Az MLSZ tegnap jelentette be, hogy hiába a csúfos részben hazai rendezésű U21-es EB szereplés. Nem válnak meg a szövetségi edzőtől Gera Zoltántól.

Gerzson pályafutását senkinek sem kell bemutatni, hiszen mesébe illő utat járt be. Megjárva a hadak útját, a drog , és alkohol fogsábából egészen a Premier League-ig vitte az útja. A nemzeti csapatban nyújtott teljesítménye miatt, is méltán emlékeznek rá szerettel a szurkolók. Na, de azóta történt egy-s más.

Gera visszavonulása is hagyott bennem , és szerintem a szurkolókban is nem kevés űrt. '18-ban úgy akasztotta szögre a stoplit, hogy még csak lehetősége se volt a szurkolóknak a pályán elbúcsúzni tőle. 
Az új Puskás stadionban történő stadionavató-búcsúmeccs alkalmával köszönhettek el tőle a szurkolók. Ebben egyedül az volt a probléma, hogy addigra már egy éve nem játszott aktívan. 

Pályafutása után, mint sokan mások Zoli is belevetette magát a sportvezetői életbe. Előbb Marco Rossi segítője lett a felnőtt együttesnél, majd nem kevés szurkoló meglepetésére '19-től az u21-es gárda szövetségikapitányaként is belépett a hazai labdarúgás közegébe. 
Ezek után sokan reménykedtek benne, hogy azt a temérdek tudást, amit mind hazai, mind külföldi karrierje alatt összegyűjtött kellően tudja majd kamatoztatni. Ellenben sajnos egyenlőre ez nem nagyon érződik. Nem egy nyerhető mérkőzést bukott el a csapat úgy, hogy nem igazán érződött hogy mégis mit akarnának játszani. Ezek után félve várták az alapból nem könnyű csoportba kerülő utánpótlás gárda hazai szereplését. Sajnos az eredmény ismert, és nem éppen diadalittas.. Fiataljaink, szinte boxzsákként lettek pofozva a csoportkörbe, ahonnan tökutolsóként zógtak ki pont nélkül. 

A mai magyar labdarúgás közegéből adódik a kérdés, hogy vajon mennyi van még Zoli idejéből?
Sokan kinevezésénél is már féltették a legendás játékost, ám bíztak benne, hogy megtörik a jég. Mára már az országban mint sportvezető megosztott személyiségként kap helyet a korábbi közönségkedvenc. 

Jómagam sokszor döbbenten tekintek a gyűlölködő kommentekre, amiket egy-egy poszt olvasása előtt találok. 

Tény! Külön kell választani egy játékos pályafutást, és egy edzői pályát, DE, nem hiszem, hogy olyan szintekre kellene sűllyedni , ahova teszik jópáran. 

Az igazi bűnbak talán ebben az egészben a szövetség, aki tapasztalat nélkül kérte fel Gerát a posztra. Ezzel olyan helyzetbe sodorva, hogy későbbi karrierjét ezen  munkája már előre megpecsételi. 
A tegnapi közleményben olvasható, hogy Gera önkritikus volt magával szemben. Ez egy darabig mehet, de egy idő után sajnos már nem lesz elég, ha nem látszik  az elképzelés...

 A másik szintén érdekes dolog Gera részéről a történtek. Nem akarok vallási kérdésekbe bocsátkozni, de van egy mondás: "Ami nem megy, azt nem kell erőltetni." 
Talán egy idő után Zoli is belátja, ha neadjisten úgy alakul,hogy nem biztos hogy ezt erőltetni kell. 
Többet ér, egy becsületben megöregedett volt focista, mint egy sokszor elbukott edző. Mivel valószínűleg az utóbbira fognak többet emlékezni, bármit tett le előtte. Ez a fajta presztizsrombolás, nem hiszem hogy bárkinek is hiányozna.

Van véleménye a cikkről?
Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse az ST Youtube csatornáját, illetve a Ladislav bemutatja oldalt fb-n!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!