Elért hozzánk (is) egy nyílt levél, amit minden változtatás nélkül közlünk. Nem célunk - se pro, se kontra- az állásfoglalás, csak azt gondoljuk, hogy a nyilvánosság talán segít megoldani a problémákat minden érintett megelégedésére. 

A levél tehát:

Kedves jászsági lakosok, sportbarátok, futballszeretők, közélet iránt érdeklődők!

Az alábbiakban édesapám, Dr. Gottdiener Lajoshoz megfogalmazott gondolatait olvashatjátok egy nem mindennapi történetről. Mivel apa nem tagja a virtuális közösségeknek, továbbá a Jászberényi FC oldaláról a szólásszabadság jegyében a teljes családot letiltották, így az egyetlen platform, ahol szólni tud hozzátok, az az én oldalam.

Figyelem! Nyílt levél következik.

"Tisztelt Dr. Gottdiener Lajos, tisztelt Elnök Úr!

Mint korábbi jászberényi labdarúgó edző, mint jászberényi lakos, de ami a legfontosabb, mint apuka írok Önnek. Kérem engedje meg, hogy megosszam gondolataimat a szebb napokat is megélt jászberényi futball, az Ön romboló tevékenysége, továbbá a tegnapi napon kirobbant átigazolási botrány kapcsán, amely (bár Ön ezt nyilvánvalóan tagadja) végsősoron-elsősorban rólam szól, ellenem szól.

Hosszú évekig volt szerencsém edzőként tevékeny részt vállalni a helyi futballban, amelyben egyszem gyermekem is 11 évet húzott le, így azt gondolom kellően jó rálátásom van a berényi labdarúgásra, mely az Ön érkezése óta finoman szólva sem az aranykorát éli.

Na, persze az elmúlt években itt megfordult, messziről igazolt felnőtt játékosok erről egész biztosan másképp nyilatkoznának. Harmadosztályba való felkerülése óta ugyanis az Ön klubja az NB3 kánaánjának számított. Tolongtak a TV sztárok az edzői pozícióért, akik adott esetben a rokonokat is hozták magukkal egyéb posztokra, menedzserek tömkelege jelentkezett be Önnél, akik megmondták miként kell felkerülni a másodosztályba, emellett a liga szintjén jegyzett játékosok, kik más csapatoknál munka mellett focizgattak, álomszerű, profi fizetésekért jöttek játszani városunkba az ország minden tájáról, elvéve ezzel a helyet és lehetőséget a helyi nevelésű fiatalok elől. Önnek ugyanis soha, egyetlen pillanatig sem számított a futball bölcsője : az utánpótlás. Felesleges nyűgnek vélte a fiatalok szakmai képzését, a háta közepére nem kívánta az ezzel járó kihívásokat. Volt azonban egy valami, amely mégis izgatta ezzel kapcsolatosan. A gyerekek után felvett TAO-s támogatások, melyből sajnos a fiatalok semmit sem láttak, a csapra jártak vízért. Ez volt az a pénz, amely a jászberényi adófizetők pénze mellett alapjául szolgált az Ön értelmetlen hóbortjának. Az évek során több száz millió forint közpénzt herdált el a város költségvetéséből a saját maga szórakozására, s a be nem teljesült álmára, az NB2-be való feljutásra. Mint tudjuk, ez nem jött össze, ahogy a stadion-projekt sem, ugyebár... Sikerült viszont ezidő alatt a magyar labdarúgás egyik vidéki utánpótlás fellegvárát totálisan lezülleszteni, a benne dolgozó gyermekeket és edzőket semmibe venni, a berényi futball emblematikus alakjait a szemetesbe hajítani, no, meg a centerpályát felújítani 60 millió forintból...

Akár a sértődöttség is beszélhetne belőlem, hisz gyermekem is az Önök embertelen bánásmódjának esett áldozatául alig 16 évesen, amikor egyenesen Franciaországból rendelte őt haza az alapozás kezdetére a Digi Sporton sztáredzőket kritizáló játékosmenedzser, Gelei Károly, hogy aztán 3 nap múlva "megköszönjék" neki szolgálatát. Mégis örülök, hogy otthagyta az Önök fertőjét, állóvízszerű posványát, s ma már egyetemi tanulmányait végzi.

Az írásom indítéka tehát nem ez, hanem egy másik, egészen friss történet.

