Nevét biztosan soka ismerik, pedig védekező középpályásként nem kifejezetten azon a poszton játszott, ahol csillogni, villogni lehet. Számomra leginkább debreceni korszaka emlékezetes, pedig azt megelőzően már több csapatban is szerepelt, és kipróbálta magát külföldön is. De kezdjük az elején, nézzük, honnan indult, pályájának melyek voltak a legfontosabb állomásai.

Budapesten született, ott is kezdett focizni is, méghozzá az akkor (is) kiválóan prosperáló MTK utánpótlásban. 2002-ben - még 16 évesen - az U17 oszlopos tagja, majd az U19-en keresztül 2005-re eljutott a felnőtt keretig. Szép kezdés, hiszen ekkor még mindig csak 19 éves, így biztosan komoly pályát jósoltak neki akkoriban. Nem is cáfolt rá, hiszen a következő 5+2 évben 145 találkozón szerepelt, méghozzá úgy, hogy ezek közül 130 alkalommal a kezdőbe jelölték edzői! És ne felejtsük el: a 2007/08-as bajnokságban aranyérmet szerzett csapatával!

De miért 5+2? Mert 2010-ben - tekintettel kiváló teljesítményére - külföldi ajánlattal keresték meg; a holland FC Volendam jelentkezett be érte, a kontraktust hamarosan meg is kötötték. Az MTK nem szerette volna elherdálni tehetséges játékoát, így kölcsönszerződést kötöttek. A másodosztályú csapat színeiben újra bizonyította terhelhetőségét, és szorgalmát. 29 meccsen szerepelt, melyek közül 25 kezdőként lépett pályára.

Egy év után azonban hazatért, erre később így emlékezett vissza:

"Miután lejárt a kölcsönszerződésem, hazatértem. Még ki sem pakoltam, amikor hívtak a hollandok, hogy továbbra is számítanak rám, mert elégedettek a teljesítményemmel, de megint csak kölcsönbe mehettem volna, én viszont ilyen formában még egyszer nem szerettem volna futballozni."

Ismét az MTK, ismét sok meccs, majd 2013-ban Debrecenbe tette át székhelyét. Ekkor tehát külföldi tapasztalat, bajnoki cím, és mérkőzések százai voltak mögötte. A Lokinál tudták, hogy kit vesznek meg, helyét gyorsan megtalálta a csapatban. A csapat pedig számított rá, hiszen 55 Nb1-es meccse mellett 4 MK meccsen, és - ami talán a legfontosabb! - 13 európai kupameccsen is szerepelt! Igen, a Lokival, az ott töltött első év után bajnok lett, így már két aranyérem tulajdonosa lett. A Loki ekkor már talán kevésbé volt meggyőző, mint a korábbi években, de élcsapat volt továbbra is, míg nem a tulajdonos nemes egyszerűséggel kitárazott, és egy-két átigazolási periódus alatt totálisan lecserélte csapatát.

zsidai cikkbe

Ekkor távozott Varga József, Szakály Péter, és ekkor szerződött Felcsútra Zsidai László is. A fejér megyei klub ebben az időszakban az Nb1 legjobb játékosait igyekezett megszerezni, nem csoda hát, hogy Zsidai is "beleesett a szórásba". Három évig tartott az együttműködés, de - azzal együtt, hogy talán sokat is markolt a Felcsút... - ismét sok meccsen szerepelt: az Nb1-ben 40, az Nb2-ben 28, míg a kupában 9 alkalommal lépett pályára. Igen, itt a másodosztályt is megjárta, hiszen a 2015/16-os bajnokságot kieséssel zárta csapata...

A felcsúti stratégia változott, egy idő után már nem a hazai pontvadászatban részt vevő csapatoktól kezdett vásárolni, hanem kilépett a nemzetközi porondra, így Zsidai megint egy teljes keret-csere áldozata lett. De nem volt megállás, hiszen a sokat játszó, nagy munkabírású játékos még mindig csak 32 éves volt, ezért a hazai játékosok Mekkájába vezetett útja, azaz Paksra. Itt aztán nem tudni, hogy mi történt, de fokozatosan kiszorult a kezdőből, majd már a padra sem jelölték. Szerződése lejárt, avagy felbontották, ma már mindegy, de tény, hogy Paksról Budaörsre vezetett útja. Ez már egy egészen friss történet, hiszen a szerződést 2019 november elején írták alá.

Szerződtetése óta a Bognár György fémjelezte klubnál egy kivételével minden meccsen kezdőként lépett pályára, azaz még ma is megbízható, nagy munkabírású játékos! Persze azt is tegyük hozzá, hogy még mindig csak 33 éves, így még biztosan évek vannak benne. Azt nem tudni, hogy ma mire lenne képes az élvonalban, de lehet, hogy még mindig képes lenne - minimum kiegészítő emberként - jó meccsekre. Nem tudjuk, hogy ezt a mostani másodosztályú szerepvállalást levezetésnek, vagy éppen csak ugródeszkának tekinti egy magasabban jegyzett klubhoz történő igazoláshoz, de - bármi is legyen a cél - mi sok sikert kívánunk a megvalósításhoz!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!