Az Nb1 18. fordulójában megrendezett Újpest-Fehérvár meccstől pocsékabbat még nem nagyon produkált az egyébként is gyakran minősíthetetlen „élvonal”… De sebaj, megvan az ok, megvan a felelős! Csak tán nem azok a játékosok, akik képtelenek egy darab egyeneset rúgni a labdába??? Á, dehogy…

Nézzük csak a nyilatkozatot:

Minden tiszteletem a nézőké, akik kilátogattak, és kint is maradtak a végéig, valamint a TV-nézőknek, hiszen ez borzalmas mérkőzés volt mind a két csapat részéről. – értékelt Kovács az M4 Sportnak. – Ugyanakkor egy ilyen borzalmas mérkőzést is el lehet dönteni egy olyan villanással, mint Ivan Petrjaké volt, ebből kéne sokkal több tőlünk, akik elöl játszunk. Fel kell vennünk ilyen pozíciókban a labdákat, aztán ezeket jól kell megjátszanunk. Nem volt könnyű játszani ezen a pályán, most újították fel, viszont, ha jól hallottam, hiányzik belőle a műfű. Instabil volt a felület, nagyon nehéz volt kitámasztani, de természetesen nem szeretném erre fogni, hogy ilyen rosszul játszott a két csapat. Örülünk a 3 pontnak, de más pozitívum nem igazán volt ma.

Forrás: csakfoci.hu

Ugye világos? Először meg kell dicsérni azokat a szurkolókat, akik kimentek. Ez OK, de magyar futball bel canto csalogánya igazán eldalolhatta volna, hogy miért volt nagyságrendileg zártkapus a nézőszám! És most még csak Aranyosi Peti sem színezte… Nem kell, hogy az ellenfél csapával, annak ügyeivel foglalkozzon bárki is, de – mint ahogy a többi nyilatkozó! – úgy csinált, mintha ez lenne a dolgok rendes menete!

Magyarul; a szurkoló le van ejtve! Tudom, most jön a mondás, hogy megdicsérte a szurkolókat, és ebből meg hogy lehet kihozni ezt? Dehogy dicsért, az csak egy olyan mondat volt, amit valamikor belevertek, és mint a kíntorna untig ismétli. Ne csak Kiskokó, hanem az egész „hivatalos” futtball-közeg így tolja. Ezt az MLSz, és onnan lefelé mindenki csípőből tolja…

Aztán persze be kell mondani az őszintét, így lesz kerek egy nyilatkozat! Aztán egy fordulattal dicsérni kell magunkat, hiszen a szurkoló emlegetésétől talán csak az fontosabb! Az nem baj, hogy nézhetetlen a meccs, azok, akik tehetnének valamit a minőségért (de minek, kinek???), azok kiválóak voltak. Itt indul a spirál; ha a játékos mindent megtesz, de ilyen a játék, akkor az edző a hibás, az edző szerint az utánpótlás gyengesége, meg az a baj, hogy még mindig aprópénzt költünk focira (ez a KO!), az utánpótlás szerint a gyerekek kretének… És a gyerekek mit mondanak? semmit, hanem elmennek oda (ez pedig nem a focipálya!), ahol nem ők a felelősek mások hibái miatt!

De folytassuk, mert ha már megvan az öndicséret, akkor azért még be kell tolni egy félmondatot, ami a pocsék meccs oka, most ez például a fű volt. Igen, az van a focival, hogy – mint nem zárt térben játszott sportág – rengeteg külső körülmény van, amire akkor lehet hivatkozni, ha… Nincs „ha”, egyész egyszerűen mindig! Nanáhogy aztán persze a mondat azzal a kihagyhatatlan klauzulával zárul, hogy „nem szeretném erre fogni”. Értelmezem: nem szeretné erre fogni, de miután mégis megtette, arra kell következtetnem, hogy kötelező jelleggel keresi a felelőst a fű minőségében.

Nem, itt talán nem is a dalos pacsirta a lényeg, hanem az a környezet, ami kitermeli az ilyen nyilatkozatokat! És ha most valaki azzal jön, hogy „mert nektek semmi se jó”, akkor talán tegye fel magának a kérdést, és próbáljon választ is adni erre a kérdésre: Mi az, ami jó? Mi az, amit dicséretet érdemel?

Itt lenne végre az ideje annak, hogy rendet tegyen valaki ebben a kuplerájban, mert az, ami most megy, tényleg nem vezet sehova, és tényleg nem kíváncsi rá senki! Ja, ki meg mégis kíváncsi lenne, azt kiutálják a stadionból… Köszönjük magyar foci lábilabda.

Aki azt gondolja, hogy ez a cikk Kovács Istvánról szól, téved. A játékos a közeg terméke.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!