Egyértelmű, hogy az elkövetkező hetek során a sportvilág kedvelői tekintete a részben hazai rendezésű EB-re fog szegeződni, ellenben mi ezúttal a múlt hétvégén rendezett F1-es Azeri nagydíjról hoztunk egy cikket!

Állandó sorozatként kezdtük volna el az ASZFALTCSÍK névre hallgató rovatunkat, ellenben néha olyan borzalmasan unalmas futamokkal találtuk szembe magunkat, hogy arról jobb volt inkább nem írni semmit..

Baku viszont rég nem hagyott minket nézőket cserben, minden évben izgalmas futamoknak néztünk elébe, ami idén sem volt másképp. Egész hétvége alatt Verstappen illetve a RedBull tűnt erősnek, habár a Ferrarit sem szabad leírnunk, mivel ott voltak mindig az elsők között. Ezt Leclerc az időmérőn be is mutatta, hiszen ő szerezte meg a pole-t Monacohoz hasonlóan, csak itt most egyben maradt az autó és rajthoz is tudott állni. A második helyen Hamilton, a harmadik helyen Verstappen kezdett vasárnap.

Az első körökben Hamiltonnak sikerült átvennie a vezetést, de nem sikerült leráznia magáról a bikákat, Leclercet Hamiltonon kívül a két RedBullos pilóta is megelőzte, így folyamatosan hátrébb csúszva. Az első kerékcserét a Mercedes lépte meg, az élről Hamiltont hozták ki, viszont bár viszonylag gyorsan felment az új garnitúra Pirelli, épp akkor jött be a boxutcába az egyik AlphaTauri, ami miatt várniuk kellett a brit kiengedésével, így nagyjából 4 másodpercbe telt a művelet. Ezidő alatt mindkét RedBull lila szektorokat autózott,, sőt Verstappen jött elsőnek a következő kör végén, és a szokásos tempót tartották: egy villámgyors 2 másodperc alatti cserét sikerült eszközölni, amivel elé tudtak vágni a Mercinek. Perez ugyanígy volt, szerencsére ő kiautózott elég időt, mivel nála kicsit hosszabb volt a kerékcsere, hasonló időbe telt, mint Hamiltonnál.

Ami hatalmas meglepetés volt: Vettel olyan szinten életben tudta tartani a piros oldalfalú Pirelliket, hogy egy jól elnyúló etapot tudott menni, ezzel vezetve a mezőnyt egy darabig.

Aztán jött az első baleset, Lance Stroll bal hátsó gumija a célegyenesben 300-as tempónál csak úgy a semmiből durrdefektet kapott, ezzel a falnak csapva az autóját. Először csak sárga zászló jött, majd szép lassan a versenybírók kihozták a Safety Cart. Meglepően sokáig vártak vele annak ellenére, hogy az autó az egyenes közepén állt majdhogynem keresztbe. Mivel a boxutca bejáratához közel parkolt a törött AstonMartin, lezárták a boxutca ablakát, ezzel fejfájást okozva a mérnököknek, hogy nem tudnak esetlegesen egy új frissebb garnitúrát felrakni.

4 körrel később aztán végre újra zöld zászlót lengettek, mehetett a folytatás. Verstappen brilliánsan oldotta meg az újraindítást, így se őt, se a második helyen autózó Perezt nem sikerült Hamiltonnak megelőznie.

Vettel viszont annál inkább aktívabb volt, egy helyet felhozva már az ötödik helyen autózott. Ami a startnál is látszódott, Vettel nem félt megcsinálni az előzéseket az akkor még hideg gumikkal, bámulatos munkát végzett. Nem tartott sokáig, a célegyenesben a 36. kör végén megelőzte gaslyt is, így a 4. helyre tornázta fel magát a kezdeti 11.-ről. 

Ezek után már azt hittük nem fog semmi izgalmas történni, Perez szépen tartotta magát Hamilton előtt, mindenki autózva a pályán, amikor egyszer csak Verstappen, Stroll sorsára jutott. A semmiből vibráció és bármilyen előjel nélkül neki is eldurrant a bal hátsó kemény Pirelli, így az élről kiesve a futamról. A versenybizottság itt még lassabban hozta ki a biztonsági autót, amit már több pilóta is a rádión megjegyzett. Az SC szakaszból piros zászló lett, miután a RedBull kérvényezte, hogy minden csapat a további balesetek elkerülése érdekében megvizsgálhassa a gumikat.

Így is volt: jött a piros zászló, mindenki felrakta a piros Pirelliket, ki használtat, ki újat.

Az újraindítás álló rajt formájában történt, Hamilton jobban kapta el mint Perez, viszont az első kanyart telibe elfékezve, így a bukótérbe autózva, és a másodikról az utolsó helyre csúszva. Mint utólag kiderült, a Mercedes már régóta használ egy „Magic” megoldást a fékeknél, lényege, hogy nem fog visszahűlni olyan mértékben a fék, ezzel jobb indulást eredményezve. Ezt úgy kell kb érteni, mintha az első gumikra 90%-os fékerőelosztást nyomna a pilóta (verseny közben 50-60% szokott ez lenni). Viszont ez csak alacsony tempónál, például SC mögött vagy felvezető körön használható, versenyszituációban nem. Na Hamilton ezt véletlenül visszapöckölte (ez a kormány hátulján található valahol a váltó körül), amit nem vett észre.

Vettel tartotta magát a mögötte lévőktől, így Perez megnyerte szezonja első RedBullos futamát, Vettel a második helyen ünnepelhetett a Driver of the day címmel, illetve Gasly is újra részt vett a pezsgőzésen.

Mit vonunk le a futamból? Vettel lehet magára talált a két utcai verseny után, Perez bizonyított a csapatának, Mazepin pedig legyőzött egy hétszeres világbajnokot :D A tabella tetején a pontok pedig változatlanok, mindkét VB cím esélyes nullázott

Az elmúlt napok sajtóvisszhangja főként a Pirelliről szólt, mondván ez nem történhetett volna meg. Még mindig nem tiszta mi okozta a két defektet, viszont „hála neki”, rendkívül megkavarta a verseny kimenetelét az érdekes irányba.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!