Az elmúlt hétvégén megrendezésre került az idei F1-es szezon második futama, az olasz nagydíj. 
Nézzük, mi is történt az imolai futamon:

Lezajlott a szezon második futama, amely rengeteg izgalmas pillanatot adott számunkra. Összefoglalva röviden a péntek szombatot: pénteken Bottas volt az FP1 és FP2-ben a leggyorsabb, azonban szombaton Max Verstappen magára talált, így ő húzta be az FP3 legjobb eredményét. Az időmérő sajnos nem zajlott le piros zászló nélkül, mivel Yuki Tsunoda az Alphatauri fenekét a falhoz verte a köre alatt, ami elég csúnyán össze is tört még a Q1-ben. Ami figyelemreméltó, az a Williams fejlődése: mindkét autójuk tovább jutott a Q2-be. A Q3 végeredménye végül egy Hamilton pole-lal zárult, második helyen Perez harmadikon pedig Verstappen zárt. Bottas csak a 8. helyről rajtolhatott, egyedül hagyva csapattársát a bikákkal az első két sorban. Leclerc is nagyot ment, ő 4. helyről indulhatott. A legváratlanabb teljesítmény talán Lando Norris volt a McLaren volánja mögött, aki majdnem akkora időt ment, mint Hamilton. Sajnos az egyik kanyarban négy kerékkel elhagyta a pályát, így ezt a körét elvették tőle, maradt a 8. hely.

Vasárnap az időjárás úgy döntött, kicsit izgalmasabbá teszi a versenyt, esős rajtunk volt. Az imolai pálya vonalvezetése amúgysem az egyszerűbbek közé tartozik, most így vizesen még izgalmasabb lett. A kivezető körön elsőként Alonso mutatta meg mennyire trükkös tud lenni 1-2 kanyar ilyen időben, az Alpine orrát a falhoz dörgölte kicsit, az első szárnya megsérült, viszont ezt a rajtig orvosolta a csapata. Majd jött a következő meglepetés: Stroll Aston Martinjának egyik fékje lángra kapott ugyancsak a kivezető kör alatt, így a szerelők gyorsan szétkapták a fékeket, hogy nagyobb hűtést kaphasson. Vettel autóján is ugyanezeket végrehajtották az esetleges probléma elkerülése érdekében, viszont autója nem lett kész a felvezető körig, így visszatolták a boxutcába, ahonnan végül később  megkezdte a futamát. A felvezető körön Leclerc is megcsúszott a Ferrarival az Aque Mineraliban, viszont szerencsére vissza tudott térni a pályára időben, hogy visszavehesse pozícióját.

A rajtot az élen Verstappen tudta a legjobban elkapni, egy kockázatos trükkel gyorsan betapadtak az átmeneti esőgumik, és már az első kanyarig utolérte Hamiltont, akit végül sikeresen megelőzött, átvéve az első helyet. Az előzés alatt Hamilton első szárnyának bal vége kissé megsérült, mikor érintkezett a Red Bullal.

Az első Safety Car már a második körben jött: Latifi kicsúszott a bukótérbe ugyanott, ahol Leclerc is, majd, amikor visszatért a pályára az egyenesben összegabalyodott Mazepinnel, aminek következtében a falban landolt. Itt most nem Mazepin volt a hibás, Latifi egyszerűen rácsukta az ajtót mikor már mellette volt, sajnos elkerülhetetlen volt. A következő ütközés a negyedik körben történt: a SC alatt Mick Schumacher elvesztette az irányítást az autó felett, miközben a gumikat melegítette, így pont a boxutca kijáratánál hagyta a teljes elsőszárnyát.

A legnehezebb döntés a verseny folyamán a slickekre váltás volt, senki sem merte az élcsapatok közül elsőként hozni a pilótáját. Vettel a piros lágy gumikkal megmutatta, hogy itt az idő a cserére, miután abszolút leggyorsabb köröket futott. A 28. körben végül a RedBull meglépte a cserét, a következő körben pedig hozták Hamiltont is, viszont egy rosszul sikerült kerékcsere miatt nem sikerült Verstappen elé visszahozni.

