kép forrása: fkcsikszereda.ro

Meghatározó játékossá vált a bajnokság során, ahol együttesével még mindig a feljutásért harcolnak. Mi a különbség a magyar, és a román másodosztály között? Mennyire könnyen tudott beilleszkedni a légiós életbe, illetve mi jelentette a legnagyobb kihívást a román légtérben ?
Arról az FK Csíkszereda játékosát Bor Dávidot faggattuk:

Miként tekintesz az idei szezonotokra?
Dávid: Nyáron nagy játékosmozgás volt a klubnál, többek között én is érkeztem. A szezon első részében idő kellett, hogy összeálljon rendesen a csapat, sikerült összeszokni. Sikerült összehozzunk egy 14 meccses veretlenségi sorozatot. Ezek után úgy mentünk a téliszünetre, hogy reális esélyünk van a play-off  elérésére. A rájátszásnál nagy volt a nyomás, most már inkább motiváltság érződik rajtunk. Megszűnt a görcsösség, próbáljuk minden percét élvezni a mérkőzéseknek.
 

Van még esély a 4. hely eléréséhez. Ez a hátralévő célok egyike?
Dávid: Részünkről vasárnap a Timisoara ellen, csak a győzelem elfogadható! Úgy készülünk, hogy képesek is vagyunk ezt elérni. Ha vasárnap nyerünk, és a Calarasi kikap, akkor marást (1-2 helyezett automatikusan feljut, 3-4. játszik az élvonalból kiesővel) játszunk .

Mennyire könnyen birkóztál meg ezzel az új környezettel?
Dávid: Itt szinte mindenki magyarul beszél, ezért csak a pályán- illetve a hétköznapi életből tudok tanulni, viszont úgy érzem alapszinten már megy a román. Abszolút pozitívan csalódtam ebbe az egész „kiruccanásba”, gyönyörű város, a táj. Talán, amivel jobban megszenvedtem, az a hideg. Télen volt, hogy -15 fokban is edzettünk. Szerencsére könnyen ment a csapatba történő beilleszkedés is.

Ha már beilleszkedés. Milyen érzés egy ilyen külhoni magyarérzelmű csapat játékosának lenni?
Dávid: Az erdélyiek szívügyükön viselik mind a Csíkszereda, mind a Sepsi együttesét. Hála az égnek, lassan jöhetnek szépen lassan a nézők, és ez meg inkább motivál. Óriási hangulatot tudnak csinálni, már ha csak az ellenfél drukkerei is szidnak, már csak az motivál… hát még ha a mieink jönnek ki.


fkcsikszereda.ro.jpg

A környezetet könnyen, ám a hideget nehezen szokta meg.
kép forrása: fkcsikszereda.ro

Olvasói kérdések:

Ádám: -Miért döntött a váltás mellett, idehaza közel 100 mérkőzést játszott a másodosztályban, anyagi vagy szakmai okai voltak, esetleg a hazai bajnokságban nem látott előre lépési lehetőséget, hogy stabil NBI-es játékos legyen belőle?

Dávid: Váltani akartam, kipróbálni magam külföldön. Reméltem, hogy a környezetváltás, anannyival többet tud adni, hogy oda tudjak kerülni az NB1-be. Voltak más ajánlatok otthonról is. Érdekesnek, és nagy kihívásnak találtam. Mind emberileg, mind karrier tekintetében kíváncsi voltam milyen lesz. Pintér Norbi, volt Balmazos’ csapattársam játszott itt kint, tőle kértem tanácsot, egyből megvett amit mondott. 
Most így 1 év elteltével úgy érzem, nagyon jól döntöttem.


P. Dávid: Kedves Dávid! Tapasztalatod szerint a magyar vagy a román másodosztály az erősebb?

Dávid: Ezt nem hiszem, hogy ki lehetne jelenteni, hogy melyik erősebb vagy gyengébb. Minden bajnokságnak megvannak a maga erősségei.  AZ itt elől lévő csapatok az otthoni NB2-es élvonalba lennének.  Fizikálisan nagyon erős a román is, ellenben talán taktikailag jobban előrébb jár az NB2.  Mi egy olyan csapat vagyunk, aki játssza a focit, a meccsünk 80%-án próbálunk dominálni.

Végezetül szóba került az esetleges váltás, hiszen június 30-ig köti szerződés Dávidot jelenlegi együtteséhez. A játékos ellenben kiemelte, hogy  szinte még minden képlékeny.
Dávid: Nem zárkózok el a külföldi folyatástól, jelenleg jól érzem magam. Majd minden idővel kiforrja magát.

Van véleménye a cikkről?
Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse az ST Youtube csatornáját

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!