modellek. Miután adódott egy lehetőségem , kipróbáltam és nagyon megfogott.

-Mit szólt édesapád, mikor először közölted vele, hogy mit szeretnél csinálni?

Balázs: Pozitívan fogadta. Ezt megelőzően kosárlabdáztam, és úgy volt vele, hogy végre egy olyan sportágat választottam, ahol tud segíteni. Kezdetben mikor még kisebb voltam ,  ő volt a driver coach, szerelőm is. Ezzel eléggé családias hangulatú volt a háttér , hiszen egy nagyobb csapat mondhatni fiókcsapataként voltunk jelen.

 

PFDX3654 1

-Mennyire nehéz magyar pilótaként külföldi csapatban versenyezni?Hiszen, jelenleg a cseh JANIK Motorsport alkalmazásában állsz.
 Balázs: Nagyon hamar be tudtam illeszkedni. Remek hangulatú csapat van, így nyilván a munka is gördülékenyebben tud menni. Szeretek a fiúkkal dolgozni, könnyen megértjük egymást.

-Támogatók tekintetében mennyire nehéz a dolgotok?
Balázs: Az  autósportban minden a pénzkörül forog, és a támogatói háttér határoz meg szinte mindent. Nyilván azzal, hogy kint vagyok a cseheknél , látom, hogy mennyivel másabbak a körülmények ,mint itthon. Sajnos nálunk ez a szakág még nem olyan ismert, emiatt a támogatók megszerzése se megy olyan egyszerűen. Talán ezzel foglalkozunk szinte a legtöbbet a fizikális felkészülés mellett, hiszen enélkül nem tudunk versenyezni. Voltak azért reménykeltő sikerek, mikor elkezdtük. Tudtunk kapaszkodni abba, hogy sporttörténelem. Ám momentán a vírushelyzet okozta gazdasági helyzet nekünk se kezdeményezett.

-Talán szerencsés véletlen, vagy csillagállás okán megismerhettelek. Ami furcsa, hiszen  hiába követem az autósportot hazai viszonylatban is évek óta, nem nagyon hallottam felőled sokat. Hogy hogy nem kaptál /kapsz akkora szerepet a médiában?
Balázs: Kicsit azt szoktam mondani, hogy ez olyan mint a „22-es csapdája” . Ahhoz, hogy ismert legyek, kellenek a sikerek. Ahhoz pedig hogy sikereket érjek el, szükség van az ismertségre. Nyilván picit le van sarkítva, de az alapja ez. Sajnos, ezt elég nehéz elérni. Természetesen az ember nem várhatja el, hogy minden az ölébe hulljon. Akiket ismerünk, példának okáért Michelisz Norbi, Kiss Norbi nagyon régóta , és nagyon sokat dolgozott, hogy ott legyen ahol . Ellenben úgy gondolom, még aránylag jól állunk ilyen téren, hiszen ahogy az elején is említetted még fiatal vagyok. Jövőre lesz majd csak 10 éve, hogy ezzel foglalkozunk, de haladunk, és bízunk benne, hogy el tudunk jutni oda, ahova indultunk.

PFDX1858 1

Mint egy focistának a Puskás Aréna, egy magyar versenyzőnek a Hungaroringen történő versenyzés jelenthet már önmagában extra motivációt. Különösképp igaz, ha ezt nemzetközi verseny keretein belül teszi. 

-Mit gondolsz miért választják olyan kevesen ezt a versenytípust itthon?
Balázs: Talán amiatt, mert kevésbé ismert a hazai pilóták /autósport kedvelők számára. Külföldön viszont, nagyon is közkedvelt, hiszen a már korábban említett F1-ből is rengeteg próbálják ki magukat ebben a kategóriában is. Remélhetőleg itthon is egyre népszerűbbé válik.

-Hogy készültél az elején , és hogyan készülsz  most egy versenyhétvégére?
Balázs: Ahogy kezdtem az egészet, úgy vettem egyre komolyabban a dolgokat. Jelenleg ott tartok, hogy egy specialistával összeállított edzésprogrammal dolgozom. Ezt a versenyhétvégén, illetve az azt megelőző felkészülés során végzem. Viszont azt le kell szögezni, hogy nem vagyunk egy F1-es szint. Ezáltal a súly, étkezés, és hasonló dolgok, nincsenek annyira dekára kimérve mint a királykategóriában, annak ellenére, hogy mégis figyelni kell magunkra.