A 31. körben Hamilton egy lekörözött előzése közben megcsúszott a vizes részen, és a kavicságyba csúszott. Megpróbált előrefelé visszajönni a pályára, viszont a gumifal túl közel volt és egyenesen nekihajtott. Ezután tolatva a versenyívre gurult és visszatért a boxutcába javításra. Ahogy ő visszatért a pályára hatalmas ütközés történt: a célegyenesben Russel és Bottas ütköztek, mindketten a falban kötve ki. Miután Russel kiszállt Bottas felé vette az irányt, először azt hittem megnézni jól van-e, közben számonkérte, majd enyhén meglegyintette Bottas sisakját. Sajnos megfelelő kamerakép nem volt, amin látszódott volna a pontos ütközés, amit láthattunk, hogy Russel Bottas mellett volt, amikor a jobb elsője a füves részre ért, és amint zöld felületen volt a sárga Pirelli, már keresztbe is fordult egyenesen a Mercedes oldalába. Innentől együtt sodródtak a szemközti kavicságy és fal felé. A rengeteg törmelék, és az autók mentése miatt piros zászló lépett érvénybe.

Az újraindítás után Verstappen is megcsúszott az utolsó kanyarban, miközben a gumikat próbálta melegíteni, de szerencsére Leclerc mögötte figyelt, és sikeresen visszatért a pályára épségben. Ahogy ezt megtette, már indította is a versenyt újra, Norris pedig rendkívül jól rajtolt el újra, a lágyabb piros Pirelliken megelőzte Leclerc-t. A kérdés itt az volt: Hamilton hányadik helyre tud felzárkózni az akkor 8. helyről? Az első ember, akit meg kellett előzni Lance Stroll volt, Hamiltonnak 2-3 körébe telt mire átrágta magát rajta. Ennél nehezebb dolga csak a második helyért való küzdelem volt: Lando Norris a McLarennel 6 körön keresztül tartotta maga mögött a brit versenyzőt, végül viszont a Mercedessel a leintés előtt 3 körrel meg tudta végül előzni.

Az előzések azért voltak ilyen nehezek, mivel a pálya nem volt még teljesen száraz, a célegyenes kivételével a többi helyen csak az optimális versenyív volt száraz, így a slickeken veszélyes lett volna egy kanyarbéli bevetődéses előzés.

A legnagyobb veszteség Tsunodát érte, aki az utolsó helyről rajtolt a Q1-ben történt balesete miatt. Az ifjú japán pilóta 10 helyet javított, viszont az újraindítás után a célegyenes után a kanyarkombinációkban kicsúszott a kavicsba. Ugyanerre a sorsra jutott Perez is, aki ugyanitt az 1-2 kanyarkombinációjánál csúszott meg. Ami meglepő volt még a verseny során az az FIA büntetése, amit Sebastian Vettelre mértek. Egy Stop and Go büntetést kapott azért, mivel a felvezető kör kezdetéig a szerelők nem tudták visszatenni az autójára a kerekeket. Viszont az időzítés pocsék volt: Vettel kiállt még a verseny közepe felé leváltani az átmeneti esőgumikat piros Pirellikre, majd miután kihajtott a boxból a friss gumikkal, már láthattuk is a képernyőn a döntést. Ezzel Vettel versenyét gyakorlatilag tönkretették, vissza kellett jönnie újra a boxba, a Pirellik lehűltek, a rengeteg időveszteségről nem is beszélve.

A végeredmény a pódiumon Verstappen Hamilton Norris lett, a két Ferrari 4-5 helyen zárt, 6-10 pedig Ricciardo, Stroll, Gasly, Raikönnen és Ocon. Utólag Raikönnen büntetést kapott, így Ocon lett a 9., illetve az idén az F1-be visszatérő Alonso megszerezte a szezonja első pontját az Alpinnal.

Ti hogy láttátok a futamot?

Van véleménye a cikkről?
Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse az ST Youtube csatornáját!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!