Nemes Bálint és Tajti Bálint 5-5 évig játszottak a kezeim alatt, nálam tanulták meg a labdarúgás alapjait, finomságait. Később mindketten úgy döntöttek, szintet lépnek, s az akkor első osztályban szereplő UTE Labdarúgó Akadémiájára igazolnak, melyet bár Ferencváros szimpatizánsként nem néztem jó szemmel, mégis rendkívül nagy büszkeséggel töltött el, hiszen edzői karrierem során az eredmények helyett ezt tekintettem a legjobb visszaigazolásnak: embereket nevelni s játékosokat adni a magyar labdarúgás krémjének.

Előbbi személy az Újpest korosztályos csapatainak oszlopos tagja, utóbbi jelenleg a Videoton labdarúgója.

Nagy örömmel töltött el, amikor megtudtam, mindketten haza készülnek igazolni Jászberénybe, oda ahonnan karrierjük elindult. Nyilván elszomorító, hogy erre csak most, az Ön számára nem remélt politikai fordulat okán került sor. Mostmár ugyanis sorra porolja le az elhanyagolt bútordarabjait, nevezetesen a jászberényi fiatalokat. Ha körülnézünk, ma is több tucat jászberényi nevelésű srác futballozik a környező városok, falvak csapatában. Önök az elmúlt években az összes használható fiatalt elkergették, s most a megyei első osztályban rúgják a bőrt, ahelyett, hogy komolyabb szinten űznék ezt a sportot. Lám, hogy kiürült a mézesbödön, azonnal igényt tart azokra, akiket korábban Önök zavartak el, s akik nem a pénzért, hanem a futball szeretetéért húzzák magukra a Berény mezt. Persze nem ennyire egyszerű a helyzet.

A mai napon Nemes Bálint sírva, később Tajti Bálint szintén szomorúan újságolta nekem, hogy hiába feleltek meg az edzőnél a 2 hetes próbajáték alkalmával, hiába engedné el őket jelenlegi egyesületük ingyen Önökhöz, s hiába játszanának egészen minimális juttatásért is cserébe, az Ön által kinevezett vezetőedző véleményét figyelmen kívül hagyva, a Jászberényi FC elnökeként megpuccsolta átigazolásukat.

Legnagyobb sajnálatomra Ön bukott jegyzőként politikai leszámolást végez, politikai boszorkányüldözést folytat a sportpályán és azon kívül is, mindazok ellen, akik az elmúlt időszakban nem támogatták Önt. Ön így áll bosszút a novemberi választási eredmények miatt, s tesz keresztbe mindenkinek, akikkel korábban nézeteltérései akadtak. Ön Magyarország, de talán a világ egyetlen olyan klubelnöke, ki már az átigazolási piacon, a játékosok kiválasztásánál is politikailag hoz döntéseket. De ami a legszomorúbb, hogy mindezt ártatlan gyerekek hátán teszi. Pitiáner, kisstílű, jellemtelen. Ezek a szavak jutnak eszembe.

Ezzel a döntésével az én arcomra maximum egy nem túl őszinte mosolyt csalt, azonban az említett két 20 év alatti fiatalembert emberi méltóságában sértette meg, porig alázva őket társaik, klubjuk, edzőik előtt.

Bár jogi következményei nyilvánvalóan nem lehetnek az ügynek (reméljük másnak igen), hisz elnökként azt igazol le, akit szeretne, s különben is, ennél jóval súlyosabb dolgokat is megúszott már, a legnagyobb büntetést a holnapi napon, reggel fogja megkapni: tükörbe kell néznie. Ez az, amit az elmúlt években Ön soha nem tett meg.

De mától Ön nem csupán a jászberényi labdarúgás anyagi, szakmai és erkölcsi tönkretételéért felelős. A mai naptól fogva két ember karrierjéért, emberi történetéért is felelős. Ez az a teher, amivel a lelkiismerete (már ha az Ön esetében beszélhetünk ilyenről) soha nem fog tudni elszámolni.

Remélhetőleg nyártól felhagy ezzel az ámokfutással, s a helyi politika után a futball is kiköpi magából Önt, mint elsőszámú rákfenét.

Ne feledje: Isten nem ver bottal.

Hajrá, Jászberény! ????

Sportbaráti üdvözlettel: Gulyás Gábor. "

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!