Szemtelenül fiatalon került olyan pozícióba, amiről sokan csak álmodnak. Saját vállalkozását, és jövőjét építí Nagy László a Scouted Hungary csoport megálmodója. 
Saját útjáról, illetve aktuális témákról beszélgettünk: 

-Rögtön a tárgyra térek.. Miért lesz valaki ilyen fiatalon Scout? 

L: Azt gondolom a legtöbb futballban, háttérstábban dolgozó korábban maga is űzte a sportot valamilyen szinten, ebből alakultak ki a különböző irányultságok. Mindenképp egy érdekes szakma, érzi az ember, hogy segít életeket, pályafutásokat, és jó esetben a magyar futballt is.


210187136_2880225395574765_3444701595510297131_n.jpg

Laci középiskolai tanulmányai mellett az iskola végeztével már hivatásos játékosmegfigyelőként tevékenykedik.

-Tényleg ilyen egyszerű lenne? 
L: A futball – mély – ismeretének tudásában bárki, nem kell ehhez profi játékos múlt, ha megnézzük topklubok megfigyelőit is, kevés volt futballista van. Érdemes különböző hazai és külföldi tanfolyamokra, képzésekre, továbbképzésekre járni, nem csak tanulhat az ember, de kapcsolatokat is építhet, elindulhat egy szakmai diskurzus.

-Mennyire szeretik alkalmazni a játékosmegfigyelőket a hazai csapatoknál?

L: Szerencsére megfigyelhető, hogy manapság a kiemelt akadémiák extrém figyelmet fordítanak erre a specializációra, számos megfigyelőt alkalmaznak különböző korosztályokra, játékosok tudatos, hosszútávú megfigyelésére.

 

-Sokan hiedelmként tekintenek rá, hogy magyar játékost csak fiatalon lehet jól eladni külföldre, hogy esetleg legyen is belőle valaki. Hogy látod a mostani utánpótlást. Mi várható?

L: Azt gondolom nincs egy kimondott jó, kitaposott, járható út. Minden játékos más és más, mintahogy minden karrier is. Számos játékos mentálisan nem alkalmas külföldi lehetőségre, mégha technikailag, tudást tekintve alkalmas is lenne. Mindenkinek meg kell találni, fel kell vázolni játékosspecifikusan, hogy mik az elképzelések, milyen karakterisztikájú az adott futballista, és utána ennek fényében dönteni.

-Az Eb után mennyire várható akár hazai akár nemzetközi téren nagy fiatalmozgás?

L: A futball egyre inkább a potenciál és nem a pillanatnyi tudás megfizetése fele koncentrálódik, ezért van az, hogy 5-10 felnőtt meccsel rendelkező brazilok tömkelege áramlik Európába, a potenciált fizetik meg. Ezt nézve ez az Eb után is várható lesz, annak ellenére, hogy olyan igazán fiatal, a nemzetközi közegnek esetleg ismeretlen játékos nem nagyon emelkedett ki a tornán. Hazai szinten mindig van pár utánpótlás korú futballista, akik külföldre kerülnek, ez idén is várható.

-Mennyire lehet még motiváció a siker elérése a könnyű pénzszerzés(PSG, City.... ) ellenében egy fiatal játékos számára?

L: Ez is azt gondolom személyiség, illetve egyénfüggő. Számos karriert elvitt már egy mentálisan gyenge állapot, a siker nehéz feldolgozása, a hirtelen pénzzel való bánásmód.
Erre vannak csapatoknál pszichológusok, a menedzser, aki esetleg ad tanácsokat, hogyan bánjon a pénzzel a játékos.


További hasonló tartalmakért látogass el a Scouted Hungary oldalára, illetve a Semleges Térfél Youtube csatornájára tartalmakért. 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!