A Vasas csapata a fordulót megelőzően vezette a Merkantil bank Liga tabelláját, ám most mégis mondhatni beleszaladt a nagy késbe, és kapott ki a Nyíregyházi Spartacus otthonában 2:0-ra. A játék képe alapján nem érdemtelenül…. 
Tegyünk egy kis kitérőt angyalföldi szemüvegben

Na, de tegyünk egy kis kitekintést! Az NB2 37. fordulójában a feljutásért zajló versenyfutásban 3 csapat volt még éritett. Ezek közül, mind a Debrecen, mind pedig a Gyirmót behúzta a 3 pontot, ezáltal győzelmi kényszerbe taszítva a forduló zárómérkőzését játszó Vasas együttesét.

Ahogy néztem a találkozót kicsit a mai NB1-es szezonzáró mérkőzések jutottak eszembe. Ezeken a meccseken ugyanis holt sima kiütések születtek (Kisvárda Paks- 5:1; Felcsút Budafok- 5:0; DVTK Fehérvár 0:4).

No de!
A 2:0 nem mondható kiütésnek. akkor mégis miért? Nem az eredmény miatt vonnék párhuzamot… Sokkalta az inkább a becsületes helytállás miatt.

Amióta az angyalföldi egyesület a 17/18-es szezonban kezdte meg újfent másodosztályú kalandjait. Az első évben még talán rá lehetett fogni, kisebb költségvetéssel dolgoznak, és nem állt össze a társaság. Tavaly arra lehetett ráfogni, hogy bizony bizony... rossz volt a szezonrajt, és hát ugye idő előtt „lefejezték” a bajnokságot.
Na de idén??? Mélyről indult a csapat, volt egy edzőváltás. Nem kevés pénzért érkeztek játékosok, edző.
Akkor mégis, mi hiányzik?

Ennyit számít a lélektan?
Olvasgatva a különböző szurkolói fórumokat a mérkőzés után, egy valamit hiányolt mindenki mérkőzések óta. Az alázatos hozzáállást! Azt az alázatot, amit az egykor szebbnapokat is megélt klub szurkolói megérdemelnek.

vasasblama

Amíg ez nem fog változni, addig szenvedi fognak az NB2-ben. Lehetett olvasni, hogy van akinek jó ez a helyzet, még a játékosok közül is. De akkor ne akarjon senki se hiú ábrándokat üldözni, amíg nem egyértelmű a cél, és amíg nem tesznek érte egyértelműen.

Ami viszont elmondható volt a hazai csapatról, hogy méltó búcsút rendeztek stadionjuk, és a kilátogató szurkolók számára. Itt nem volt gond, se a küzdéssel, se az alázattal.

Végezetül egy kis észrevétel. Most jött ki, talán úgy igazán, hogy mennyire nagy gondok is vannak a befejezésekkel Angyalföldön. Feczesin hiánya szörnyen érződött ma is, és annak ellenére sem próbáltak meg rövidpasszokban gondolkodni, hogy Balajti-Radó szét ugrálták magukat az első félidőben…

A másik probléma, hogy hiába mondták sokáig, és sokan az egységet. A mai találkozón volt talán a leg szembe tűnőbb, hogy stresszhelyzetben ezek a játékosok, mennyire, de nem csapatban gondolkodnak. Pekár jobb oldali akciói rendre túl lettek színezve, aminek következtében vagy leszerelték, vagy lecsúszott a beadás. 

Innentől már csak a Gyirmót- Loki pároson múlik nagyrészben, hogy feljut-e a Vasas, avagy újfent alámerül a rengetegbe...

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!