Elfogadta megkeresésünket, és óriási örömünkre adott, egy nem kevés témát érintő interjút oldalunknak. 
EXKLUZÍV INTERJÚ Oláh Gyárfással a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség(MNASZ) elnökével.

- Hogy tekint vissza, a most már 6 éve MNASZ elnöki pozícióban történő regnálására? 

A tagságnak 2015-ben tett vállalásainkat megvalósítottuk! Többek közt visszahoztuk hazánkba a rally Európa-bajnoki futamot, újraalkottuk az utánpótlás-nevelési rendszert, visszanyertük a kormány sportág iránti támogatását, melynek eredményeképpen eddig soha nem tapasztalt anyagi támogatásokat kaptak a versenyzőink és rendezvényeink. 2019-ben a fejlődés útján, nem megelégedve az elért sikerekkel, új célokat fogalmaztunk meg, melyekben vannak még feladatok. Sajnos a koronavírus okozta gazdasági nehézségek számunkra, a sportban is akadályokat gördítettek. Legfőbb feladatunk most a szövetség finanszírozásának stabilizálása és rendezőink, versenyzőink segítése ebben a nehéz időszakban. A fejlődés több szakágban is töretlen volt, de vannak sajnos olyan szakágaink, amelyekben óriási a visszaesés, ezeket kell újra talpra állítani. Számomra mindig vannak új célok a sportágunk területén, például még több nemzetközi sorozat hazánkba hozatala és versenyzőinknek további segítségek nemzetközi sorozatokban való részvételhez.

- Nyilván ebben a sportban teljesen máshogy zajlik az utánpótlás képzés, mint a labdarúgásban. Ellenben, hogy érzi, mennyire sikerült lerakni a jövő leendő pilótái elé járható utat a fejlődés, majd továbblépés irányába?

Rengeteg tehetséges versenyző van hazánkban és az elmúlt években megmutattuk, hogy a hazai utánpótlás-képzés nemzetközi szinten is élen jár. Rallycrossban, pályaautózásban, és a rallyban is utánpótlás programot szervezünk a fiataloknak , melyből számos tehetséges versenyző lépett már feljebb, sőt, többen már a nemzetközi sorozatokban is eredményesek. A gokart mindegyik szakágunk alapjait megadja a versenyzőinknek, és mint a világon mindenhol, ebben a kategóriában is tehetséges fiataljaink vannak. Ismerve a környező országok autósportját, büszkén mondhatom, hogy a régióban élen jár a hazai utánpótlás-nevelés.

Photo 03 10 15 10 16 06

A hazai autósportban kiemelt szerepet kap az utánpótlásképzés.

 

- Érezhetően a túraautózás irányába indultak el sokan az elmúlt években. Ám mégis miként látja, mi lehet az a tényleges irányvonal amit a hazai autóversenyzés meghatározó alapösvényének tekinthetünk ?

Ezt szeretném cáfolni! Valóban van pár tehetséges versenyzőnk, aki nemzetközi porondon is tud bizonyítani. Michelisz Norbi, Tassi Attila, Kiss Norbi, Volentér Balázs jó hírünket viszi a nemzetközi sorozatokban, ugyanakkor a hazai gyorsasági bajnokság évről évre gyengébb képet mutat és a Közép-európai Zóna Kupa (CEZ) résztvevői nélkül szinte meg se lehetne rendeznünk. Az elmúlt években sokan választják a rallycrosst , sok gyorsasági versenyzőt is látni ebben a szakágban, sőt, a Hankook Racer Cup sorozat teljes egészében áttért az RX világába. Az RX Európa- és világbajnoki versenyein szurkolhatunk például Szabó Krisztiánnak, Kárai Tominak, valamint Csucsu és Marton Gery is méltón helyt állt a sorozatokban. Az RX a legjobban fejlődő szakága a magyar autósportnak is, várható hogy még több fiatal tehetséget látunk majd innen is felnőni, mely a rallynak is ad utánpótlást.

Photo 2015. 05. 03. 20 42 20

Nemzetközi porondon mindig nagy szó a magyar siker. Különösen, ha a díjátadó is honfitárs. (A képen a 2015-ös akkor még WTCC(ma WTCR) néven futó széri hungaroringi versenyhétvégéjenk második futamán  Michelisz Norbertnek adja át a győztesnek járó trófeát.)

-2017, 2018 mind ha jól sejtem fontos év volt az ön életében is. Offroad , majd CEZ alelnöknek választották.
Hogy érzi, a nemzetközi szakmai tapasztalatokat mennyire tudja itthon kamatoztatni?

