Az elmúlt napokban talán a legnagyobb port kavaró mondatot a Vasas csapatának vezetőedzője szolgáltatta. Na, de mégis mi volt ezzel a probléma?

A Vasas hiába nyert simán 3:0-ra az ETO ellen a Merkantilbank liga 38. zárófordulójában, mégis lemaradt a feljutásról. Többek között az előző heti Nyíregyháza ellen elbukott mérkőzés, illetve a Gyirmót sima hazai Békéscsaba elleni 4:0-jának, és a DVSC szintén hazai pályán a Haladás felett aratott 4:2-es győzelmének köszönhetően marad a másodosztályban jövőre is!

Ezután jött mondhatni az, amire talán a legkevesebben számítottak. A találkozó után az M4 sport stábjának értékelte a találkozót Schindler Szabolcs, eléggé meglepő módon...
A szakvezető kiemelte, hogy irányítsa alatt 81 pont gyűlt össze a neve mellett, amivel nyernie kellett volna a bajnoki kiírást. Ellenben, mint tudjuk más lett a befutó…

vasasblog schindler

kép forrása: Vasasblog

Hogy mit váltott ki a szurkolókból? Azt inkább le se merem írni. Sokan már a tavasz folyamán a fejét követelték a szakvezetőnek a gyenge, és sokszor nyögve nyelős játék miatt. Ellenben a vezetőség kitartott korábbi játékosunk mellett.

Akkor mégis mi volt a legnagyobb baj ezzel a nyilatkozattal?
Talán leginkább az időzítés, és a stílus.

Az alapszinten halk, és szűkszavú edző a tavasz folyamán nem nagyon hangoztatta, hogy játékosai milyen mentalitással állnak (vagy éppen nem állnak a munkához), ellenben most mégis úgy jött le, hogy a csapatra… továbbmegyek a klubra hárítja a felelősséget.

Tény! Remekül kezdte a szezont a Békéscsaba együttesének edzőjeként!  És már szeptembertől ő irányította az addigra teljesen morális gödörbe kerülő angyalföldi csapatot. Ellenben, szeptember, és május között jó pár hónapot tudunk leírni, ami alatt lett volna ideje (ha mást nem a téli alapozás során) helyre tenni a dolgokat.
Az is igaz, hogy hozott anyagból soha se könnyű főzni. Ilyen téren azt is csodáltam, hogy sikerült úgymond talpra állítani az együttest, és visszahozni a szinte már -már tényleges sírból a feljutás küszöbére.
Viszont itt jön az újabb, DE ugyanis ami a játékot illeti, nem látszott az előrelépés. a csapat egyéniségei nyerték a meccseket, hiába beszélt a mester sokszor az egységről.

Amit továbbá hiányolok, az az alázat. Ha nekem tényleg szívügyem egy csapat, akkor minimum tartozok egy bocsánatkéréssel a szurkolók és a csapat felé. Ugyanis, bármennyire is sokan elfelejtik, még mindig a szurkolókért kellene, hogy legyen ez az egész. Az is igaz, hogy egy edzőt könnyebb elmozgatni mint egy játékost, de valószínűleg tudta mit vállal. Abba is biztos vagyok, hogy nem kevés pénzért szerződött Angyalföldre, bár nem tisztem a pénztárcába turkálni.

És itt jön a stílus. Ugyanis egy ilyen pozícióban levő személy akár mit is ért el, NEM ENGEDHETI MEG magának azt, hogy egy ilyen szituációban saját magát mentve nekiállja fényezni, amit felesleges.

Nyilván egy kiragadott mondat soha se ad teljes képet az adott dologról, ellenben ezzel a kijelentésével, és a fent leírtakkal nem hiszem, hogy plusz pontokat szerzett a piros-kék drukkerek szemében.

Már, ha látjuk még a Vasas kispadján...!

 

Van véleménye a cikkről?
Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse az ST Youtube csatornáját, és a Vasasblog oldalát.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!