Az interjúban az a Keresztes Bence szerepel, aki 5 éve a Szentlőrinc SE játékosa. Szombathelyi születésű, ezért ott kezdet el focizni, de nézzük az interjút:

-Szombathelyen kezdted el a labdarúgást, hogyan emlékszel vissza ezekre az időkre, amikor fiatalon elkezdtél focizni?

Bence: Ez egy nagyon hosszú időszakot jelent az életemben, hiszen akkor vitt el édesanyám először Szombathelyen edzésre, amikor még csak 5 éves voltam és egy kisebb kitérőt leszámítva az utánpótlás éveimet itt töltöttem. Emlékszem a legelső tréningre, amikor nem mertem becsatlakozni a többiekhez egészen addig, amíg a játék el nem kezdődött, hogy aztán farmerban berohanjak a társakhoz játszani. Nagyon szerettem ezt az időszakot. Mindig boldogan emlékszem vissza a hétvégi focitornákra, illetve a későbbiekben a nagypályás focira is. Remek edzőim voltak, akik nagy hatással voltak rám.

-Játékosként milyen érzés úgy pályára lépni, hogy a koronavírus járvány miatt nem lehettek nézők, te személy szerint hogy viselted ezt az időszakot?

Bence: Nem mondom, hogy nehezen viseltem, hiszen fontos feladatunk, hogy a körülményekhez alkalmazkodjunk, ami szerintem sikerült is a csapatnak, de teljesen más úgy focizni, hogy nincsenek nézők. Nekem nagyon hiányzott. Főleg azért voltam szomorú, mert nagy múltú, komoly szurkolótáborokkal rendelkező csapatok ellen kellett üres lelátók előtt játszani. Szerencsére nem az egész szezonban volt zárt kapu és bízom benne, hogy a jövőben nem lesz már szükség újabb korlátozásokra.

-Te ugye Szombathelyen nevelkedtél, testvéred Sopronban is megfordult. Az ETO meccseken ilyenkor a rivalizálás a fejedben megfordul?

Bence: Nem. Az ETO elleni meccsre is ugyanúgy készülök, mint bármelyik másikra.

-Most már sikerült teljesen feldolgozni azt ami a Győri meccs után történt a nézőtéren?

Bence: Nagyon nehezen viselem, ha ok nélkül bántanak valakit. A történtek után hihetetlenül le voltam törve és csalódott voltam, hogy egyes emberek ilyesmire képesek. Most már túl vagyok rajta, de ami sokkal fontosabb az az, hogy a közvetlenül érintetteknek is sikerüljön feldolgozni a történteket.

-Van egy Twitch csatornád is ahol mindig Fifázol és beszélgetsz a nézőkkel. Miért tartod fontosnak, hogy a nézőkkel és a szurkolókkal tartsd a kapcsolatot?

Bence: A Twitch csatornám a Fifa miatt jött létre. Annak úgymond nincs jelentősége, hogy én labdarúgó vagyok. Természetesen mivel ez egy virtuális focis játék, ezért a követőim nagy részét érdekli a valódi labdarúgás is, így az élő adások során rengetegszer beszélgetünk a fociról, amit én egyáltalán nem bánok.

-Mindannyian tudjuk, hogy Liverpool érzelmű vagy. Jürgen Klopp és a liverpooli védelem milyen hatással van rád?

Bence: A Liverpool FC számomra egy óriási szenvedély egészen kicsi korom óta. Ha tehetem mindig megnézem a meccsüket A jelenlegi csapat nagyon tetszik, tele vannak fantasztikus játékosokkal, akiket nézve sokat tanulhat az ember. Különösen Virgil van Dijk az, akire nagyon felnézek a védelemből. Az a higgadtság és elegancia amivel rendelkezik egyedülálló. Klopp az pedig Klopp. A lehető legjobb értelemben véve egy őrült, akivel nincs olyan játékos, aki ne dolgozna szívesen.

-Hogy érzed magad Szentlőrincen, mi az amiben még tudsz fejlődni?

Bence: Ez a mostani szezonom már az 5. itt Szentlőrincen, amire nagyon büszke vagyok. Sokkal több pozitív élményt szereztem itt, mint negatívat és nagyon bízom benne, hogy a jövő is így alakul majd. Összességében nagyon megszerettem ezt a klubot és boldog vagyok, hogy itt lehetek. Úgy érzem sokat fejlődtem az évek alatt, de szerintem egy sportoló soha nem elégedhet meg magával, szóval mindenben javulnom kell. Akár mentálisan, fizikálisan vagy technikailag. Minden nap egy újabb lehetőség arra, hogy tanuljak valami újat.

-Hogyan értékeled  ezt a 4 tétmeccset, ami eddig elment a szezonból?

Bence: Nehéz ügy. Attól függ, honnan közelítjük meg. A csapat erősségét mutatja, hogy mind a négy csapat ellenfelünkkel felvettük a versenyt. Ugyanakkor szomorú vagyok, hogy egyszer sem sikerült győznünk. Tudom, hogy több van ebben a csapatban és azon leszünk, hogy ne csak mindig pontot, hanem inkább pontokat gyűjtsünk.

-Mit üzennél azoknak a fiatal Szentlőrinci srácoknak, akik egy napon a nagy csapatban szeretnének pályára lépni?

Bence: Azt üzenem nekik, hogy ha igazán szeretnének valamit, akkor sikerülhet. Gondoljanak sokat a céljaikra, amit el akarnak érni. Akarjanak fejlődni, figyeljenek oda a megfelelő táplálkozásra, pihenésre. Feküdjenek le aludni időben. ha valóban ez a céljuk, akkor ne adják fel. Nehézségek azok mindig lesznek, nem is kevés, de egy nehezebb időszak után mindig jön egy könnyebb. Kitartást!

 

Köszönöm a Szentlőrinci Sportegyesületnek és Keresztes Bencének, hogy létrejöhetett az interjú!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!