Számomra nem volt cél ezeket a posztokat betölteni. Fontos volt, hogy a nemzetközi kapcsolatainkat erősítsük, mert elődeim ezzel nem foglalkoztak. Eljártam az összes nemzetközi sportkonferenciára, előadást tartottam a hazai autósportról és így jelentős ismertségre tettem szert. Ennek eredményeképp kért fel Jean Todt, a nemzetközi szövetség (FIA) elnöke, majd a CEZ országok képviselői is, hogy vegyek részt a nemzetközi autósport élet fejlesztésében és tudásommal, kapcsolataimmal segítsem azt. Büszkén vállaltam a feladatot, mely rengeteg munkával, szabadidő-vesztéssel és felelősséggel jár, de számomra mindig is a magyar autósport lesz a legfontosabb. Az FIA-ban szerzett tapasztalataimat és kapcsolatrendszeremet folyamatosan használom a hazai autósport érdekében. Szerintem nem kell senkinek bizonygatni, hogy milyen előnnyel jár az, hogy Motorsport Világtanács ülésein részt veszek, és a tagokkal személyes jó kapcsolatot ápolok. Jó a viszonyom a frissen kinevezett Stefano Domenicalival, Felipe Massával, és 4 év alatt az FIA-n belül szinte mindenkivel sikerült személyes kapcsolatba kerülnöm. Magyarországon sok FIA rendezvény kerül évek óta megrendezésre, rengeteg lobbi és háttérmunka van abban, hogy ezek az események még mindig a naptárunkban szerepelnek.

- A CEZ révén muszáj megkérdezzem. Hogy éli meg személy szerint honfitársunk(Volentér Balázs) pályafutását?

Balázs kiemelkedő tehetség és örülök neki, hogy sikerült egy nemzetközileg is elismert csapathoz szerződnie. Egyetlen magyarként sporttörténelmet írt azzal, hogy egy Endurance autóval versenyez, és bízom benne, hogy láthatjuk még őt akár WEC versenyein is. Jártam már Le Mans-ban többször is, rengeteg magyar szurkoló jár ki, illetve sportbíróink is dolgoznak a versenyen. Óriási siker és büszkeség lenne Balázst látni a rajtrácson, és úgy gondolom, hogy a lehetőségeinkhez mérten ebben támogatnunk is kell.

De addig is a CEZ bajnokságokban kell részt vennie, és az én feladatom az év végi díjkiosztón felhívni Jean Todt úr figyelmét Balázs teljesítményére.

GM202103 7371619360729414 1

 

- Miként vissza autósport tekintetében az elmúlt 1,5 év nehézségeire?

Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl és sajnos számíthatunk arra, hogy a 2021-es év se lesz még a régi. A magyar autósport hatalmas fejlődésen ment át az elmúlt években, melyet a koronavírus okozta helyzet egyik pillanatról a másikra megállított. Legfőbb feladatunk ebben az időszakban a lehetőségeinkhez mérten segíteni a versenyzőket és a rendezőket. 2020-ban már bizonyítottunk, több szakágban is sikerült teljesértékű bajnokságot szervezni, így a hazai autósport élet nem állt meg.

Legfontosabb továbbra is az, hogy versenyek kerüljenek megrendezésre, és ezért - ha kell - a falakon is átmegyünk. Sportoló voltam, és megtanultam, hogy a sikerek mellett a kudarcokból, és nehézségekből is tanulni kell. Ezt a szemléletet vallom elnökként is, vállalom a kockázatot és szükség esetén a konfliktusokat is annak érdekében, hogy a szeretett sportágam, melyben felnőttem és számos élményt adott, tovább fejlődjön. Hiszek abban, hogy nem állandóan a kifogásokat és problémákat kell keresni, hanem a megoldást, a kompromisszumokat, és akkor az autósport is visszatérhet a 2020 februárig tartó sikereihez.

-Milyen tervek vannak a jövőre nézve? Számíthatnak meglepetésekre a magyar autósport kedvelők?

Két új gyorsasági versenypálya is épül hazánkban, így meggyőződésem, bőven vannak még meglepetéseink. Hazai és nemzetközi sorozatoknak új helyszínei lehetnek, és így egy teljesen új utánpótlás bázist is ki tudunk alakítani. Fontosnak tartom, hogy a hazai gyorsasági autósportot is talpra állítsuk, hasonló szintre emeljük a többi vezető szakágunkkal, hiszen 8-10 évvel ezelőtt a magyar autósport meghatározó szakága volt. Ezen cél érdekében már megkezdtük az egyeztetéseket a csapatokkal és versenyzőkkel, konkrét célok és igények fogalmazódtak meg, melyek nagy változást hozhatnak a szakágban. Rallycrossban és rallyban is hosszútávú cél egy világbajnoki futam hazai rendezése, melyről többek közt a hétvégén a Horvát Rally vb-futamon is tárgyaltam a WRC és WRX promóterével. Erről egyelőre annyit mondhatok, hogy ha még konkrétumok nélkül is, de mindenképp érdeklődően állt hozzá az FIA és a promóter is. Az FIA elindított több elektromos sorozatot is,melyek közül az egyik, a Pure ETCR már idén a Hungaroringre látogat, de van más sorozat is, amelyekkel tárgyalunk. Tehát ha csak ezeket említem, akkor remélem minden hazai autósport kedvelő kíváncsian várja a jövőt.

Ezúton is köszönjük az Elnök Úr részéről  gyors, és segítőkész közreműködést!

További tartalmakért kövesd az ST-t Facebook, és Youtube csatornáját

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!