A 2020-as évi selejtezők mondhatni még ha vártuk akkor is meglepetéssel teli volt.  Új arcok felbukkanása, régi ismerősök előkerülése. Nem beszélve a vártnál eredményesebb selejtezőkről. Tegyünk egy kis kitekintőt az egyik meglepetés játékosra Fiola Attilára: 

Egy játékos pályafutásában a sérülés minden esetben fordulópontot jelent. Van aki vissza tud térni erősebben, de előfordul, hogy egész pályafutását megpecsételi.
Kalmár Zsolt sérülése eléggé lehangolta a szurkolókat. Hiszen egy csupaszív játékosról beszélünk, aki nem tudott még csak részt venni se az EB-n. Mint utólag kiderült ez így lesz most is... Nem úgy mint Fiola Attilával.

Fityó Szekszárd szülötteként a Paks csapatában kezdte meg profi pályafutását. Itt közel 150 találkozóval a lábában igazolt az akkoriban nagy bevásárlást tartó Felcsút csapatához. Itt hamar meghatározó játékossá vált, ami eredményezte is, hogy újfent meghívót kapjon a nemzeti csapatba. Ezúttal nagyobb szerepkörben került, és egészen a 16-os EB-ig a válogatott meghatározó hátvédjévé vált Dárdai Pál , majd Bernd Storck alatt is. 

Majd ezután csapott az álom rémálomba. Attila az osztrákok elleni első EB találkozó végén megsérült, ami miatt meghiúsult a külföldre igazolása. Állítólag még a Dárdai Pál által fémjelzett Herhtha BSC is szívesen látta volna, az akkor még 26 éves védőt. Helyette viszont itthon kapott lehetőséget, és igazolt az akkoriban Videoton néven futó fehérvári csapathoz. Itt első szezonjában nem igazán találta a helyét sérüléséből felépülve, hiába lettek bajnokok év végén. Ugyanez igaz volt a rákövetkező évre is, mikor címvédés helyett egy Magyar Kupa győzelemmel kellett "beérjék" a koronázóvárosiak. A szurkolók zöme nem azt a Fiolát látta , akit megkeveltek alázatos munkája, és csendes jelleme miatt. Sokkal inkább egy feszült, és  megfelelési vággyal túlfűtött focistát kaptunk .

Ez az időszak valószínűleg pályafutása legnehezebb időszaka volt, pláne, hogy a Vidi EL csoportkörös szerepléséből se tudott úgy profitálni, hogy továbblépjen más csapathoz. Hiába nyújtott nagyszerű teljesítményt, és került be forduló csapatába. 
Ezalatt hiába hívták meg az alapszinten nyögvenyelős , átalakulásokkal teli válogatottba, ott se tudta korábbi önmagát nyújtani. Talán emiatt se számított rá Rossi a 2019-es évad során. 
Hogy pontosan mi történt utána az nagy kérdés, és nyilván nem látjuk. Az viszont biztos, hogy a 20/21-es szezonra Attila felszívta magát, és ezt a pályán is tudta kamatoztatni, több mint 25 mérkőzésen lépett pályára klubcsapatában, ahol sokáig a legmegbízhatóbb pont volt. Emellett a válogatottban is visszakerült, sőt mi több mondhatni  alapemberré vált az őszi menetelés során. 

Ennyit számít a profi hozzáállás, és az elszántság egy játékos életében. Nem egy játékossal beszélgettem, akik mondták, hogy utólag máshogy tennének ezt -azt. Fityó úgy érzem időben kapcsolt, és a kemény munkának meglett az eredménye.

És hogy mit hoz a jövő? 
Az az egy szinte biztos, hogy nagy valószínűséggel helyet kap majd Marco Rossi EB utazókeretében. 
Lám milyen az élet... Ha helyzet is úgy hozza, lehet vissza tud kapni valamit attól, amit 16-ban elvett tőle. 

Ami pusztán érdekesség, eddig minden klubcsapatában 1 gólt szerzett, és rákövetkező évben más helyre szerződött. 31 évesen védőként még talán belefér, hogy valahova elkerüljön külföldre, ha akar. 

Van véleménye a cikkről?
Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse az ST YouTube csatornáját, illetve a Ladislav bemutatja oldalt fb.-n!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!