Nyugaton mindig is nagyobb igény volt a fejlődésre, erre jó példa anglia is. Na, de vajon mi a helyzet  a Brentford csapatával ilyen téren? 

 

Brentford együttese nem túl fényes múltal rendelkezik, de nagy a potenciál van a csapatban. Az angol bajnokságban a Premier League-ben mutathatják meg tudásukat hétről-hétre.

Brentford Community Stadium az otthona az együttesnek, amely befogadóképessége, mint egy 17.250 fő. A stadiont 2020. szeptember elsején adták átt.

A csapat beceneve a méhek amely a címerben is megtalálható.

A legjobb jelző szerintem a csapatra, hogy „kis pénz, nagy foci”!

Brentford FC egy észak londoni csapat amelyet 2012-ben egy angol milliárdos Matthew Benham megvásárolt aki gyermekkora óta szurkol a Brentfordnak.

Benham egy sajátos klubmodellt kezdett el bevezetni, amit a dán Midtjylland FC-nél alkalmaztak.

Rasmus Ankersen aki egy antropológus jelenleg a csapat igazgatója és emelet még a Midtjylland elnöke is. Érdekes az ő tevékenysége, mert bejárta a nagy világot és leginkább olyan helyeken járt ahol a genetikailag sikeres sportolók származnak. Rengeteg tudást szerzett, tanulmányait könyv formájában kiadta, és azt a csapat hasznosítja.
edző.jpg

„A koronavírus-járvány nekünk sem használt. Minden hazai mérkőzéssel pénzt veszítünk, sok pénzt. És nekünk nincs sok pénzünk, tehát igazgatóként a kreativitásomat kell használnom az átigazolási piacon. A Transferroom segítségével közvetlenül kereshetek meg klubokat vagy játékos-megfigyelőket. Nincs pénzünk sztárokat venni, leginkább kölcsönjátékosokra vadászunk, vételi opcióval. Így került hozzánk Uros Szpajics. Nekünk középhátvéd kellett, a Krasznodar beajánlotta Szpajicsot. Közvetlenül az átigazolási időszak zárása előtt voltunk, így előnyös üzletet tudtunk kötni. A futballista sok játéklehetőséget kapott és megint bekerült a szerb válogatott keretébe, ez növelte a piaci értékét, így ő is, a Krasznodar is, meg mi is jól jártunk.”

Nézzük meg a Brentfordnak azokat az igazolásait akiket ezzel a módszerrel igazoltak:

  • 2016 nyara Rico Henry(1,8 M) aki a harmadosztályú Wallsall csapatából érkezet legdrágább igazolásként.
  • 2017 januárjában Sergi Canós aki a másodosztályú Norwich Citytől érkezett (2,9 M). Spanyol utánpótlás válogatott játékos.
  • 2017 nyara Olle Watkins aki nyáron a klub legdrágább érkezője volt (2 M). A negyedosztályú Exeter Cityből érkezett.
  • 2017 nyara Neal Maupayt is (2 M) tudták megvásárolni a Francia bajnokságban szereplő St. Étienne csapatától.
  • 2018 nyara Said Benrahma (1,7 M) aki a Francia Nizzából érkezett, valamint még Ezri Konsa (2,85 M) érkezett a harmadosztályú Charltontól.

A klub olyan jól gazdálkodott, hogy a távozó oldalon mindig nagyobb összegek repkedtek, ezért a klub mindig gazdaságilag profitot termelt, de lássuk ezeket az eladásokat:

  • 2016 nyarán Scott Hogan (10,5 M) az ír játékos az Aston Villa csapatába igazolt.
  • 2017 nyarán Jota (6,5 M) került a Birmingham City csapatához.
  • 2018 nyarán John Egan (4,5 M) fejében került a Sheffield United csapatához úgy, hogy a Brentford anno még ingyen szerezte meg.
  • 2019 januárjában nagy játékos eladásokba kezdett a Brentford, mert eladták Nico Yennarist (5,5 M) a Bejing Sinobo Guoannak. Ryan Woods (7,25 M) a Stoke Citynek és Chris Mephamt (13,6 M) a Bournemouth csapatának.

