2014-ben intett búcsút aktív labdarúgói pályafutásának, ám nem szakadt el a futballtól Éger László, aki a Paks FC kötelékében építi a jövőjét. 
Miként látja az idei szezont, illetve hogy vélekedik a gólkirály aspiráns Hahn Jánosról újabb interjúnkból kiderül:

 

- Idén lesz 7. éve, hogy szögre akasztottad a stoplit. Könnyen sikerült belerázódni a hétköznapi életbe?
Éger:Most már azt mondom, hogy igen. A Paks FC kötelékében tevékenykedem a mai napig, így nem szakadtam el teljesen a labdarúgástól. Az első év nagyon nehéz volt, azt nem kívánom senkinek. Nem volt könnyű átállni ellenben, most már felfogható állapot, és zökkenőmentes minden napom.

 

-Bajnoki címek, külföldi karrier, válogatott, szereplés. Mondhatjuk, hogy teljes a pályafutásod?
Éger: Úgy érzem igen. Ha valaki nekem azt mondja, hogy egy ilyen pályafutást fogok végig vinni nem gondolom , hogy hittem volna neki. Mindenhol szép élménnyel gazdagodtam, és összességében is sokkal több pozitív élmény van, mint negatív, ami számomra külön öröm. Ami talán a legnagyobb boldogságot adja, hogy  ezt mind Paksról sikerült elérjem.

-Az ember ahogy korosodik, folyamatosan tanul, jön rá dolgokra. Ez nálad is így volt?
Éger:Amit elértem azt saját magamnak köszönhettem. Az első célom, hogy a Paks felnőtt csapatában szerepeljek, majd innen tudtam szépen felfelé lépegetni. Itt jöttem rá, hogy igenis mindig kellenek célok, még ha aprók is, az életbe. Ami pályafutásom utáni időszakot illeti, itt rájöttem, hogy az élet folyamatos tanulásból áll. Célom, egy a játékosmúlthoz hasonló karrier befuthassak, amihez viszont nagyon sokat kell tanulni. Sokkal összetettebb úgy, hogy  mind az utánpótlásban, mind a felnőtt csapatban is dolgozni kell, nagyobb koncentrációt igényel.

-Nem hiányzik a foci?
Éger: Sokkal kevesebbszer jut eszembe a hiánya, mivel szinte minden mérkőzésen ott vagyok. Nyilván próbálok segíteni a védőknek, ha kérik a véleményem. Kicsit máshogy tekintetek már erre az egészre, hiszen hiába a szív, és az agy a láb már nem bírná annyira, és ezt kell belátni. Hobbi szinten játszok megye II-es Madocsában. Azért megyek, mert jól érzem magam, és nagyon jó kikapcsolódás.  Ezáltal ami most van, az teljesen jó így.

ÉL1

Mint korábbi csapattárs, és mint a Madocsa II edzőjeként Böde Dániellel is kifejezetten jó kapcsolatot ápol.

-A Paks kötelékében tartozol, mennyire szívügyed a tolnai csapat?
Éger: Teljesen! Akár Dunaújvárosban, akár Debrecenben játszottam, akár külföldön mindig hangoztattam, hogy nekem Paks az otthonom! Annak ellenére, hogy a Cívis városra második hazámra tekintek. Itt lehet nagyot alkotni, és itt is kell nagyot alkotni. Nyilván nem vagyunk a legnagyobb anyagiakkal rendelkező együttes a mezőnyben, de próbáljuk szívvel , lélekkel csinálni ami tőlünk telik.

IMG 0591IMG 8105

A Paks mellett, természetesen a család is kiemelt fontossággal bír Éger László életében.

 

-Hogy látod, mennyire kell felvenni a zászlóshajó szerepét a Paks csapatának, mint vidéki fellegvár?
Éger: Egyre kevesebb sajnos a vidéki csapat, és ha csak a mostani állást nézzük egy újabb fővárosi csapat fog csatlakozni az elsőosztályhoz. Sokkal több vidéki fellegvárnak kellene lenni, amit esetleg egy 14-16 fős mezőnnyel lehetne kompenzálni. A 12 csapat legnagyobb problémája, a folyamatos eredménykényszer, aminek okán nem mernek a csapatok nagyon a fiatalokhoz nyúlni. Szinte biztos vagyok benne, hogy akár egy Szombathely, akár egy Győr, akár egy Szeged környéki településen megvannak azok a tehetséges fiatalok, akik tudnának élni a lehetőséggel, csak egyszerűen nincs nagyon sanszuk rá.

-Miért szeretik mind a tolnaiak , illetve a  játékosok a Paks csapatát? MI a vonzerő oka?
Éger:Talán az egyik legfontosabb dolog a megbízhatóság, hitelesség. Rendezett körülmények vannak, és amit a klubvezetés ígér, azt be is tartja. Nagyon családias légkör tud kialakulni. Nyilván az igazolásokat is úgy próbálják tető alá hozni, hogy mindenki jól érezze magát. Hiszen aki nem érzi jól magát, az nem fog szívügyeként tekinteni a Paks csapatára. Úgy gondolom nagyon korrekt vezetők is vannak az együttesnél. Nálunk nem arról szól a klubvezetés, hogy ha rossz eredmény van egyből büntet, hanem segíteni akar, és együtt kijavítani a hibát. Hiszen Haraszti Zsolt, és Karszt József számára is nagyon fontos az FC. Mint szokás a jó hír könnyen terjed, és ezt már én is hallom vissza több helyről, ami külön öröm.

