Hát, ez is eljött! Kiesett a DVTK! 
A Kispest mai sikerének köszönhetően matematikailag is biztossá vált, hogy a Budafok mellett, a miskolci csapat búcsúzik az élvonaltól.

Vicces, mert mikor az ember tudja, hogy egyszer majd úgyis bekövetkezik akkor nem feltétlenül gondol bele, hogy mi is fog majd történni. Az egész ott változik meg, mikor valósággá válik, az addig távolinak tűnő jövő.

 Sokak számára öröm, de sokkal több ember számára szomorúság. Már látom a szalagcímeket: „Az ország egyik, hanem legjobb szurkolótáborával bíró csapat 10 év után int búcsút az NB1-nek. „ „Nem volt elég idén a hajrá.” „Hősiesen küzdött, de mégse volt elég.”

Nem vagyok Diósgyőr drukker, de visszacsengenek a balmazos Horváth Feri szavai (Ironikus, hogy pont egy DVTK-s bennmaradás után{csak akkor mindenki azt hitte, hogy Bódoggal majd csodát tesznek} ) :
„Meg lehet nézni, hogy hány ember életét sz@rták el ezzel. Holnapra már senki se fog emlékezni, se a csapatra, se arra, hogy kik játszottak itt.”

Ezen szavak akkor a játékosok felé szóltak. Ám a jelenlegi kontextusban sokkalta inkább a drukkerek érdemlik meg . Az elmúlt években végbemenő folyamatok ellenére a szurkolók egy része a mai napig kitartott szeretett klubjuk mellett.
Számukra, ahogy más szurkoló számára a kedvencük nem csak egy cég. Nem csak egy sikeres , vagy fekete vállalkozás.. Több annál… egy életérzés!

Kanta Józsi példája mutatja, hogy igenis van még klubhűség.. csak akarni kell! A szurkolók akarták, akarják, és akarni is fogják a sikert Miskolcon.

Sokszor mondják, hogy : „hát, de az edző…” meg hogy: „hát, de a játékosok…” , meg, hogy: „ hát, de ha a tulajdonos nem tojna az egészbe…”
Viszont az életben nincsen, DE .
Ha nem teszel meg mindent, és nem küzdesz a végsőkig, hanem elfogadod azt a posvány közeget, amibe benne vagy. Akkor már elbuktál.. nem vagy se sportoló, se pedig ember. Egy kassza vagy, pontosabban egy autómata.

Hát kedves kifogást keresők. Itt most talán minden lett volna, mert hogy pénz, paripa biztos afelől nincs kétségem. Egy valami hiányzott, a hozzáállás!
Ezt viszont 2 féleképp tudod elérni, vagy olyan játékosokkal, szakmai stábbal akik átérzik a klub mivoltját(feltéve, hogy te mint tulajdonos is átérzed). A másik, hogy saját nevelésű fiatalokba pumpálod bele ezt az impulzust, és nem hagyod őket elengedni.

Több portálon is még a mai napig vidéki fellegvárként emlegetik. Hát, szerintem ez már nem, hogy nem fellegvár.. de még egy homokvárból is a száraz fajta.

Az idei szezonra egy Feri idézettel zárunk: 

"Biztos nem ezen a meccsen múlott, meg benn’ lehetett volna maradni máshogy is. De jó lenne egy tisztességes focit játszani itt Magyarországon. Megtisztítani ezt az egészet."

Csak, hogy a Kispestet se védjük meg. Azt a teljesítményt, amit az idei év során nyújtottak, az nem biztos, hogy az elkövetkező évekre is elég lesz.
Horváth Ferencnek pedig gratuláció, hiszen végre sikerült egy csapatot tényleg benntartania az élvonalban.

A jövő évet tekintve, már most feltehetjük a kérdést, hogy vajon ki lesz leginkább veszélyben?

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!