Az 57-szeres válogatott védő az utóbbi hónapokban olyan meredek zuhanást mutatott be, ami ritkán látható. Pedig volt már egy-két olyan történet, amit értetlenkedve fogadtunk, az okokat pedig csak találgatjuk. Mi történt Kádárral?

Nem biztos, hogy minden ott, Splitben kezdődött, de a 3:0 arányban elvesztett selejtezőn rémesen játszott. Erről később így nyilatkozott:

„Ne szépítsük, a horvátok elleni mérkőzés alaposan megviselt. Lelkileg nehéz helyzetbe kerültem, hiszen a válogatott mindig is a szívügyem volt. De én sem vagyok robot, én is hibázom. Megérdemeltem a kritikákat. Olyannyira megviselt a mérkőzés, hogy néhány hétig nem szóltam senkihez. Egyszerűen nyugalomra vágytam. Néhány nappal később visszatértem Kijevbe, és nyomban megsérültem, ez finoman fogalmazva sem lendített a helyzetemen. Az a sérülés még inkább a víz alá nyomott. De utólag állítom, azért sérültem meg, mert azokban a napokban pszichésen nem voltam rendben"

Azt már korábban is tudtuk, hogy Kijevben, klubcsapatánál már jó ideje nem volt egyértelmű a megítélése, de amit decemberben Szerhij Nahornyak, az ukránok korábbi futballistája mondott róla, az így is több volt, mint meglepő:

„A 40-es éveiben járó emberek gyorsabban futnak, mint kádár. Ez nem Dinamo-szint.”

kádár cikkbe

Azt nem tudjuk, hogy az idézett Nahornyak véleménye mennyire számít a klubnál, de sejteni lehetett, hogy ez így bizony nagyon nem lesz jó. Ezt tetézte még egy szerencsétlen eset, amikor állítólag Fehérváron részt vett orvosi vizsgálaton – legalábbis sajtóhírek szerint. A játékos cáfolt, de ha a hír eljutott Kijevbe, akkor az sem nagyon használt ügyének…

A korábbi szovjet és ukrán válogatott, Ivan Gecko sem rejtette véka alá véleményét, ugyanakkor a játékos elmondta, vannak ajánlatai, és egyáltalán nem tűnt elkeseredettnek. Ekkor azt gondolhattuk, hogy eligazol Ukrajnából, de valahogy mégsem jött a hír transzferről. Már azt gondolhattuk, hogy ez egy szokásos vihar a biliben, de kiderült: Kádárnak a héten már nem kell megjelennie a csapat edzésein, csak az utánpótlással edzhet.

Ne feledjük, Kádár Tamás még csak 29 éves! Bal oldali és belső védőként is bevethető, és pályája során voltak már kisebb döccenők. Zalaegerszegen kezdte karrierét, majd volt a Newcastle United, a Huddersfield, a Roda, a Diósgyőr és a Lech Poznan játékosa is, mielőtt 2017-ben az ukrán csapathoz igazolt, amellyel két Szuperkupát nyert.

Nem csak Marco Rossi, nem csak a Válogatott, hanem Kádár Tamás miatt is azt kívánjuk, hogy a helyzet mihamarabb megoldódjon. És hogy mi történt valójában? Talán (ezt sem) tudjuk meg sohasem…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!