kép forrása: aquitalfc.hu

2019-ben szakított anyaegyesületével a 12x válogatott Vaskó Tamás. 
Azóta megfordult az NB3-as Eger csapatában. Sokak meglepetésére télen az NB2-es Csákvár ajánlatát fogadta el, az immár 37 éves robosztus védő. Vele készítettünk interjút:

-Sokan azt gondolták, hogy az Eger csapatánál már csak levezeti a pályafutását, hogy hogy másképp alakult a helyzet?
V.T.: A Vasastól az elválás nem jól sikerült, az utolsó fél évben nem játszottam a csapatban, ami rányomta a bélyegét a következő szezonra, nem volt lehetőségem a másodosztályba igazolni. Továbbá, akkor már elmúltam 35 éves, ami tudjuk, hogy itthon nem vonzó szám. Aki meghaladja már a 30-ik életévét, azt elkezdik idős játékosnak nevezni. Nem látna benne értéket, persze kivételt képeznek azok a labdarúgók, akik a klub alkalmazásában állnak, például a Honvéd két labdarúgója, Lovric és Kamber. Majd jött az Eger megkeresése, ahol a Csákvárhoz hasonló, nagyon szimpatikus csapatba kerültem. Szerencsémre Sütő Szilárdot nevezték ki vezetőedzőnek az én érkezésemmel egy időben, akivel nagyon jól összecsiszolódott a csapat és ez az eredményeken is meglátszott. Ezek után tavaly decemberben keresett meg a Csákvár, aminek nagyon örültem, mivel célként tűztem ki, hogy visszajussak az NB2-be. Csákvár egy nagyon jó klub, nagyon jól érzem magam itt.

- Az biztos, hogy az NB1, NB2 között jócskán van különbség. Ellenben mi a helyzet az NB3-ból NB2-be váltással?
V.T.: Nem érzem, hogy akkora különbség lenne. A keleti csoportban is voltak jó csapatok. Ami az Eger együttesét illeti, Szilárd Írországban végezte az edzői tanulmányait, ami már önmagában nagy szó egy edző tekintetében. Felkészült, jó szakember, aki egy jó csapatott rakott össze sok rutinos, magasabb osztályokat megjárt játékosokkal, ezáltal az intenzitás az edzéseken és a meccseken is hasonló volt a másodosztályéhoz.

- A fent említett viharos elválás után , nem volt furcsa a Vasas ellen játszani? Hiszen ősszel a kupában, tavasszal a bajnokságban találkozott a piros-kékekkel a pályán.
Illetve, mégiscsak 4 tartalmas szezont töltött Angyalföldön.

V.T.: A Vasasban nevelkedtem és nagyon szeretem a klubot. Sok szép és sikeres évet töltöttem el ott. Az utolsó év úgy indult, hogy „Vaskó nélkül nincsen Vasas”, én lettem a csapatkapitány, de az új edző érkezésével az elsőből az utolsó ember lettem hirtelen. Nem haragszom a Vasasra, csak az akkori ügyvezetőre és edzőre, akik szerencsére már nincsenek a klubnál. Ami történt, megtörtént ezen nem lehet változtatni. Jó volt a Vasas ellen játszani, mert rengeteg barátom játszik ott, akikkel jó volt újra a pályán találkozni.

-38 ponttal 5 pont előnnyel áll a Csákvár, a már kiesést jelentő pozícióban lévő Barcikához képest. Mondhatjuk, hogy innen már biztos a bennmaradás?
V.T.: Nehezen indult a csapat számára a szezon, de most már sikerült elérnünk, hogy a mi kezünkben van a sorsunk. Ha minden jól megy, akkor már a hétvégén matematikailag is elérhetjük a célunkat.

A jövőt illetően elmondta, hogy még sok minden képlékeny, de egy valami biztos:
V.T.:  Az életem a sport. Nagyon hálás vagyok a csapatomnak, hogy számítanak rám. Ha elérjük a bennmaradást, akkor 1 évvel hosszabbodik a szerződésem, ugyanis érzem magam olyan állapotban, hogy játszak még.

Végezetül szóba került, a játékospályafutás értékelés, és a sporttól való elszakadás is.
V.T.: Nem vagyok elégedetlen a pályafutásommal, lehetett volna jobb is, de lehetett volna rosszabb is. Azért egy pici hiányérzetem van, de úgy gondolom, hogy a focihoz 90%-ban szerencse kell, hogy az ember jókor legyen jó helyen, és jól alakuljanak a dolgok.

Még nem szeretném befejezni a pályafutásomat, de valószínűleg nagyon nehéz lesz abbahagyni a futballt, mert 8 éves korom óta csinálom és ez az életem, nem tudom elképzelni a mindennapjaimat enélkül.
Hogy mit hoz a pályafutás után az élet, az majd az idő eldönti.

Van véleménye a cikkről?
Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse az ST Youtube csatornáját.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!