IMG 7362

Mind az utánpótlásban , mind a felnőtt csapatnál szerepet vállal, és járja a meccseket. (Természetesen a Paks meccsekre küldik ki,de néha nem árt egy kis kikapcsolódás.)

-Mi az idei sikeres szezon titka?, Hiszen mondhatni meglepetéscsapata vagytok az idei szezonnak.
Éger: A klubvezetők maximálisan a csapat mögött vannak, ezáltal megvan a kellő háttér. Az öltözőbe barátok vannak, akik mellé egy olyan vezetőedzőt sikerült találni akivel oda-vissza nagyon jól megértik egymást . Mivel Bognár György kedveli az agresszív támadófocit, ezért inkább megy bele abba, hogy sok gólos meccset játszunk, mint sem, hogy 1-1 gólos meccseket hozzunk le. Idén kijött a lépés. A tavalyi nagyon nehéz év volt. Az utolsó mérkőzés utolsó 5 perce szörnyű volt, és talán emiatt is érezte át mindenki mit is kapott a csapat a sorstól. Szerencsére idén a helyzet már kellemesebb, és mivel stabilan meglett a bennmaradás, így mondhatni előrefelé tudunk inkább kacsintgatni, mintsem hátra. Az öltözői hangulat kiváló, ami szinte minden csapat álma.

-Nem az a kérdés, hogy lesz-e, hanem hogy hány góllal Hahn János gólkirály. (A támadó legutóbb budafokon rúgott újabb mesterhármast, amivel már 22 gólnál tart 31 forduló leforgása alatt)
Belegondoltatok már , hogy legutolsó gólkirályotok majdnem akkor volt, mikor te visszavonultál?
Éger: Jani nagyon sokat tesz érte, és meg is érdemli hogy gólkirály legyen. Sok mindenben változtatott  az életén. Külön edzésre jár, és étrendre is odafigyel. Mikor még együtt játszottunk, a palacsintáktól kezdve, szinte ő evett meg mindent. Neki most jött el az a pont az életében, hogy megérett, és belátta, hogy a lábából él. Ennek tudatában, igenis figyelnie kell rá, ha sikereket akar elérni. Úgy gondolom, hogy egy elég kellemetlen ellenfél, nagyon nehéz ellene védekezni. Gyors, agresszív játékos, és mindig jó helyen van idén hála az égnek.
Az , hogy ő ilyen jól szerepel, mind a csapatnak mind neki jó. Az meg külön öröm, hogy ilyen fiatalon(26 ) el tudja ezt érni.

Ami a csapat összetételétről elmondható, hogy a rutinos, és fiatal játékosok is helyet kapnak. Tudják segíteni a másikat?
Rengeteg dologban tud segíteni a fiataloknak a rutinos csapattárs. Amit az idősebbek fejjel, azt a fiatalabbak lehet jobban lábbal is meg tudják oldani. Úgy érzem , nálunk nagyon jól összeérett ez a dolog. Mindenki figyel a másikra, megfogadják és tesznek a tanácsok megértésére. Szabó Jani, Fiola Attila, vagy éppen Böde Dani a válogatottig jutott, és ez már önmagában is nagy szó egy vidéki csapattól. Bognár György mer nyúlni a fiatalokhoz, ami az utánpótlás számára is motiváció a játéklehetőség tekintetében. Utánpótlás válogatottságba is több játékosunk viszi a prímet.

-Aktív labdarúgóként már nem élhetted meg, ellenben a pálya szélén ott lehettél az új stadion átadásakor. Nincs benned hiányérzet?
Éger: Egyáltalán nincs semmi. A régi stadionban is több szép eredményt eltudtunk érni. Az, hogy a nemzetközi kupában is tudtunk szerepelni nagy élmény volt, pláne abban az évben legtovább jutó magyar csapatként. Viszont azt sajnálom ,hogy nem tudtuk a paksi stadionban lejátszani. Nincs bennem hiányérzet, boldog leszek ha itt is a jövő csapata el tud érni hasonló szép eredményeket. A régi stadiont, és ezt is nagyon szeretem, és öröm ha csak beléphetek.

-Egy ilyen sikeres szezon után, mennyire lehet majd nagy kihívás a következő szezon?
Éger: A 21/22-es szezon nagyon nehéz bajnoki év lesz. Nem csak nekünk, hanem majdnem mindenkinek az NB1-ben. Ha levesszük a Fradit, a Vidit, és a Felcsútot, az összes több csapat alapcélként a bennmaradást kell hogy megcélozza, hiszen valószínűleg minimális különbségeken dőlhetnek el mérkőzések ugyanúgy mint idén.

- Talán nem csak a csapat számára lesz nehéz a jövő év, hiszen érkezik a videóbíró. Adódik a kérdés, szüksége van erre a magyar focinak?
Éger: Szerintem a játékvezetők , és a csapatok is ugyan úgy örülni fognak ennek. Nyilván lesznek ugyan úgy vitatott esetek, balhék és talán a szurkolóknak lesz a legnehezebb elfogadni. Ebbe a rendszerbe mindenkinek bele kell tanulni, ám ha ezt sikerül rendezni, hosszú távon profitálhat belőle.

Van véleménye a cikkről?
Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse az ST Youtube csatornáját! 

Indexképként felhasznált kép forrása : Paks FC 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!