-Mennyi lemondással jár?
Balázs: A sportokra jellemző, hogy 2 részből állnak. Ami a kamerák előtt zajlik, és ami a kamerán kívül . A mi esetünkben, ez úgy oszlik meg ,hogy a felkészülés durván 95% százalékát adja az egésznek, míg a maradék 5% maga a versenyzés az évben . Nyilván vannak lemondások, de én abszolút nem bánom hogy ezeket megléptem különben nem tartanék ott, ahol.

-Nem volt könnyű ez a 20/21-es év, de mégis hogy érzed. Mennyivel vagy közelebb céljaid eléréshez?
Balázs: Az idei évre nagyon készültünk, és már most nagyon jó ajánlataink vannak. Ha ezeket sikerül meglépni, akkor nem csak számomra , hanem a hazai közeg számára is óriási siker lesz. Viszont egyenlőre ezekről még nem szeretnék konkrétabban beszélni, míg nem tiszta minden. Addig viszont folytatjuk a lassan 3 éve elkezdett projektünket a Janik Motorsporttal , hiszen ha minden jól megy április közepén rajtol a szezon. Ráadásul itthon, ami minden magyar autóversenyző számára különösképp öröm. A megjött ajánlatok miatt úgy érzem, hogy közelebb vagyok céljaim eléréséhez. Ellenben, nem jelenti azt, hogy már meg is tudjuk lovagolni. Sokat kell még tenni azért, hogy ezekből az ajánlatokból, végül valóságos versenyülés legyen.

IMG 9677 1

Balázs a cseh Janik Motorsport csapatával versenyez az FIA által kiírt CEZ(Central European Zone) kategóriában. 

- Hogy érzed, van/lesz a most kifutó generációkból olyan aki hozzád hasonlóan a hosszútávra készül nem túraautósnak?
Balázs: Figyelemmel követem a gokartos világot, és szerintem mindenképp megvan az esély, hogy jöjjön utánam a következő .

- Mivel töltöd a home office világa adta „szabadidőben” a hétköznapjaidat?
Balázs: 2 dolog teszi ki mindennapjaimat. Az  egyik az edzések, és háttérmunka, hiszen nincs külön managementünk . A másik része a tanulás, hiszen a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának, járműmérnöki részén folytatok tanulmányokat.   Szeretem ezt tanulni, mert sokszor tudok párhuzamot vonni a versenyzésben szerzett tapasztalatok és a tanultak között, akár oda-vissza. Valamint,  ha időm engedi, akkor a szimulátor elött is töltök pár órát.

- Milyen érzés a Eurosporton vendégszerepelni, nincs benned hiányérzet?
Balázs: Most már 2 éve vagyok szakkommentátor , amit ezúton is szeretnék megköszönni a csatornának. 50-50% százalék, hiszen egyfelől nagyon  élvezem ezt az egészet, és örülök, hogy  tudok hozzátenni szakmait. Másrészről viszont, borzasztóan viszketni szokott ilyenkor a tenyerem . Hiszen nagyon szívesen ott lennék, és remélem , hogy egyszer majd rólam is fognak közvetíteni.

VolentérB

Nagyon élvezi a szakkomentátorkodást, viszont reméli hamarosan róla fognak majd közvetíteni. 

- Mennyire nehéz versenyzőként más szakágakat a tv előtt ülve nézni?

Balázs: Követem a F1-et, illetve nagyon sokáig követtem a DTM(Német Túraautó Bajnokságot) , ahova nagy álmom volt eljutni. Nyilván ott is most komolyabb változások voltak,emiatt csökkent az „értéke”. Valamint a Moto GP iránt rajongok még. Emellett természetesen a magyaros sportágakat követem.
Nyilván van bennem egy szurkolói vér is, amit nem szeretek sokszor véka alá rejteni. De ott van mellette, a szakmaiság is ami olykor egy vérmes szurkolót is jobb belátásokra tud válni.

Van véleménye a cikkről? 
Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse az ST YouTube csatornáját, illetve a Ladislav bemutatja oldalt fb.-on.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!