Talán sokan már(köztük a csapatok) szinte biztosra vették, hogy az idei NB2-es szezon, drámai végjáték nélkül érhet véget. Momentán úgy néz ki a helyzet, hogy lehetséges, hogy előre ittak a medve bőrére.

 Arra sokan számíthattak, hogy mégis mely csapatok fognak kilógni a másodosztály mezőnyéből, ki felfelé, ki lefelé. Ám abba nem hiszem, hogy sokan gondoltak bele, hogy újfent ilyen szoros lesz a csata a feljutásért. 
A bajnokság elején a két abszolút favorit együttes a tavaly NB1-es búcsút vevő DVSC, illetve a 2 éve itt szenvedő Vasas számított. Ellenben azt tudni lehetett, hogy ott settenkednek majd a nagyobb fellegvárak, és társaik. Mint például a Gyirmót, PMFC,Haladás, Nyíregyháza, Győr, Békéscsaba. Ezen csapatok közül az első kettő igaz is lett, bár utóbbi nagy meglepetésre. 


Na, de térjünk vissza cikkünk fő témájához. Ami közös még a két bajnokaspiráns csapatban, hogy edzőt váltottak a szezon során. Az viszont nem,hogy ezt mi váltotta ki, hiszen míg Bene Ferenc helyére leülő Schindler Szabolcs egy mentálisan összezuhant csapatot kellett, hogy kikaparjon a gödör aljáról , és a top 5-be vezényelnie.Ami még ha nehezebben is indult, de sikerült. Szépen lépkedett a csapat a tabellán, majd sikerült beelőznie a debrecenieket is, amit azóta el se engedtek. Igaz előnyük momentán is csak 1 pont(köszönhetően a Soroksár elleni 2:2-es x-nek). A játék, még itt se letisztult, ellenben mondhatni, egy fél fokkal talán jobb a helyzet. Hiszen legalább nyerték a meccseket, még ha nehezen is. Angyalföldön a drukkerek is már tűkön ülve várják, hogy végre meglegyen a hőn áhított feljutás. Az idei szezont meg ha már itt tartanak, szeretnék aranyéremmel ünnepelni. 


Addig a szezont jól kezdő régi-új edző Kondás Elemér vezette Loki magabiztosan lavírozott az elsőosztály felé, és vezette a tabellát. Ennek ellenére, vagyis inkább a kifejezetten attraktív támadójáték, valamint a jövőre való építkezés hiánya miatt a Huszti-Toldi páros került a vezetőedzői pozícióba. Kisebb-nagyobb meglepetésre, egy 5-ös kiütéssel kezdtek, ám azóta nem érezhető, hogy bármiféle szakmai ugrás történt volna. Olyannyira nem, hogy a csapat, most már nem ,hogy a stabil első helyen, hanem a második pozícióért is nagy harcba van a meglehetősen stabil Gyirmóttal. Ha meglesz a feljutás, a védelemmel szinte biztos, hogy kezdeniük kell valamit, mivel az egyik leggyengébb része a csapatnak. Ha ezt nem teszik meg, szinte retur-jeggyel jönnek vissza. 

Emlékszem, mikor tavaly ilyenkor a gyirmóti Vogyicska Bálinttal csináltam interjút, ő is kiemelte, hogy Csertői egy masszív csapatot épít. Momentán nagyon úgy fest, hogy idén tényleg reális esély van arra, hogy elhalásszák az esetleges lepattanót az elkövetkező fordulókban. A szezonjuk vegyes, és hasonlóan az elmúlt évekhez, hullámvölgyekkel teli. Ám, ami merőben más idén, hogy nem volt meg az a tavaszi mélyrepülése a csapatnak, ami mondhatni "megszokott" volt mióta az NB2-ben vendégeskednek. Lencse , és Varga a támadójátékban nagy szerepet vállal, és hoznak le meccseket, amivel már önmagában sokat nyer a csapat. Az külön kiemelendő, hogy mind a Vasas, mind pedig a Debrecen ellen győzni tudtak. Az angyalföldiektől 4, míg a Dzsudzsákéktól 6 pontot sikerült elvenni, ami lássuk be nem kis fegyvertény. 

A sokáig stabil 4. helyezett PMFC tegnapi Ajka elleni hazai veresége okán ,már a mecsekaljai csapatnak is össze kell magát kapnia, ha szeretné ebben a pozícióban zárni az évet. Mivel Kiss Károlyék lehet, hogy vérszemet kapnak. 

 nb2 35fordAz biztos, hogy ami az alsóházat illeti, a Szentlőrinc annyira sikerült belehúzzon, hogy szinte már fix, hogy meglesz a bennmaradás. Ellenben a kaposvári, barcikai összeomlások megérnének egy-egy külön misét. 
Ami a Rákóczi csapatánál volt idén az meg jóformán egy külön könybe lenne irandó. Hogy megtisztul-e a klub? Vagy, hogy lesz-e újra rendes felépítése, rendes vezetőedzővel? Az valószínűleg a jövő, és mégvalószínűbb a távoli jövő kérdése. A DEAC, amit tudott, és ameddig tudta megtette, ellenben elfogyott a végére az akadémiai csapat. 

Összességében az biztos, hogy bármi is lesz a befutó. Nem lesz elég, ha csak játékost igazolnak, és nem találnak ki valamiféle olyan rendszert amivel tényleg helyt tudnak majd állni a nagyok között. 

Van véleménye a cikkről?
Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse az ST YouTube csatornáját.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!