Thomas Frank lett a Brentford új vezetőedzője aki korábban a csapat másodedzője volt Dean Smith irányítása alatt, akit az Aston Villa kivásárolt az elő szerződéséből.

 Thomas Frank három évig volt a dán elsőosztályú Brøndby IF edzője. A Brøndby IF tulajdonosa az egyik internetes fórumon beleszált és nyiltan kritizálta Thomas Frank munkásságát, ezért ennek okán felmondott a klubnál. Ankersen megkereste és akkor került Dean Smith mellé a kispadra másodedzőnek.

Vezetőedzősége alatt rengeteg dán játékos érkezett Londonba és remek viszont ápol a dán szövetséggel. Nem csak dán, hanem az északi vonal is erősödött ezért van az, hogy rengeteg a Svéd és egyéb skandináv játékos a csapatban.

Az ő vezérletével a csapat egyik legnépszerűbb felállása a 3-4-3 és ennek egyéb verziói. A legfontosabb váltás az volt, hogy a szélső védőit elkezdte magasabban játszatni, és a szélsőit tükörszélsőként alkalmazni, hogy befelé húzódva nyissanak területet a felállásban szárnyvédőként szereplő társaiknak.

A csapat legújabb szerzeményei:

 Bryan Mbeumo aki egy olyan játékos aki szeret cselezni, ballábas jobboldali játékos, aki prototipikus tükörszélső emellett nagyon jó lövő készségekkel van megáldva. A Brentford a Francia másodosztályból kaparintotta meg.

Chirstian Nørgaard dán védekező középpályás, de képes belsővédőt is játszani. Olaszországból a Fiorentina csapatából szerezték meg. Háromvédős rendszerben nagyon hasznos.

Pontus Jansson a svéd nemzetiségű játékos azért jött el az ugyan csak angol Leeds Unitedből, mert nem egyeztek nézetei Marcelo Bielsaval. Jól játszik négy és három védős rendszerben is, ezért a Brentfordnál lecsaptak rá.

Ethan Pinnock az Barnsley csapatától érkezett ballábas hátvéd, Janssonnal remek párost alkotnak.

Mathias Jensen a spanyol Celta Vigoból érkezett. A La Liga nagyon nem jött be neki, ezért választotta a Brentfordot. A pálya közepén játszik és a csapat motorja.

David Raya a Blackburn csapatától érkezett a másodosztály egyik legjobb kapusa. Lábbal nagyon magabiztos a spanyol portás és egy stabil kapus nem nevezném egy „bravúr kapusnak”

A Brentford 74 év után jutott fel az elsőosztályba úgy, hogy a Swansea ellen játszottak a Wembleyben a playoff döntőjében.

Szakértők azt mondják, hogy ezzel a győzelemmel a csapat több pénzt szerzett, mint a Bajnokok Ligája győztes. A pénz 170 millió font a dicsőség mellett.

Saját véleményem az, hogy nagyon örülök a Brentford feljutásának és látva az első meccsüket az Arsenal ellen (2-0) született meg az ötlet-e cikk megszületésére. A méhek a saját játékukat fogják játszani akkor is ha ez kieséshez vezet. Kitartanak az edző mellett és egyszer biztosan felérnek a csúcsra.

Forrás: https://privatbankar.hu/cikkek/vallalat/jobbra-huzni-egy-csatart-ugyfelekert-versengenek-a-futball-tinderei.html

https://bunteto.com/labdarugas/anglia/az-innovacio-nem-a-leggazdagabb-kluboktol-jon-brentford-fc/

 

Van véleménye a cikkről, vagy a témáról?
Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse az ST Youtube csatornáját!

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!