A tavaly még NB3-ban szereplő PMFC együttese okozta talán a legnagyobb meglepetést az idei NB2-es szezon során, természetesen pozitív értelemben. Az utolsó találkozót kiemelve összegezzük az idei teljesítményüket:

A 2015-ös licensz megvonás után sok mindenen átment a mecsekaljai együttes, ám nagy nehézségek árán, de sikerült kiharcolja (legalább) az NB2-es indulás jogát.

Ennek tudatában óriási érdeklődés fogadta a csapat első találkozóját, amit nem kis meglepetésre 4:0-s kiütéssel abszolvált a Dorog FC ellen. Ezzel az eredménnyel sok szurkolót, de mondhatni még több riválist meglepett. Ami ezután történt az szinte tovább írta a pécsi mesét. Az együttes magabiztosan gyűjtögette a pontokat, és okozott meglepetésgyőzelmeket a Vass legénység. A piros-feketék az őszi szezon végén ráadásul még a feljutást jelentő második pozícióban is voltak, ami a közvetlen rivális Vasas-Gyirmót duó számára még inkább flusztráló lehetett. Ennek talán legfőbb oka, hogy az egyik hanem legszerényebb büdzséből dolgozó együttes volt a Pécsé, ennek ellenére minden játékosa szívvel -lélekkel dolgozott a klub sikeréért, míg ez a fent említett két klub estében nem biztos, hogy megvolt.

Sokan féltették az együttest, mi lesz ha a többi csapat kiismeri a játékot. Ám véleményem szerint a legfőbb gond tavasszal a nagyok folyamatos győzelmi kényszeréből adódóan kötelező pontvesztés előírása volt. Nem egy bírói „műhiba” okozta a pécsi együttes tavaszi „leszereplését” , ami egyébként nem is mondható igazán leszereplésnek. Amit tudott megtett Vass László együttese, ám a sérülések, és a zömében NB3-ból felhozott, játékosok alkotta keret elfáradt, és belefáradt a szezon tavaszi „szenvedésébe”.

Ennek tudatában volt különösen nagy siker a 4. hely megszerzése az Ajka előtt, még ha nem is sikerült győzelemmel búcsúzni a szezontól.

Ami a találkozót illeti a hazai együttes óriási ellenszélben futbalozott már a találkozó elején, aminek következményeként elmaradt sárga-piroslapok , valamint bűntetők okozták a 2:0-s soroksári győzelmet. Az ingyenes mérkőzésre való tekintettel óriási volt az érdeklődés, és újfent NB1-es találkozókat megszégyenítő mennyiségű szurkoló előtt zajlott a találkozó.

A legszebb gesztust talán azok a szurkolók élhették át, akik megvárva a lefújást megtapsolták a csapatot az egész szezon során nyújtott teljesítményük okán.

Hiszen együttesük 38 forduló alatt 17 győzelmet, 13 döntetlent, és mindössze 8 vereséget szenvedett el, amellett, hogy sokáig a legkevesebb gólt kapta a bajnokságban.

Óriási gratuláció jár mind a vezetőség, mind pedig Vass László számára, aki nem remegett meg az újabb kihívástól, és szívvel-lélekkel küzdött a csapat sikeréért.
Na ilyen egy helyi kötődésű edző…

A találkozó rövid, szurkolói összefoglalója: 

Ami a másik baranyai együttes a Szentlőrinc együttesét illeti, csak igaza lett Kapronczainak. Ugyanis a lőrinci együttes az előkelő 16. pozícióban fejezte be a bajnoki szezont, megelőzve a még szintén bennmaradó Csákvár együttesét.

Van véleménye a cikkről?
Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse az ST Youtube csatornáját!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!